| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Оня ден си говорих с един приятел, дето е мениджър в Шеврон и се оказа, че масово затварят рафинерии, защото губят пари и то ги затварят с по-голяма скорост, от колкото пада потреблението та затова и цената се вдига. Миналата седмица например беше станала авария в една рафинерия в Калифорния, която произвежда само 100 хиляди галона бензин на ден и половината бензиностанции там затвориха за по седмица. Та потреблението си пада, ама явно и предлагането е много ниско, защото човека каза, че без значение какво количество бензин се появява на пазара веднага го купуват  . Иначе потреблението на бензин тук в щатите в момента е на нивото от 1998 г., т.е. около 15% под пика от 2008 г.
|
| Съб Окт 06, 2012 10:58 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5189671"Газът ще се доставя пряко, по най-краткия маршрут, свързвайки най-големите руски газови находища в европейските пазари без рискове, свързани с транзита - стабилно и без сривове. Ние гарантираме това". zasto li mi zvu4i kato 4e li prodaljenieto e takti4no izpusnato - a malkite strani deto finansovite im ministar4eta se zakanvat da pliaskat prez racete Rusia moje bi ste imat problemi s dostavkite  Sorry za shliokavicata
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Окт 09, 2012 11:22 am |
|
 |
|
3aek
|
скандинавските прати май са единствената партия със здрав разум в ЕС http://falkvinge.net/2012/10/13/what-th ... copyright/
|
| Съб Окт 13, 2012 10:34 pm |
|
 |
|
3aek
|
заради таблетите PC продажбите падат за първи път от 11 г насам и х86 архитектурата тръгва надолу: http://mashable.com/2012/10/12/amd-readying-layoffs
|
| Нед Окт 14, 2012 1:36 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами то това не е новост - още от миналата година нещата вървят така и РС проиводителите бачкат на 4-5% печалба за разлика от Епъл, дето са на 40-50%  . Много от домашните потребители на компютри, а и доста от бизнеса нямат нужда от РС, а само от телефон/таблет. Относно х86 архитектурата аз не мисля, че е тръгнала надолу - АМД да, ама не и цялата архитектура  .
|
| Нед Окт 14, 2012 4:40 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е x86 извън wintel pc пазара никой не ползва та са вързани едно към друго. За самите PC- та не се кахъря особено но за hdd индустрията, зависеща от тях.... това ще е истински неприятната последица.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Окт 15, 2012 11:12 pm |
|
 |
|
tgi
|
Оффф, спях си аз най-послушно с BBC worldservice в ухото (помага ми да заспя понякога) и Обамата и Ромни ме събудиха с дебата си. Обамата май го разнищва тоя път обаче, да видим какви ще са резултатите от допитванията след това. Но се справя забележимо по-добре, успява да го маргинализира и да го вкара в хленчещ режим.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Окт 17, 2012 5:08 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Разнищва го звънци - тъкмо го гледам дебата в момента. Ако трябва да съм честен и двамата са пълни идиоти и дрънкат простотии та ушите им плющат  .
|
| Сря Окт 17, 2012 5:27 am |
|
 |
|
tgi
|
Ааа разумно погледнато е точно така, разбира се. Имам предвид това, което очаквам като реакция на публиката, мисля, че Обамата ще отиде нагоре в допитванията след тоя дебат - де да видим познал ли съм де  .
|
| Сря Окт 17, 2012 5:31 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Дано да не си  .
|
| Сря Окт 17, 2012 5:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Уф, от немай къде, реших да прегледам дебата на бързо... е верно са пълни идиоти. Или се правят на такива. Баси и от единия от тях се очаква да е един от шефовете на света.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 17, 2012 9:24 am |
|
 |
|
741
|
Що се впечатлявате. Демокрацията работи не защото масата има акъл да избере най-добрия, а защото до властта се стига през състезателен процес и управлява най-адекватния. А като е адекватен на изборите, има вероятност да е адекватен и в други неща. Говорят, каквото се очаква да се чуе от тях. Да каже на избори как ще реагира в определена ситуация, и да реагира в същата ситуация, са две различни задачи с различни решения. Ако говорят, каквото мислят, по-добре хич да не захващат.
|
| Сря Окт 17, 2012 11:59 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Всичко е едно голямо шоу! Ще опукат едни 2 милиарда $ за пушилка и накрая големите акули ще решат кой да е.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Окт 17, 2012 12:25 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Какви 2 милиарда, те чукнаха рекорд вече - 6 милиарда предизборна кампания, това си е изрощина....
И то като се има предвид, че по-голяма част от избирателите всъщност тия дебати не ги интересуват, ще гласуват по цвят на бюлетината...пардон кожата.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 17, 2012 1:15 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Окт 17, 2012 1:39 pm |
|
|