|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:58 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Ей, видяхте една перфектно направена платка, уплашихте се и веднага нападнахте човека  . Ето и схемата към нея.

|
| Нед Ное 20, 2005 3:29 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Да не прозвуча грубо ама още като видях схемата в сайта паднах  Освен това рутера на Proteus не го бива ама хич
Нямам против рекламата, било то даже безплатна из форума, но Karadev ти по-скоро се излагаш с тези чертежи отколкото да привлечеш някой клиент...
|
| Нед Ное 20, 2005 3:37 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз съм демократ човек. Браншовите организации са ми крайно противни, щото съм си патил от подобни.
А и според мен никой сериозен не би му се вързал на тоя приятел. Но пък ако може да се продаде за някоя дипломна работа - какво лошо. А и всички оттам сме тръгнали. Аз поне не съм се родил научен, да не говорим, че и сега много още има да уча.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Ное 20, 2005 6:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Никой не се е родил научен - но и си е нормално докато още не си научен да си траеш.
|
| Нед Ное 20, 2005 7:36 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
И на мене ми се струва, че не и е мястото тука на тази реклама.
Първо, дори и да искам да ми свърши някаква работа г-н Карадев, той не може. Това е защото в 99% от платките които правя повечето писти са широки 8 мила (0,2мм) и разстоянието между тях е толкова. Освен това не ми харесва минималния диаметър на отвор дето го е "декларирал".
В този форум едва ли някой ще прибегне до услугите на г-н Карадев (поне така мисля), най-малко защото един по-сериозен контролер е в корпус QFP или подобен "паяк дето са му много близко крачетата едно до друго  ". А пък като гледам какви платки е показал на сайта, да дам схемата, та да ми "измисли" платка - едва ли...
|
| Нед Ное 20, 2005 8:46 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Можело, значи, да се плюе без да се сипят обиди.  Негативната критика е добре дошла, но селският тон я прави по-скоро позитивна.
По принцип, това е мястото за всякакви обяви и реклами, но виждам, че много хора негодуват от точно тази тема. Добре е да сложим някакъв праг за реклами и обяви. Защото, някои обяви от сорта на, например, "Млад студент предлага анални удоволствия на заможни дами и господа" няма място тука и бих я изтрил моментално. Специално тази тема е строго в тематиката на форума, с нормална лексика и правопис, но качеството на предлаганите услуги явно предизвиква силно отрицателни реакции. Значи това е върпоса - какво да се прави с подобни теми?
|
| Пон Ное 21, 2005 12:28 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Без да оспорвам нищо - кои са критериите да е зле тая платка? 
|
| Пон Ное 21, 2005 12:38 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе почнеш ли да слагаш критерии, кое да остане и кое не......
Абе ако си нямаш работа, действай.
Според мен засега няма наводнение от спамерски теми, така че дишаме леко.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 21, 2005 12:58 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ами тази платка е модел на набързо скалъпена платка, да не коментираме схемата. Като се вгледаш малко в пистите, от самолет се вижда, че ако малко от малко се постараеш можеш да ги поизправиш, да не са такива къдрици кат на Киркор Киркоров косата. Има доста писти, които са под прав ъгъл, което не е добра практика на проектиране на печатни платки. Пистата между два пина трябва да е максимално къса, без излишни завойчета, без къдрици. Всяка къдрица е допълнителна паразитна индуктивност и/или капацитет, което води до по-голяма неустойчивост на дадената платка, особено ако работи на по-високи честоти, да речем че над 30 MHz са високи честоти.
Ако се вгледаш, ще видиш, че например R1 e върху U5, R17 е върху U4, R18 върху U3, и то от една и съща страна на платката. Освен да продупчиш чипа, като монтираш резисторите ( може пък и чиповете да са така фабрично направени, с по 2 дупки за резисторите ). button1 е изобразен като диод, при което ако дадеш платката да ти я насищат и се използва белия печат, като нищо ще ти запоят диод, вместо бутон. Поне U1 и U3 можеха да са вертикално подравнени, а като погледнеш и останалите чипове, всеки си има собствено мнение на къде да се кривне. С една дума, auto place, след което директно auto router. Исках да постна за сравнение последната платка, която направих, нещо като PLC контролер, в кутия 1050 на Bernic за монтаж на DIN релса, но нещо не ми работи FileName + Attach. Платката е дънна, на нея има три вертикални платки с куплунзи, както и две хоризонтални платки. На тия общо 6 платки имам общо 296 елемента ( мешаница - 22 ИС, SMD-та, нормални елеметни, куплунзи, рейки и т.н. ) и всичко на всичко 20-тина проходни отвора. На мострата която коментираме, на 5 чипа на кръст + 2 индикатора преброих 23 проходни отвора. Значи ако са 22 ИС ще я надупчи като швейцарско сирене с проходни отвори, а проходните отвори са слабо място на платките, особено ако се правят в допотопни платкаджийници.
Отностно това, че човека се опитва да привлече клиенти чрез такава тема във форума, ами нямам нищо против, тъй като е в раздел "Пазар". Може би трябва да има и раздел "Реклама" или "Търся/Предлагам работа/разработки". Надали някой сериозен девелопер ще пострада от такъв опит за реклама, т.е. да си загуби работата, да му намалеят клиентите или нещо такова. По скоро някой орта будала клиент ще изгори.
П.П. Заработи ми Attachment-а, значи за тези платки, които показвам, нямам претенции да са върха на сладоледа, но са добре проектирани, добре разположени елементи, без къдрици по пистите, без излишни проходни отвори, с писти не по-тънки от 15 mils, т.е. в която и платкаджийница да ги пусна в БГ, все ще станат.
|
| Пон Ное 21, 2005 1:46 am |
|
|