Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Ами ще го вземат, алтернативи първо че няма, второ имат подходящата стратегия, простолюдието ги харесва а точно те определят кой ще спечели, щом негро го преизбраха, а там процента на неодобрение сред населението е много по висок от тук, бойко почти сигурно ще кара втори мандат ... е освен ако дядо боже не се погрижи за обратното.

Съб Ное 17, 2012 1:38 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Verizon обеща жестока война на пиратите

http://news.idg.bg/news/66760_verizon_obeshta_zhestoka_vojna_na_piratite

Това ми звучи съседния магазин обяви война на клиенти ти си :) :) :)

Нед Ное 18, 2012 11:55 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Time Warner Cable, друг интернет доставчик в САЩ, също подкрепя действията срещу онлайн пиратството и възнамерява да опита да спре нарушителите чрез изскачащи прозорци на десктопа.

Кратуни зелени... :D
Очаквам ги всеки ден между 16:00 и 16:30 на десктопа ми, за да си початим... :D

Пон Ное 19, 2012 2:50 am
Профил
Аватар

Наско написа:
Това ми звучи съседния магазин обяви война на клиенти ти си :) :) :)

Не просто така звучи, а си е точно така. И означава, че няма никаква реална конкуренция в бранша на доставчиците.
Помислих си, какво ли ще е , ако тук някой доставчик обяви подобни идеи. Може да му засичаме с хронометър времето, за което ще престане да съществува.

Пон Ное 19, 2012 8:47 am
Профил
Аватар

Това са кьорфишеци бе. Да плашат хептен будали потребителите. Като в БГ. Периодично правят по някоя акция. Ясно е, че това с пиратството е една добре смазана машина от, която изгода имат много други хора освен обикновенния потребител, та да ги погнат сериозно.

Пон Ное 19, 2012 11:52 am
Профил ICQ
Аватар

Те и преди пращаха писма на тези, дето пиратстват, така че няма нищо ново в цялата история. А дали има реална конкуренция между доставчиците - не знам колко е реална, аз например мога да имам интернет през 4 различни доставчика. Някъде има още по-голям избор, а някъде има и по-малък избор или пък въобще няма избор. Зависи точно къде живее човек. В БГ предполагам е същото - в София има 100 доставчика, а в някое малко градче/село един, че даже и един може да няма. Та в БГ, дето всеки пиратства може и да има значение какво ще каже доставчика, ама тук едва ли. Тук много пиратстват нашенците, ама повечето от тях са даже с пиратски модеми (тези, дето имат интернет по кабелната телевизия), така че реално доставчика даже не знае за съществуването им. Или по-точно знае, но не знае къде точно се намират.

Пон Ное 19, 2012 6:00 pm
Профил
Аватар

Не знам дали можеш да си го представиш, но и в най-затънтеното село има избор поне от няколко доставчика: Трите мобилни операторa с 3G , поне един с LAN- мрежа и кабелната телевизия, която най-често също гради LAN. Има и някои доставчици, които доставят безжично. В големите и средни градове има поне по няколко кабелни и лан мрежи. То тук не е въпросът дали има няколко доставчика, а в това кой ще предложи по-комплексна услуга. Стандартно: интернет+телевизия, но много често в пакета има и стационарен телефон, сигурно и други услуги, за които не сещам сега. Пълна лудница е този пазар, нямам идея как оцеляват доставчици с по 100 абоната в някое село. Дори и в големите градове са на ръба на оцеляването, не мислят за печалба, а по-скоро как да задържат клиентите. Но факт е, че голямата конкуренция и сравнително малката държавна намеса направиха така, че тук има много бърз и евтин интернет на практика навсякъде.
Та заради тази жестока конкуренция казвам , че в момента, в който някой доставчик само си помисли да прецака клиентите по какъвто и да е начин , веднага понася сериозни загуби, които може направо да го изхвърлят от играта.
Има и един друг въпрос - каква им е работата на доставчиците да пазят правата на други фирми, ама това е друга тема.

Пон Ное 19, 2012 9:17 pm
Профил
Аватар

Не е толкова цъфнало в БГ, тук например - Кокаляне, крайградската зона на София - има дефакто
един, Близу. До преди 7-8 години и тях ги нямаше и имахме една мултиплексирана на 4 усукана
двойка на БТК по която модемите успяваха да стигнат 14400 ако всичко работи. Е май имало
и някакви други LAN-аджии ама толкова не работели, че съседът се отказа от тях, т.е. реално
ги няма.

А ако някой реши да налага цензура тук ще го постигне от единия ден на другия, всякаква
конкуренция между доставчици е разрешена докато големият брат не тропне по масата
и не разпореди другояче. Не са оставили да се пускат мрежи без преди това да са имали
техниката да ги контролират, подслушват и т.н., толкова се знаем.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Ное 19, 2012 9:37 pm
Профил WWW
Аватар

Ицо написа:
Не знам дали можеш да си го представиш, но и в най-затънтеното село има избор поне от няколко доставчика: Трите мобилни операторa с 3G

Мога да си го представя, но по обясними причини 3G доставчиците не ги смятам за реална алтернатива с техните ограничения по трафик и скорост. Иначе ако ги включим и тях то и тук избора почва от поне 4-5 доставчика на 3(4)G :) .

Пон Ное 19, 2012 10:01 pm
Профил
Аватар

Е, да не забравяме, че освен 3G има и wimax...

Пон Ное 19, 2012 10:22 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Не е толкова цъфнало в БГ, тук например - Кокаляне, крайградската зона на София - има дефакто
един, Близу. До преди 7-8 години и тях ги нямаше и имахме една мултиплексирана на 4 усукана
двойка на БТК по която модемите успяваха да стигнат 14400 ако всичко работи. Е май имало
и някакви други LAN-аджии ама толкова не работели, че съседът се отказа от тях, т.е. реално
ги няма.

А ако някой реши да налага цензура тук ще го постигне от единия ден на другия, всякаква
конкуренция между доставчици е разрешена докато големият брат не тропне по масата
и не разпореди другояче. Не са оставили да се пускат мрежи без преди това да са имали
техниката да ги контролират, подслушват и т.н., толкова се знаем.

7-8 години е много време за този бизнес. Дори и БТК с тяхната скапана мрежа успяват да доставят по 10 МБита през АДСЛ. Относно ЛАН-аджиите - мисля, че просто не си потърсил старателно. А може и Близу да са разчистили терена, това е в техен стил.
Цензурата не я правят с подслушване - прекалено сложно е това за милиционерите. Контролът се упражнява по друг начин - чрез купуване, ако някой дава признаци , че ще стане достатъчно голям. Как точно става купуването е друга тема.
Забравих и WiMax технологията, там остана само един доставчик, но все пак е някаква алтернатива.

Пон Ное 19, 2012 10:51 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
един, Близу. ...

Е не толкова зле ето две алтернативи на близу :

http://www.maxtelecom.bg/bg/coverage.html
http://powernet.bg/bg/quarters
:yawinkle:

Пон Ное 19, 2012 11:34 pm
Профил
Аватар

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/11/19/ ... strugacki/

Вто Ное 20, 2012 1:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

явно наистина, и Борис Стругацки се измори...

начало:

'ти си длъжен да правиш Добро от злото, защото то няма от какво друго да се прави'

край (цитирам дословно българския превод на Агоп Мелконян и Милан Асадуров в изданието на Х.Г.Д. - 'неуговорени срещи', 1983 г.):

" аз съм животно, нали виждаш, животно съм. дума не мога да обеля, не ме научиха да приказвам, не умея да мисля, тези гадове не ми дадоха да се науча да мисля. но ако ти наистина всичко можеш и всичко знаеш, и всичко разбираш... намери му цаката! надникни в душата ми, знам, че там е всичко, което ти трябва. сигурен съм! та нали никога и на никого не съм продавал душата си! тя си е моя, човешка! ти, само(в последната дума - ударение върху буквата 'о', не върху буквата 'а', речта е за 'златното кълбо' (the wishgranter, в англоезични преводи) - белeжка на шопов) изцеди от мен (в оригиналния превод - 'мене') каквото искам, нали е изключено да искам нещо лошо! ... проклето да е дано, та аз нищо не мога да измисля освен тези неговите, детските думи: "щастие за всички даром, (запетаята добавена - шопов) и нека никой да не бъде пренебрегнат!" " (комарово, февруари - ноември 1971 година)

това са братя Стругацки; много малко от тях, всъщност...

Вто Ное 20, 2012 11:43 pm
Профил
Аватар

Сони и Панасоник май също са глътнали вода:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5310231

Чет Ное 22, 2012 1:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151 ... 1197  Следваща