Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ROHS2 и REACH 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ROHS2 и REACH
Ай стига с тези отрови, бре! Нали кокошките станаха щастливи пък този с 200-300 лева заплата/пенсия гледа как мутират децата/внучетата му.
Щото яйцата май бяха последната естествена високопитателна евтина храна.

Нед Окт 14, 2012 10:36 pm
Профил
Аватар

хазайна (холандия) има завод за краставици. 100К бройки на 5 дена.
корените в зеолитови блокчета с пръскалки от четирите страни. с компютър ги дозира колко азотни, фосфатни т.н. торове да им вкарва. робо-количка ги бере. оплака се, че му вдигнала сметката за телефона. като блокира и му пуска СМС, той се мята на колелото и ходи да ръчне робота...

краставици не яде. не само неговите, а всякакви. сина му на 16 години получил рак на белия дроб. за сега са го закрепили със стволови клетки, дано да е за дълго. не е виновно момчето, че е родено в химически завод.

сега се обсъжда този тип производства да се нарича "био". щото нямало никъде по веригата вероятност да се срещне продукта със замърсител (кравешки лайна).
тъжна картинка...

Нед Окт 14, 2012 11:23 pm
Профил
Аватар

Еми при 7+милиарда двуноги скоро други замърсители освен човешки лайна няма да останат,
кво да се прави.
Всички го разбират, явно няма място/храна за толкова много народ на планетата, а бюрократите
се хрантутят от това с всякакви "зелени" акции.

Единствено китайците досега са опитвали нещо против пренаселеността, не е ясно доколко
е успешно или безуспешно, ама друг не знам и да е опитвал.

За нас, живеещите в момента на планетата, няма решение което да ни хареса освен ако не
намерим нови територии за колонизиране. А това отникъде не се вижда да стане та това е
положението.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Окт 14, 2012 11:51 pm
Профил WWW

tgi написа:
За нас, живеещите в момента на планетата, няма решение което да ни хареса освен ако не
намерим нови територии за колонизиране. А това отникъде не се вижда да стане та това е
положението.

Говориш така, защото явно не си излизал извън София. българия е толкова обитаема, колкото и пустинята Сахара, като излючим големите градове. Тоест само тук има място за 10-20 пъти повече хора(70-140М) без да е пренаселено.

Пон Окт 15, 2012 12:15 am
Профил
Аватар

Незнам дали друг път съм го споменавал тук, но ако се съберат всички човешки тела, обитаващи земята на едно място, ще се получи куб със страна мисля, че една миля беше. Едно нищо и никакво количество :) .

Пон Окт 15, 2012 12:54 am
Профил
Аватар

А бе ти четеш книгите по икономика не аз та ако ми кажеш, че консумацията на ресурси
от хората (най-вече на храна) е далече от допустимата горна граница по-скоро бих ти
повярвал (според това колко преценяваш ти, че знаеш по въпроса).

Ама като чуя по новините, как акулите в океана са на изчезвване щото двуногите ги изяли,
като си спомня как като дете гледах от брега на морето ятата паламуд а сега няма и един
за хващане в морето клоня по-скоро да мисля, че хората са прекалено много.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Окт 15, 2012 1:06 am
Профил WWW
Аватар

Кльопачка има колкото искаш - особено тук в мидуеста на щатите. Също има и място да заселим целия китайски народ тука, щото щатите са сравнително гъсто населени само по бреговете. Навътре е пълна пустош, отделно тук се намират и 25% от сладководните световни запаси. Кажи сега кой е най-големия тарикат - тези дето произвеждат ширпотребите или тези, дето произвеждат кльопачката :D ?

Пон Окт 15, 2012 1:18 am
Профил

Dimitar написа:
Незнам дали друг път съм го споменавал тук, но ако се съберат всички човешки тела, обитаващи земята на едно място, ще се получи куб със страна мисля, че една миля беше. Едно нищо и никакво количество :) .

първо ми се стори смешно малко, после взех елката и го сметнах, изкарах го 1.008км куб :D
сметнах човека средно 40см Х 20см * 1.8м
как може 1 куб.км да създаде толкова много беди и бедствия на тази огромна земя 8O

Пон Окт 15, 2012 3:05 am
Профил
Аватар

Е какво пък чак толкова сме създали - не ги слушай еко активистите :D .

Пон Окт 15, 2012 3:25 am
Профил
Аватар

Кльопачка има достатъчно. Проблема с пренаселеността обаче не е в кльопачката... Макар, че индиректно е описан с оная мъдра мисъл - "прозрението, че ориза е само гарнитура"...

На земята няма място за 7 млрд. живущи със стандарт, какъвто ние имаме (дето си мислим, че сме зле), камо ли за 7 млрд. живущи като дебелогъзи европейци или американци...

Храна ще се намери.... Ифони достатъчно също....:)

Водата например е относително малко. Сладката де. Щото ние сме свикнали да я пилеем. Особенно българите - загуби по мрежата достигащи до 70%... Това погледнато от инженерна гледна точка е висша проява на кретенизъм. Или пък това да си изливаме лайната в морето и реките. Просто така - изсипваш ги и се правиш, че ги няма. :) А се смеем на индийците, че пият от Ганг... Като знам къде се "заустват" фекалиите на митничарските селца около язовир Искър....

Като цяло, ако системата се оптимизира, тая планета спокойно може да изхранва 10 млрд. човека. Ама си трябва действащ комунизъм да се изгради, което пък си е против човешката природа.

ДедоБоре написа:
сега се обсъжда този тип производства да се нарича "био". щото нямало никъде по веригата вероятност да се срещне продукта със замърсител (кравешки лайна).
тъжна картинка...

Трябва да ви кажа, че сме добре, че сме бедни и сме далеч от Холандското земеделие. Тия се водят оранжерията на Европа и каквото холандско зеленчук съм пробвал - все е с вкус на изгнил от слънцето найлон... Пред тях македонските и гръцки домати са си направо елексир за небцето :) А на баба ми доматите са с еквивалент на черен хайвер :)

Пон Окт 15, 2012 8:13 am
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
Трябва да ви кажа, че сме добре, че сме бедни и сме далеч от Холандското земеделие. Тия се водят оранжерията на Европа и каквото холандско зеленчук съм пробвал - все е с вкус на изгнил от слънцето найлон... Пред тях македонските и гръцки домати са си направо елексир за небцето :) А на баба ми доматите са с еквивалент на черен хайвер :)

Е как иначе се правят 100К краставици за 5 дни. Ама това за вкуса на естествено произведени зеленчуци холандците едва ли ще го разберат - нали са отраснали с пластмасовите домати. Ама пуста лакомия....

Пон Окт 15, 2012 9:23 am
Профил

tgi написа:
741, не е баш така.

Забраната не се приема като даденост, тя е такава доколкото това касае действията на
всеки от нас.
Но от това до безропотното приемане на всичко наложено от горе има цели нива на
еволюция на видовете, подвидовете и каквото още се сетиш.
Просто в БГ това е насадено от малки у всички ("преклонена главица сабя не сече"), и всичко
наопаки изглежда безсмислено.
Не е. Комуникацията рядко ако въобще е с нулеви последствия.

Е, по въпроса с безропотното приемане аз имам малко по-различни впечатления. Българинът е в опозиция по дифолт, за разлика от белия човек. Което не виждам обаче да му е дало особено преимущество.
Не съм против комуникацията. Само против мрънкането.
Цецо написа:
741 написа:
Живакът в енергоспестяващите е 1-2 милиграма на катод, за цялата страна това едва ли прави повече от няколко чаени чаши живак годишно.

Е то и оловото в електрониката едва ли е повече, ама това не им попречи да се изсерат на пейзажа нормативно.

Абе определено е повече. Тия 1-2 мг са само в една обикновена спойка с оловен припой. Ама както вече писах, това е без значение.

П.С. Уйде и таз тема у ряката.

Пон Окт 15, 2012 9:35 am
Профил
Аватар

Цитат:
Абе определено е повече. Тия 1-2 мг са само в една обикновена спойка с оловен припой.

Ясно, че е повече , ама я погледни колко повече е отровен живакът спрямо оловото.
Ама какво говорим за лампите, ето един цитат от Уикипедия:
"Живакът също се използва като консервант в над 90% от ваксините днес"

Пон Окт 15, 2012 9:49 am
Профил
Аватар

741 написа:
Абе определено е повече. Тия 1-2 мг са само в една обикновена спойка с оловен припой. Ама както вече писах, това е без значение.

Абе като чуете по телевизията, че медицинската техника дефектира в критични ситуации, ще ви питам дали е без значение. Не случайно в предишната версия на директивата, определени стоки бяха изключени от това безумие. Вероятно и на евродепутата не му се мре пред неработещ животоспасяващ уред... Ама сега лобито вече се олива...

За мен е без значение дали ще лепя безоловно. Даже безоловно вече ми е по-евтино... то фирмите се мръщят като поръчам олово...ама аз имам причини да го искам това олово. Причини дето на оня празноглав евромишок не са му понятни, нито са му интересни. Докато не легне той на земята гърчейки се...

Пон Окт 15, 2012 10:16 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
741 написа:

Абе като чуете по телевизията, че медицинската техника дефектира в критични ситуации, ще ви питам дали е без значение. Не случайно в предишната версия на директивата, определени стоки бяха изключени от това безумие. Вероятно и на евродепутата не му се мре пред неработещ животоспасяващ уред... Ама сега лобито вече се олива...

Интересно кога ще изключат и военната техника, та да настане пълен цирк.

Пон Окт 15, 2012 10:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща