Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Егати работата като крави и овце 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Егати работата като крави и овце
А бе тия гривни няма как да им разширят базата, ама като ги сменят с имплант
с RFID който не се набива в невъоръжено око ела да видиш :D.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Ное 24, 2012 7:09 pm
Профил WWW
Аватар

Аз и друг път съм казвал, че такива неща въобще не ме притесняват. Който иска да ме следи колкото си иска, нито имам какво да крия, нито пък правя нещо нередно. Даже донякъде ще ми е полезно някой да знае постоянно къде съм и какво става с мен в случай, че нещо го закъсам да могат да ме намерят веднага :D . Та който се притеснява от такива неща той да му мисли, аз не смятам да си затормозявам мозъка с такива мисли, та няма какво да идвам да гледам :) .

Съб Ное 24, 2012 7:44 pm
Профил
Аватар

Е и аз не се притеснявам, нося си чинно мобилния грамофон винаги та тия които биха
ми имплантирали чипа в гъза и сега ми знаят движенията.

Въпросът е за тия редки ситуации - в които човек може и цял живот да не попадне - в които
се налага човек да може да се скрие.
И най-вече не за мене и тебе а за тия, които контролират живота на хората - имплантираните
мобилни телефони ще са им още едно улеснение, не виждам защо трябва да улеснявам
надзирателя си, нека се поти и е зает със себе си повечко та да няма време за мене.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Ное 24, 2012 8:06 pm
Профил WWW

tgi написа:
Както казах първата стъпка ще е най-трудна. Тоя опит в училището изглежда ще се провали.
Следващия опит можем да го очакваме за т(ер)уристи, опасни престъпници, най-вероятно
за луди които "биха могли да са опасни за себе си" и без RFID ще трябва да ги държат
заключени. Оттам нататък - пак както казах - ще е само въпрос на време базата да се разшири
до пълно покритие.

Всъщност, ще стане напълно доброволно.
Ще усвоят едни пари и ще направят единна световна RFID система, за проследяване на стоки, писма и автомобили. Който си плати малка такса, ще знае като му откраднат автомобила, къде се е движил и къде се намира. След това, ще подсушнат, че ако се платят едни пари на нужните хора ... ама то е леко незаконно, но все пак може да се уреди нещо, всеки родител, ако желае ще може да проследява дали детето му е на училище(или е на улицата) или ако е отвлечено, къде точно се намира. Тогава ще видиш, каква опашка от притеснени майка, ще се образува да си чипират децата. Е може преди това да се наложи да се направят няколко показни отвличания с убийства(за да спечелят вниманието на медиите) за да се оформи първоначалното търсене. После всички хора родени примерно след 2020 с няколко RFID тага импланирани, като на кучетата в момента.
Най-забавното е, че няма да е задължително, а родителите сами ще търсят как да им се уредят нещата.
tgi чувал съм, че около полуостров Чукотка човек още можело да се разхожда свободен.

Dimitar написа:
Аз и друг път съм казвал, че такива неща въобще не ме притесняват. Който иска да ме следи колкото си иска, нито имам какво да крия, нито пък правя нещо нередно.

Проблем става, когато се окажеш неудобен на някой с повече власт от тебе. И ти си мислиш, че си бил у вас и си гледал телевизия, а логовете ясно показват, че си залагал микробуси с експлозиви в подземния паркинг на световния търговски център.

Съб Ное 24, 2012 10:21 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Аз и друг път съм казвал, че такива неща въобще не ме притесняват. Който иска да ме следи колкото си иска, нито имам какво да крия, нито пък правя нещо нередно. Даже донякъде ще ми е полезно някой да знае постоянно къде съм и какво става с мен в случай, че нещо го закъсам да могат да ме намерят веднага :D . Та който се притеснява от такива неща той да му мисли, аз не смятам да си затормозявам мозъка с такива мисли, та няма какво да идвам да гледам :) .

+1
и според мен подобна система би имала повече положителни страни. в края на краищата в света изчезват около милион души на година. човек си променя мисленето чак като го удари камъка по кратуната :)
а тия дето има от какво и за какво да се крият - те да му мислят

Пон Ное 26, 2012 3:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2