|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:00 pm
честит ви негър, димитре!
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: честит ви негър, димитре!
кой, аз ли бе? а теб какво точно те прави по в час? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Ное 08, 2012 12:28 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Едната половина на родата ми живее там. Купчина приятели също. Ходя чат пат до там. И имам финансови и професионални интереси заложени там.
Та не е като да съм американец, ама си имам на идея...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 08, 2012 12:33 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
това не отговаря на въпроса ми по същество. ако щеш може и цял живот да си живял там и пак бъкел понятие да си нямаш. пък за родата ти изобщо няма смисъл да говорим. въпросът ми беше какво точно ти е по в час от мене с американската политика?
|
| Чет Ное 08, 2012 12:45 pm |
|
 |
|
Цецо
|
липсата на объркани писания като твойто по темата го доказват.
Попитай един човек с бизнес в щатите какво мисли по въпроса и после пак ще си говорим.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Ное 08, 2012 12:50 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
посочи ми точно обърканата част със съответното доказателство че е объркана. това че не си се изказал, не те прави достоверен оценяващ. още повече, аз цитирах данни изнесени от американец, дето това му е работата. а ти там къде се буташ?
|
| Чет Ное 08, 2012 12:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Цецо, айде стига бе. Аз подозирам, че и Димитър дето живее там от години не би тръгнал да твърди такова нещо толкова еднозначно  . Ако искаш да видиш какво мислят за политиката им нам подобни чети sci.electronics.design, там се вижда най-добре как са разделени поравно за тия и ония (между малкото постове за електроника и още по-малкото цивилизовани такива  , но има и истински знаещи хора там де ). Във всеки случай няма такова нещо като единно отношение на някой дето прави бизнес. В тоя клас предпочитанията са свързани най-вече с това кой ти е клиент и от кой кандидат кое кранче накъде ще се завърти, има ги и двата вида.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Ное 08, 2012 12:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Естествено, че е така. Аз мисля да оцелея и при Обама, предполагам Димитър също. Ама да ми твърдиш, че републиканците щели да затрят автомобилния бранш е меко казано глупаво. Или, че стоковия пазар растял повече при демократите и това видиш ли било антикризисен белег. Утре като перне петрола 200$, а хляба стане 3 кинта, ще почнете да цвилите за балона на стоковия пазар  Апропо какво според теб е комбинацията засилени регулации + субсидии + национализация? На мен ми мяза на социализъм и не виждам особенна пазарна логика в нито едно от трите. А това са антикризисните мерки на Обама. Обама също ще се захване с войнии. И да не иска, ще му се наложи.
|
| Чет Ное 08, 2012 1:06 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
абе цецо, може родата ти да живее там, ама явно аз от гледане на новини съм научил повече от тебе  той самия ромни го каза това по време на втория мисля дебат - че няма да субсидира автомобилната индустрия. а без субсидиите знаеш ли къде ще отиде точно сега? другото за стоковия пазар ти казвам, че го каза тоя бизнес аналист, а аз лично на него повече бих се доверил отколкото на сульо. а ти? а петролът един ден ще стане $200 без значение кой им е император на американците. и има разлика дали водиш война заради политика или като бизнес
|
| Чет Ное 08, 2012 1:13 pm |
|
 |
|
Цецо
|
едно циганче и то чуло... нали знаеш. Все си мисля, че ако поседиш малко там и захванеш някакъв бизнес, ще си по информиран от колкото от телевизора... ама щом смяташ, че говорещата кутия е по-наясно... Където му е мястото, ще оцелее само виталния! Тая субсидия дето Обама я раздава да не пада от небето? Нали тия пари ги взима от данъкоплатеца и бизнеса, за да спасява работни места на негрите в Детроит. Аз не оспорвам разтежа на сток маркета, а това, че това не е непременно хубаво! Логично е сток маркета при демократа да нарастне, защото на демократа това му е вероюто, че всички трябва да потребяват. Пък даже и да нямат пари да го правят, ще ги субсидираме да го правят. Той и имотния пазар скочи при демократите до невиждани висини. И това сигурно е антикризисна мярка. Това, че нещо расте незначи непременно, че е добре! Това ти го казва един сульо, който също чете анализаторите. Вероятно е така, т.е. стигаме до извода, че дали ще е Обама или Ромни, петролните компании си играят играта по един и същи начин. Това което за един е кауза, за друг е политика, а за трети бизнес. А умрелите, все ще са умрели, без значение дали заради политика или бизнес. Войната си е война, а какво оправдание ще си търсиш за нея е без значение. Но айде стига толкова. Безмислено е да спорим, защото гледаме от различни камбанарии.
|
| Чет Ное 08, 2012 1:29 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
ок, и аз викам стига толкова, но би било добре в бъдеще да се въздържаш от прибързани заключения за нечие мнение. камбанирията си е твоя и никой няма да ти я вземе, но това не значи че е най-високата 
|
| Чет Ное 08, 2012 1:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз заключението си го правя. А дали ще го обявя е друг въпрос. Направих го с цел да те накарам да се замислиш върху едностранчивостта на тезата ти. Нещата са много, ама много по - разностранни от това, което ти поднася говорещата кутия  Чиято цел често не е да те информира, а да те манипулира. Та не е зле да поглеждаш проблема от всичките му страни.
|
| Чет Ное 08, 2012 1:59 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
ех да му се не види няма да свършим скоро май! виж сега, аз принципно се интересувам от американците само дотолкова, доколкото ме засяга спрямо моята черга. не съм си падал наскоро на главата, че да искам да ходя да живея там, така че ми е през оная работа дали самите американци ще са добре при обама или при ромни. просто изказах мнение на база на това, което съм видял/чул до момента от двамата като кандидати, както и неща които са били изнесени като данни. добре, аз с най-голямо удоволствие бих погледнал на проблема от твоята камбанария. кажи, какво мислиш че щеше да направи ромни по-добре в тоя момент, ако го бяха избрали?
|
| Чет Ное 08, 2012 2:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тц. Изприказвахме достатъчно, само ще се повторим и ще стане досадно.
|
| Чет Ное 08, 2012 2:18 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не ми става много ясно себе си ли описваш 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Ное 08, 2012 5:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ама к'ва баба Ванга, бре?! Е-ти наглите руснаци: заради един пиклив заем в рубли - два пъти майтап на гол гъз 
|
| Чет Ное 08, 2012 11:28 pm |
|
|