Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Писна ми от реклааами! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Аидее , пак почнаха рекламите . Значи за логото.. ами сигурно 50% от каналите са с бяло лого, което или е в крайно дясно или в крайно ляво . Сега наблюдавах логото на К1 ,ВТv и Нова Телевизия и гледам, че това бяло е прекалено ярко и се откроява от общата картина. Мисля че тези критерии са достатъчни. Тоест там в някой ъгъл ако няма известно време ярко неподвижно бяло изображение с рязка граница в съседните цветове , значи са тръгнали реклааааами.

Не че ще е върха на сладоледа , защото днес гледах рекламата на TOPSHOP - тя си има свое лого и тая джаджа няма да я отреже , ако работи така. Ама аз не се страхувам от тези реклами щото са по полвин час и направо сменям канала. За мен проблемни са рекламите по време на филми или изобщо по най-гледаното време , а тогава не пускат такива реклами
:)

bateAz написа:
Следи за дълговременно непроменяща са част от изобрацението и го заплюва като 'лого'

Това адаптивно нещо ми харесва, ама ако сменяме канала ще се шашка :? Ако си помни и канала , ще е върха :D

Вто Ное 15, 2005 7:48 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
bateAz написа:
И това не е много трудно - да се направи самообучаваща се програма. Следи за дълговременно непроменяща са част от изобрацението и го заплюва като 'лого'. Естествено, ще трябва да се отчитат и неизбежните шумове.

Я помисли пак. Логото може да има произволна неправилна форма и произволни цветове. Как ше подходиш?

Дълговременно непроменяща се.

Вто Ное 15, 2005 8:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Това е ясно. Но анализа не е никак прост, още веднъж ти казвам. Представи си надписа nova, примерно: около него и в дупките на буквите фона непрекъснато се сменя - определянето на самия надпис, че не се сменя ще ти навлече хемороиди.

Вто Ное 15, 2005 9:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е, и какво като имат дупки буквите. То и по други обекти има дупки, това не пречи. Даже е добре. Важното е, че около дупките имаш постоянна картина. А формата не е съществена. Думата 'правоъгълник' тук не е закон.

Вто Ное 15, 2005 11:23 pm
Профил ICQ

Мнение 
С определяне на отсъствие/наличие на лого не е много ефективо. Когато телевизията дава собствени реклами - за филми и нейни предавания - логото и седи, а това също е досадно да го гледаш. И другото е, че доста често има реклами с лого на фирмата или продукта сложен в някой ъгъл.

Вто Ное 15, 2005 11:29 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цитат:
С определяне на отсъствие/наличие на лого не е много ефективо. Когато телевизията дава собствени реклами - за филми и нейни предавания - логото и седи, а това също е досадно да го гледаш. И другото е, че доста често има реклами с лого на фирмата или продукта сложен в някой ъгъл.

Снощи гледах Нешънъл и логото си стоеше, така че разпознаването на логото не е решение :wink:

Сря Ное 16, 2005 11:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Снощи гледах Нешънъл и логото си стоеше, така че разпознаването на логото не е решение

При AXN е същото...

Сря Ное 16, 2005 11:07 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
ами ако просто се запише памет логото и координатите му и през определен интервал се сравнява с това, което е в момента (пиксел по пиксел) (предполагам, 4е координатите са му стати4ни) и ако има съжпадение пове4е от 40% (примерно... (лесно може да се из4исли площта на картинката)) - реклама... ?

Сря Ное 16, 2005 12:37 pm
Профил
Аватар

Мнение DVR
Това устройство в Щатите, дето записва в реално време и ти позволява да превърташ или повтаряш моменти, генерално се нарича DVR (Digital VIdeo Recorder). Всичко може да се записва на хард диск и после са възможни триковете с "ходи ми се до тоалетната, я да натисна паузата и после като се върна, пускам мача точно оттам, дето го спрях". Но и при тях не може съвсем да се прескочат рекламите - DVR-а естествено знае къде почва и къде свършва даден рекламен блок, но засега само позволява на юзера да ги превърти на бърза скорост и без звук...
Иначе аз се бях замислил за подобна схема още през 1998-а. През 1999-а почнах да виждам по магазините VCRs с Commercial Skip функция. Но стигнах до следния бизнес извод - най ще е лесно да се режат реклами ако телевизията пуска някакъв сигнал преди и след рекламния блок. Но това означава доброволно да си отрежат приходите. Така че това няма точно така да стане. Даже май чувам напоследък, че повечето доставчици на телевизионни канали сключват договори директно със производителите на DVR устройства - и както казах по-горе, рекламите няма как да бъдат отрязани. Въпрос на бизнес и много пари.
Аудиото се реже с компресор... сигурно има много схеми за това. Но като има компресор, страда и динамиката на звука във филма. Освен ако човек не си играе много да го настройва.
И в крайна сметка какво се получава - ако трябва да прибавим към телевизора си някаква after-market джаджа, която да реже рекламите (защото аз поне не вярвам производителите на телевизори да почнат да инсталират такива неща скоро), ще трябва да се оръсим няколкостотин долара поне (не виждам как може да се направи самообучаващо устройство за разпознаване на образи за по-малка крайна цена). Вместо това тук в Щатите се ръсиш десетина долара на месец повече за 9-10 филмови канала - там хич няма реклами :-). И гледаш. Не че остава толкова време за телевизия де ;-).

Пет Ное 18, 2005 6:11 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
А бе пичове, ако имаше TV канал, по който само реклами да текат, щях само него да пускам. Моята щерка като чуе реклама спира да играе и сяда да гледа и само тогава е тихо и кротко у нас :D

Съб Ное 19, 2005 12:42 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми Пирев, запиши й една касета само с реклами и й я пускай :-).

Съб Ное 19, 2005 6:20 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ми Пирев, запиши й една касета само с реклами и й я пускай :-).

Съб Ное 19, 2005 6:21 pm
Профил WWW

Мнение едно наблюдение
То някой дето се занимава с телевизори би трябвало да го обясни че не ми е ясно - та стария добър ELEKTRON 320ДБ на повече от 20 години като се развали последния път и ходи на майстор и се върна с много странен дефект - понякога при наличие на субтитри се чува пъркане и мачкане на картината и задължително при реклами не знам какво не им харесва. Явно има някакъв сигнал или нещо което го смущава ама... знам ли? Нека някой дето се занимава и е по-на ти с телевизорите ако се сеща какво може да не му харесва?? После като ходи пак на майстор му закъсиха един резистор и се поправи и не пращи толкова.

Чет Дек 22, 2005 3:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
При реклами нивото на аудиосигнала (средното) е по-виско. Мисля, 4е същото правят и с контраста и яркостта...

Чет Дек 22, 2005 3:18 pm
Профил

Мнение нещо от сорта
Явно е нещо от сорта ама ако се знае какво се търси то значи и половината решение е намерено - поне така мисля аз. За това ако някой се е занимава с телевизори и може да се светне от какво може да е....

Чет Дек 22, 2005 3:36 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща