Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Dev.board за AT91SAM7S32 - ARM7 TDMI на Atmel 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Dev.board за AT91SAM7S32 - ARM7 TDMI на Atmel
Правя си развойна платка за този ARM7, скоро ще ги пускам в Микрон20, та преди да съм ги пуснал мога да предложа такава платка на всеки желаещ, платката се състои от:
    - AT91SAM7S32 процесор - LQFP48 package
    - FTDI FT232 USB (понеже този е единствения AT91SAM7 без USB)
    - graphic LCD LPH7366 (PCD8544 based) 84x48 сериен интерфейс, с гумени контакти
    - MMC/SD card
    - IrDA порт изграден със HSDL3201
    - 2 LEDs
    - 2 buttons закачени на FIQ и IRQ0
    - подсветка на LCD-то изградена със 4 SMD светодиода, управлението идва от PWM на процесора
    - JTAG 20-pin стандартен куплунг
    - SPI порт със изведени 4 CS-а и захранване
    - I2C порт - SCL, SDA, захранване
    - ADC порт, 4 ADC входа + 1 ADCTG + 1 ADCVref и изведено захранване
    - Куплунг за захранване, стабилизирано с LM1117 на +3.3V
    - Платката може да се захранва и само от USB +5V
    - Размери 98х50 (mm)

Цената не съм я уточнил все още, не вярвам да мине 15лв на парче, говоря за самата платка, без елементите за нея.
Ако някой го интересува, нека пише.

Нед Ное 20, 2005 3:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Питай и за цена, че последния път в Микрон ми бяха подготвили голяма ценова изненада, имах чувството че съм в бижутериен магазин. 8O

Нед Ное 20, 2005 4:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе верно е малко скъпо, ама чак изненади не са ми правили. Последния път ми хареса цената за 1кв.дм, не съм смятал обаче със екстри като бял печат и фрезоване колко ще ми излезе...все пак съм решил да си я издокарам както трябва така че цената не ми е най важното в момента 8)

Нед Ное 20, 2005 6:10 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Добре де мога ли да попитам защо правиш развойна платка с най-слабия контролер в серията. Тъпо е.

Нед Ное 20, 2005 7:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Същата работа както едно време се учех на 16F84 ...пък и всички ARM7 са еднакви, знаеш един - знаеш всички. Освен това само този имам под ръка, а и цената му е 5лв...засега нямам намерение да изтрелвам спътник в космоса, за в бъдеще като поразтъпча малко ARM ще мина на по тежки неща :wink:

Нед Ное 20, 2005 7:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Обикновенно и аз като си правя някакви развойни платки и слагам на мощното животно от фамилията - не за друго, ами така може да се тества всичката периферия, която е на разположение в тая фамилия, а и памет за всякакви тестови задачи ще има.

Нед Ное 20, 2005 7:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе момче младо, каква е тази работа? Във фирмата ( София ) си даваме платките да ни ги правят в Русе, ти ги даваш в Микрон_20 - какво става с тоя свят? Нищо де, така си решил, така ги правиш. Веоятно в Русе искат голяма бройка, за да е изгодно като цена. Аз съм навит на някаква такава платка, ама понеже съм мързелив, та я искам налепена и с елементите. Плюс някакъв JTAG или еквивалент. И с демо версия на компилатора ( демо = де-зинфекцирано мо-дифицирана ). Та кажи колко би ми струвало едно такова удоволствие? И кога?
Въпросът ми е съвсем сериозен.

Нед Ное 20, 2005 8:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И още нещо : много бих се радвал на един сериен канал - CMOS нива / RS232 нива. Ще ми се да мога да си включвам към него GPS приемник например

Нед Ное 20, 2005 8:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Чак ма фана срам да пиша :lol: След като хубаво ме накълвахте, ще кажа само че в момента го правя на принципа "имаш копче - търсиш си сако" :wink: Такова имам под ръка такова ще ползвам, а в момента съм зле с финансите за да се хвърлям на скъпи процесори и големи развойни платки. Специално тази платка съм я правил със мои изисквания, неща които аз искам да тествам, мога да предложа модификация на схемата/платката според вашите предпочитания, RS232 канали с нива, по -мъжки процесор и пр. :wink: А в Микрон си правя платките защото в Русе знам че е доста скъпичко и едва ли ще се навият да ми нахвърлят платка 2dm²

Нед Ное 20, 2005 8:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе лошо няма да се почне и с малък процесор. Аз лично и пиковете и AVR и MSP430 ги започнах като си направих развоина платка за процесорчета от най малките. Аз изхождам обикновенно от съображението че като е много сложно е голяма и вероятноста да объркаш нещо в правенето на схемата и като ти е за първи път да се бориш с тоз процесор може да ти побелее косата доде намериш проблема. Пък като го изучиш не пречи да я бутнеш в някое устроиство съответната платка да си върши работа. Поне така направих и с първата ми развоина платка с PIC16 и с първата за MSP430. Така че споко.
Като почнеш да правиш следващата си с по голям процесор ще си вече наясно с тоя тип процесори и ще стане както трябва.

Нед Ное 20, 2005 9:21 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Незнам за вас ама аз лично като се занимавам с дадено нещо за първи път (както ще е сега с АРМ'ките) има голяма вероятност да збозя/изгърмя нещо :) така че предпочитам да изгоря процесор за 5лв от колкото за 50лв ! :)

Да не говорим че лично тея процесорчета се сдобихме с тях като по магия ..... Комет ми намериха 2бр неазнам как ??? Инчае в Футарел искаха мин150 да се поръчат ..... :)

И на мене ми се искаше 64ка с УСБ ама нема :) те така кво да напраиш ??? :)

Нед Ное 20, 2005 9:29 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
BrainStorm написа:
И на мене ми се искаше 64ка с УСБ ама нема :) те така кво да напраиш ??? :)

Да ти подаря 2 такива - съвсем сериозно говоря 8) .

Нед Ное 20, 2005 9:42 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хищник, я виж тука:

http://focus.ti.com/mcu/docs/finddevice.tsp?familyId=454&templateId=5324&navigationId=11486&path=templatedata/cm/mcudyn/data/tms470_find&dynCont=true

Тва ми се струва по добро като за развой. Тука във Франция TI са ми пращали по 2 семпъла от микроконтролер, когато съм поискал. Ако искаш, ще пробвам да взема 2х2 (ще накарам и някой колега), и от теб платката(разработката, направата ще си я платя), от мен 2 чипа за теб. Какво мислиш?

Бате, а ти?

Нед Ное 20, 2005 10:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако успееш да вземеш, тове е добре. Писах на Хищника, че точно за такъв процесор съм си мислил, но факторът "достъпност" си е фактор.

Никола, ти какво мислиш за Моторолите. Очаквам едни семпли от 56F8355. Tове не е по-лошо от ARM, особено като стабилност и средства за развой. Ако ще правим нещо в серия, това определено е по-скъпо. :cry:

Нед Ное 20, 2005 10:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Моторолите имат вариант и с USB i s Етернет.
Аз мога да направя платка за Моторолите не е проблем,и аз уж пратих поръчка за семпъли но дали ще доиде ....
Но все пак твърдят че наи стабилния ARM7 е тексаския а не моторолския. Може и да направим и от 2 та вида платки.

Нед Ное 20, 2005 10:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща