Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
ДВ в българския си вариант не бих нарекъл "мрънкала". При тая яка цензура те казват доста нелицеприятни истини за правителството и ситуацията у нас. Най-често това са материали на Татяна Ваксберг. По-рано имаше и на Георги Папакочев, но скоро не съм го чувал.

Пет Ное 02, 2012 8:41 pm
Профил WWW

Lupus написа:
...

дам, и ехото на Москва се включи...

Значи няма да е грешно, ако кажем, че позицията на ДВ всъщност е позицията на Татяна Ваксберг...

Пет Ное 02, 2012 10:32 pm
Профил
Аватар

каручки, разни

Прикачени файлове:
karu4ki.jpg
karu4ki.jpg [ 126.09 KiB | Прегледано 1311 пъти ]
Пет Ное 02, 2012 10:41 pm
Профил
Аватар

Lupus написа:
ДВ в българския си вариант не бих нарекъл "мрънкала". При тая яка цензура те казват доста нелицеприятни истини за правителството и ситуацията у нас. Най-често това са материали на Татяна Ваксберг. По-рано имаше и на Георги Папакочев, но скоро не съм го чувал.

Конкретната "дама" е Мирела Иванова и според мен тази жена и трябват антидепресани в сериозни количества. Прочети няколко нейни "излияния" и ще разбереш какво имам предвид. Толкова искрено черноглед и песимистично настроен журналист, аз не съм срещал.

ps66 написа:
теб както и още няколко мрънкала/плямпала не ви чета (това е по-скоро изключение)!

Това е добре, бих се притеснил за себе си, ако го правеше.

Пет Ное 02, 2012 10:43 pm
Профил ICQ
Аватар

И аз слушах преди време ДВ по Дарик. Забелязах, че често информацията се представя тенденциозно, извадена от контекста, или с леееко премълчаване на някои детайли - така, че да звучи възможно най-гадно. Защо го правят... нямам обяснение.

Пет Ное 02, 2012 10:51 pm
Профил
Аватар

Ицо написа:
И аз слушах преди време ДВ по Дарик. Забелязах, че често информацията се представя тенденциозно, извадена от контекста, или с леееко премълчаване на някои детайли - така, че да звучи възможно най-гадно. Защо го правят... нямам обяснение.

Аз имам: продължават с традициите от времето на соца - колкото по-зле се представят нещата, толкова повече плащат. Така бяха и те и VOA и Свободна Европа... Слушал съм ги всяка вечер с транзистора до ухото. Беше си тръпка да чуеш нещо по-различно от официалната пропаганда. Единствено BBC бяха обективни. :)

Пет Ное 02, 2012 11:28 pm
Профил WWW
Аватар

Пак за младежката безработица у нас и в Гърция:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... 17_godini/

Данните са на евростат. У нас е 1/3. В Гърция над 1/2. Ама сигурно тия от Дойче веле трудно превръщат от дроби в проценти и обратно.

Освен всичко трябва да се има предвид и факта, че в БГ има огромно количество (вкл. младежи) заети в сивия сектор. Не, че е повод за гордост, ама като според мен всичката статистика в БГ е опорочена, заради сивия сектор, та на ни една цифра, човек не може да има вяра.

Пон Ное 05, 2012 4:05 pm
Профил ICQ
Аватар

@Цецо,
Нямаш ли усещането, че с ролята на "сивия сектор" се преиграва? Той стана универсалното обяснение:
Икономиката ни е зле, ама защото не се отчита "сивия сектор" . Ако отчетем и него ние сме първенците в Европата по темпове на растеж.
Безработицата е малка, но хората бачкат "на черно", та ушите им пукат!
"Сивия сектор" имаше съществена роля в строителството. Сега, когато се строи значително по-малко, там него хич го нема! А в другите браншове НАП сериозно затегна кранчето. Остана само в сферата на услугите, но там пък стагнацията е силна.

Пон Ное 05, 2012 4:45 pm
Профил WWW
Аватар

Точно обратното чувство имам. Почти не познавам вече хора, които да не са поне отчасти в сивото, освен ако не са на държавна заплата.

В частните фирми, поголовна се плаща под масата, в магазина касови бележки не дават. Контрабандата с цигари казват била в разцвета си.

По правило сивия сектор винаги е най-силен в услугите, при производство е много по-трудно да се укрият приходи.

Вто Ное 06, 2012 12:53 am
Профил ICQ

Цецо написа:
...
По правило сивия сектор винаги е най-силен в услугите, при производство е много по-трудно да се укрият приходи.

Ооо, Цецо, не знам как го правят, но поне при нас се укриват страхотно количество данъци. Съдя по сумите, които се плащат под масата...

Вто Ное 06, 2012 10:40 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

http://news.ibox.bg/news/id_1466506757

Вто Ное 06, 2012 10:50 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
Точно обратното чувство имам. Почти не познавам вече хора, които да не са поне отчасти в сивото, освен ако не са на държавна заплата.

В частните фирми, поголовна се плаща под масата, в магазина касови бележки не дават. Контрабандата с цигари казват била в разцвета си.

Това, което казваш е точно така. Въпросът е колко процента е този сив сектор. Според мен не е чак толкова голям , колкото го изкарват - говори се за 30-40 %. Например, във всички големи хипермаркети винаги дават касова бележка, а техният оборот със сигурност е много пъти над оборота на малките магазини , които все пак не винаги пропускат касовата бележка. Подобно е положението с цигарите - контрабандата може и да е голяма, но стойността на контрабандните цигари е в пъти по-ниска. . При услугите - явно не е точно така, макар че като се замисля, сравнително малък процент от парите ми отиват за услуги.
А относно сравнението с Гърция - нямам преки наблюдения, но като им гледам другите мурафети, някак не ми се вярва техния сив сектор да е много по-малък от нашия.
Статистиката наистина е много изкривена . Едната от причините е, че като безработни се отчитат само тези , които са записани в бюрата по труда. Отделен, може би най-важен фактор е стъкмяването на данните с политическа целесъобразност.

Вто Ное 06, 2012 10:59 am
Профил
Аватар

dan написа:
Ооо, Цецо, не знам как го правят, но поне при нас се укриват страхотно количество данъци. Съдя по сумите, които се плащат под масата...

това не е показателно просто да се плати данък печалба и да се даде под масата струва 10% а да се даде като заплата сумата се товари с 41% сметката е ясна но това не е сива икономика

Вто Ное 06, 2012 7:43 pm
Профил
Аватар

> "ТЕМИДА" - ИНТЕРНЕТ ПЛАТЕНИ КОМЕНТАРИ

Кой пише коментарите в интернет, кой формира мнението ни срещу
заплащане и ни убеждава в своята казуа. Вижте в този брой на "ТЕМИДА".

Коментар:
Цитат:
Най-добрия пример за това може да се види във форума на Дневник - там 10 души
правят 95% от коментарите. Като първите 5-6 коментара във всяка статия се пускат
буквално няколко няколко секунди след публикуването на статията - с плюене по ГЕРБ.

Вто Ное 06, 2012 8:52 pm
Профил
Аватар

затварят НАО Рожен, може би необратимо.
все пак има вариант за спасение

Пон Ное 12, 2012 8:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 1080  Следваща