Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Терморегулатор за конвектор 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Терморегулатор за конвектор
Търся някакво "готово" решение за поддържане на постоянна температура в стаята на бебетата. С локално парно с пиролизен котел на дърва сме, но след последното зареждане през нощта към 23:30 - при изгарянето им температурата към 6:00 спада доста (до към 20 градуса, но никога под 19). Дори и така- температурата не е ниска, но проблема е ,че не е постоянна и варира с до 6-8 градуса. Не мога да променям нищо по системата на котела и парното, така че трябва локално за стаята да мисля някакъв елементарен вариант за справяне с проблема.

Обмислям вариант с някаква ел. печка да се опитам да "стабилизирам" отклоненията на температурата и за целта ми трябва някакво стандартно готово решение ...

Реших да използвам "ниско температурен" електрически панелен конвектор (без вентилатори). Не знам дали е подходящ за целта от гледна точка на изсушаването и създаването на "течение" в стаята.
Какво мислите по въпроса?

Модела на който съм се спрял си има вграден механичен терморегулатор, но предполагам, че той ще е с голям хистерезис, а и мери температурата "при конвектора". Нямат модел с електронен, който и да НЕ е за стенен монтаж.

Преди време купих от БауМакс електронни "електромер" и таймер за контакт за по 12 и 8лв, та се чудех дали няма и някакъв подобен електронен терморегулатор?

Друг вариант е ако някой от китайските електронни стайни часовници с термо и влаго сензори има изход за управление на консуматор (не съм виждал такива...)

Пет Ное 23, 2012 11:38 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: Терморегулатор за конвектор
Емиле не преви стаята в инкубатор . Като тръгнете на градина след 3/4 години ще береш ядове
Аз моя калпазанин съм го гледал с една духалка кат беше бебе.
Температурата в стаята е варирала повече от 10 градуса
Сега още си новобранец ще ти мини след месец два :-) не се шашкай много :-)

ПП

По добре разпитай кой пелини са по изгодни и качествени кой изкуствени храни .....
Че на теб ти трябва от всичко Х2

Пет Ное 23, 2012 2:10 pm
Профил

Мнение Re: Терморегулатор за конвектор
Абсолютно за това което казва Наско. Нашите не са били никога на постоянна температура, през деня е една нощно време си пада, дори нарочно правим по студено, на студено спят по добре, особенно бебоците, иначе им е жега и се въртят много. Бях писал и в друга тема, малката ходи боса и гола, в къщата температурата вариара от 78 F до към 70 F, играсе в гаража където е почти като на вън, бяга по двора без да се облича, и ако изключим еидн грип който сега го лепна от жената не се е разболявала от сума и време, товаот както отиде в САЩ. Та не го изнежвай детето, ще си свикне и ще си му е добре после като порасне, а няма да се разболява при всяко духване на вятъра.

Пет Ное 23, 2012 6:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]