Отговори на тема  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
FPGA Starter Board 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами събрахме се вече 3 ма

Нед Ное 20, 2005 9:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Само да изясним ... 3ма сме .. ама нали за едно и също нещо се редим ... :) High Volime KIT'a на Хилинукс нали .... ???? (ФПГА и ЦПЛД в едно ... )

Да попитам само някои има ли опит с поръчнването на такива неща през океян ... щото все пак не са ефтини тея платки ... да не стане после да поливайме мъката за загубените китове с виртуални бири ??? :)

Нед Ное 20, 2005 9:34 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
И аз говоря точно за тоя кит. А опит с презокеанско поръчване нямам.

Нед Ное 20, 2005 9:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
То може и аз да се навия, това обаче не значи "ДА". Не е ли по-просто и безпроблемно да се поръчат от Петрекс? Убеден съм, че ще е по-бавно и по-скъпо, но ще е по-спокойно. А и разликате едва ли ще е фрапираща.

Нед Ное 20, 2005 9:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами то се събрахме 4 човека ами то може да направим и друга стратегия един да отиде и да пробва да спазари цена от Петрекс за 4 броя,като е за повече броики може и да станат по сговорчиви за цената. Пък ако се полакомят все пак за дебела цена тогава да пробваме презокеанския вариант.

Нед Ное 20, 2005 9:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кольо, тоя вариант ми се струва по читав. Проблема на презокенаското ще е на митницата. Повече от 3 борда на веднъж, трудно ще убедим говедата, че са семпъли или втора ръка и нямат стойност. А ако разделим пратките на повече, може да се окаже че със все пътя ще ни излезат на цената от петрекс. Щото имаме и път от магазина до Тони. Ами ако някой не го мързи да иде да пробва Петрекс. А презокенаския винаги можем да го задействаме при положение, че имаме агент във вражеския лагер.

Нед Ное 20, 2005 10:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами някои дето се подвизава из София и не го мързи. Направо да говори за 5 Броя че по закръглено число. Все ще се намери кои да го вземе петия а ако междувременно не се намери ще го платя аз пък клиент ще му намеря после, не е проблем.

Нед Ное 20, 2005 10:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Пишете ме и мен. :) Но съм навит на крайна цена макс. 120$

Пон Ное 21, 2005 12:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Разгледах саита по обстоино и си харесах освен този кит и "Spartan-3E Starter Kit" за $149. Значи аз се включвам и с 2та кита. Маи се събрра доста голяма поръчка. Може да се преговаря за цена значи

Цецо
BrainStorm
bateAz
Реконструктор -> максимална краина цена $120
Никола

+ Никола "Spartan-3E Starter Kit" -> максимална краина цена $170
-------------------------------------------------
644 долара по цени от саита

Само дето никои още не е проявил желание да се занимае с преговорите и поръчката :)

Пон Ное 21, 2005 1:05 am
Профил
Аватар

Мнение 
Само да попитам - самата логика на хедър борд ли е? Т.е. ако я горна (което е почти сигурно), дали ще мога лесно да сложа друга? :roll:

Пон Ное 21, 2005 1:07 am
Профил
Аватар

Мнение 
Не е проблем сменял съм с духалка чип с такава големина,иска се малко опит но става.

Пон Ное 21, 2005 1:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
Баси, тва е проблем. Ще трябва да се нанесат корекции в тоя борд, т.е. чипа да се изнесе на хедър, + да се направят съответно 2-3-4 хедъра допълнително. :)

Пон Ное 21, 2005 1:12 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами доколкото съм чел по въпроса много е капризно към опроводяването на платката а ти искаш да го изкараш на отделен борд :)

Пон Ное 21, 2005 1:20 am
Профил

Мнение 
Абе чак да е капризно не особенно, зависи какви скорости гониш, едва ли на демо борда ще мъчиш DDR2, а и ако е хедър борд, то няма да има почти никаква ралзика ако е читаво направен.
Отосно пратката, да до мен ще има път, не знам колко обаче, специално от xilinx не съм поръчвал тук та не знам дали се плаща транспорт или не, но от друга страна няма да е кой знае колко, имайки в предвид че сигурно ще е от близък щат ..... Но определено ако претекс ви дадът по добра цена е на сметка, но при всички условия ще ви сложат ДДС и Транспорт, транспорта да речем е същия или малко по ефтин защото ще е с регулярна пратка, но път ДДС-то и печалбата не. Вижте, говорете, ако реите нещо кажете като сте готови, нека някой да събере паричките, или пък ако искате всеки по отделно може да ги прати и до седмица предполагам ги имате.

p.s. Абе аз поръчвах онлайн и мисля че дойде от германия, транспорта не беше скъп, ама ме удраха за ДДС щото там няма разминаване, всичко идва като ново.

Пон Ное 21, 2005 8:20 am
Профил
Аватар

Мнение 
Опа, колеги, съжалявам ама аз отпадам засега.

Сервираха ми тая сутрин прилични семейни харчове за покриване....... та засега отлагам купуването на борда.

Живот и здраве след нова година, тамън да сте утъпкали терена.

Пон Ное 21, 2005 10:12 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща