Отговори на тема  [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Следваща
Автомобилни мурафети 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Автоматично включване на фаровете
Китайските автомобилчета ако са като лада забрави да покрият нормите за емисии и безопасност. Удари челно на дедо колата в някоя лада и да видим хората в коя кола имат по-голям шанс. Някои неща са много по-важни от това колко електроника имало в колите. За руснаците обаче човека никога не е бил по-важен от машината :D .

Пет Окт 26, 2012 2:44 pm
Профил
Аватар

Тва са шаблонните глупости, които освен това са извън темата.

Пет Окт 26, 2012 3:51 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Ами ако не бях увреден, сигурно щях да си купя. :) За мен апогея си остава 90-те години - електроника има само там, където е нужно, всичко е на принципа kiss. Сега е пълна мизерия. Предполагам, че китайските автомобилчета от Ловеч ще имат успех поради тази причина - повечето са на базата на Мицубишита от 90-те точно.

Абе и е така... и не е така. Аз си карам сравнително новата кола, а старата събира праха. Но ако ме сложиш в началото на пустинята и ме питаш с коя бих тръгнал, новата директно и бия шута и се качвам на старото магаре :)

Относно китайчетата - като концепция не са лоши. Лошото е обаче, че май успяхме да направим по-голям боклук и от самите китайци. Хора, които са придобили тези автомобили, се оплакват главно от това което е довършено в БГ :)

Пет Окт 26, 2012 5:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Реконструктор написа:

А това - "Не знам защо масата народ все още се чуди защо руснаците си купуват лади." не е шаблонна глупост и е точно по темата за автоматичното включване на фаровете, нали :D ?

Пет Окт 26, 2012 5:22 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Китайските автомобилчета ако са като лада забрави да покрият нормите за емисии и безопасност. Удари челно на дедо колата в някоя лада и да видим хората в коя кола имат по-голям шанс. Някои неща са много по-важни от това колко електроника имало в колите. За руснаците обаче човека никога не е бил по-важен от машината :D .

Не е много коректно такова сравнение, защото едната кола е 900 кг. , другата - 2 тона - резултатът е ясен.
Мен преди много години ме удариха, аз бях с лада, а отзад се натресе фиат пунто. Съжалявам, че тогава нямаше телефони с камери, за да заснема резултата. На ладата започна да се отваря трудно багажника. Пунтото беше почти за скрап - изтекъл радиатор, повреден двигател, счупени фарове, броня , преден капак, цялото предно окачване плюс гумите и джантите, сигурно още доста поражения , които останаха скрити. Вярно е , че за руснаците човешкият живот не е важен, но поради факта, че суровините са им евтини, доста от нещата им са много по-здраво (не казвам по-качествено) направени.
Относно безопасността на китайските коли - от разните клипчета се вижда, че е много зле. Обаче...китайци купиха Волво с тяхното огромно ноу-хау в безопасността. Очаквайте в скоро време да гледаме и да слушаме как китайските коли са най-сигурните в света

Пет Окт 26, 2012 5:35 pm
Профил
Аватар

Абе ловешките ги продават в ЕС. Това значи, че някак си са покрили минимума от краш тестове. Сега дали масовката излизаща от завода е същата като тая минала тестовете, вече е друг въпрос :)

Пет Окт 26, 2012 5:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
Пунтото беше почти за скрап

Това, че колата е била по-зле от твоята и че се хвалиш с това показва само едно нещо - в БГ още се смята, че колата да оцелее е по-важно от колкото хората в нея. Помисли малко - ако на една кола и липсват пасивните и активните средства за безопасност и тя остава сравнително здрава и не смачкана при удар това означава само едно нещо - енергията от удара вместо да се поеме от елементите на купето, които се смачкват по определен начин, за да го направят това се поема от телата на пътуващите в колата. Аз лично предпочитам колата ми да се смачка до неузнаваемост и да поеме тя енергията на удара, от колкото да остане здрава и на мен да ми се потрошат кокалите. И като не искаш да сравняваш 2 тонна кола с ладата (което наистина е некоректно) сравни я с друга съвременна малка кола с необходимите защите. Например с новия Смарт - той е достатъчно малък предполагам :D .
Това тук се обърна на някаква абсолютна смехория и не мога да повярвам, че технически грамотни хора (каквито са потребителите на тоя форум) въобще ще тръгнат да сравняват съвременни коли с такива от преди 25 г. и на всичкото отгоре ще изкарат, че тези от преди 25 г. са по-надеждни и по-сейф от съвременните, особено пък ако старите са някакви руски бангии :) .

Пет Окт 26, 2012 5:49 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Реконструктор написа:

А това - "Не знам защо масата народ все още се чуди защо руснаците си купуват лади." не е шаблонна глупост и е точно по темата за автоматичното включване на фаровете, нали :D ?

Батка, наистина си дай малко почивка от гледане на сиенен. Да, фактор за това, повечето руснаци да си купуват лади е щото крушките им не се управляват с процесор и като ти изгори на пътя я сменяш за 1 мин. 30 сек. а не викаш пътна помощ.

Пет Окт 26, 2012 6:04 pm
Профил
Аватар

Ицо написа:
Dimitar написа:
Относно безопасността на китайските коли - от разните клипчета се вижда, че е много зле. Обаче...китайци купиха Волво с тяхното огромно ноу-хау в безопасността. Очаквайте в скоро време да гледаме и да слушаме как китайските коли са най-сигурните в света

Никакво ноухау няма в това, фактор е единствено цената. И понеже повечето хора са убедени, че "точно на тях няма да им се случи", не обръщат внимание на степента на безопасност. Основните фактори, определящи покупката на масовия потребител са основно цена, разход на гориво и разход за подръжка. Като в последното влиза простота и очевидност на конструкцията, както и ремонтопригодността. Естествено, никой няма такава точна формулировка в главата си, но повярвай, когато се разчуе, че на дачията/ладата/грейт уола трябва да викаш пътна помощ като ти изгори крушката на фара - много бързо ще спрат да се купуват.

Пет Окт 26, 2012 6:14 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Цитат:
Пунтото беше почти за скрап

Това, че колата е била по-зле от твоята и че се хвалиш с това показва само едно нещо - в БГ още се смята, че колата да оцелее е по-важно от колкото хората в нея. Помисли малко - ако на една кола и липсват пасивните и активните средства за безопасност и тя остава сравнително здрава и не смачкана при удар това означава само едно нещо - енергията от удара вместо да се поеме от елементите на купето, които се смачкват по определен начин, за да го направят това се поема от телата на пътуващите в колата. Аз лично предпочитам колата ми да се смачка до неузнаваемост и да поеме тя енергията на удара, от колкото да остане здрава и на мен да ми се потрошат кокалите. И като не искаш да сравняваш 2 тонна кола с ладата (което наистина е некоректно) сравни я с друга съвременна малка кола с необходимите защите. Например с новия Смарт - той е достатъчно малък предполагам :D .
Това тук се обърна на някаква абсолютна смехория и не мога да повярвам, че технически грамотни хора (каквито са потребителите на тоя форум) въобще ще тръгнат да сравняват съвременни коли с такива от преди 25 г. и на всичкото отгоре ще изкарат, че тези от преди 25 г. са по-надеждни и по-сейф от съвременните, особено пък ако старите са някакви руски бангии :) .

Ами не бях по-зле от човека в Пунтото, напротив.
А по твоята логика това трябва да е най-сигурната кола:
http://www.youtube.com/watch?v=94HTIueOuDQ
Щото се смачка до неузнаваемост.
Едва ли някой отрича напредъка в сигурността и надеждността на автомобилите.
Говорим за огромната лакомия за печалби, която пък води до икономии , понякога рекламирани като сигурност. А както се казва в един лаф , пак от преди 25г. : "Икономията е майка на мизерията"

Пет Окт 26, 2012 6:44 pm
Профил
Аватар

каквото и да ми разправяте, за една лампа не трябва да се ходи на сервиз.

според мен фарове, стопове и мигачи също са важна част от системата за безопастност и тяхното функционалност трябва да се подчинява на принципа KISS.
отказа на чистачки също влиза във високия риск.

видях един ягуар, като моя стария, който поднесъл странично и отсякъл дръвче (около 20см). контактната точка е на 8-см пред шофьорската врата. ламарината беше вдлъбната на 30-40 сантиметра, разни декорации бяха изпопадали, но като цяло нямаше промяна в геометрията. двигателя нямаше никакви щети, но все пак беше малолитражния вариант и с най-много място под капака (3.2 литра). всички врати се отваряха и затваряха нормално. общо взето беше в движение.

карал съм и пунто, и всякакви подобни жабарски каручки за домакини. това е хубава кола да прескочиш до магазина за хляб и спегети. може би има шанс, ако се сблъска със себеподобна. но ако се надене на която и да е ламарина на един дефендер (от старите), всичките приказки за пасивна безопастност придобиват доста комичен вид.

Пет Окт 26, 2012 6:55 pm
Профил

Бай Били беше казал:"Направи хората зависими - останалото е лесно" . Каруцата ми е с верига, а не с каишка. Досега само от това съм спестил една съвсем прилична сума.

Пет Окт 26, 2012 7:46 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Каруцата ми е с верига, а не с каишка.

Това пък как зависи от това колко ти е стара колата - има нови коли с ремък и с верига, както има и стари коли с ремък и с верига.

Пет Окт 26, 2012 7:59 pm
Профил
Аватар

За ангренажен ремък ли иде реч? И аз съм с верига, ама мисля че критерият е бил брой цилиндри.

Съб Окт 27, 2012 11:21 am
Профил
Аватар

sthx написа:
Бай Били беше казал:"Направи хората зависими - останалото е лесно" . Каруцата ми е с верига, а не с каишка. Досега само от това съм спестил една съвсем прилична сума.

Да си спестил, спестил, колко да си спестил?

На съвременните автомобили им дават 150000 за смяна на ангренажен ремък. При норма 10000 на година, за 10 години си спестил 150лв. с все труда.

Съб Окт 27, 2012 11:45 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 196 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Следваща