|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:22 pm
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Логически анализатор
Преди седмица бях постнал линк към олинуксинотата им. Интересни са, на прилични цени са, няма спор. При това на двуслойна платка (за imx233 -то).
|
| Сря Окт 10, 2012 9:41 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Бонго, а пък аз имам чувството, че за теб важи "С какъвто се събереш - такъв ставаш." Нивото на средностатистическия занзибарец не е високо, но аз си мислех, че ти си наш ген. БТВ, днес чакам да ми кацнат моите занзибарци. Голям майтап с тях. След като купиха 100 бройки от поръчаните от тях дивайси се сетиха да проверят GSM покритието в техния район. И изненада - в някои места го няма. Сега май за радио комуникация ще се приказва. Лумпени... Пирев е прав - като за цената си качеството на Олимекс го бива, стига да не си много претенциозен. Но те си имат своя перфектна пазарна ниша. Повечето от клиентите на Олимекс са любители от цял свят. Те не могат сами да си направят това, което купуват от Олимекс и съответно няма как да преценят как е направено. Само малка част от техните клиенти имат възможност да преценят нещата, но купуват защото правенето на една бройка отнема повече време и пари. Това: си пише, че е по апликейшън на краварите. Какво толкова те впечатлява? И като не си ги държал в ръка и гледал под лупа, как разбра, че са кадърно направени? И кой стандарт те впечатли? Може и да не отговаряш... Олимекс си имат договорни отношения с няколко производители на контролери и получават документация с месеци преди тя да бъде публикувана официално. Това им дава време да излязат на пазара преди другите. Имат няколко по-квалифицирани специалисти, но повечето дев. бордове и други играчки се правят от студенти. Поне така беше преди няколко години. Сега може и да е друго...
|
| Чет Окт 11, 2012 8:25 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
След като големите производители им имат доверие, значи не е е случайно. Ако използват и студенти още по-добре, нали все от някъде трябва да тръгне този студент ? На мен на Олимекс нещата ми харесват, радвам се че успяха да пробият на световните пазари, бих се радвал и ако занапред продължават в този дух, защото апетита идва с яденето.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Окт 11, 2012 2:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да ама аз поради ред причини трябваше да се откажа от сериозната електроника и така навлязох в света на хората  И гарантират промишлен обхват на температурата + много други екстри. Че ти видял ли си масова платка по-различна от препоръките на производителя? Браво на Олимекс! Ардуиното да не би да е по-добро? Пък и от месец на месец наистина стават по-добри - напоследък много бързо се развиват, може би заради "тъпите студенти"?! Във всеки случай бих предпочел Олимекс вместо някое китайче и то съвсем не поради патриотични подбуди. Е, втората ми мисъл ще е точно патриотизма ама ако не бях прочел отзивите в интернет... Но не съм казвал да си даваш Pro-платките там 
|
| Чет Окт 11, 2012 10:13 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Какво доверие бре, Пирев!? Да не мислиш, че са само те? Теб нещо Филибе-патриотизъм те е налегнал май... Нема лошо, ама реалността е друга. Наскоро ми дотрябваха няколко бройки USB <-> RS232 конвертори. Да си правя платка само за няколко бройки не ми се връзваше като цена, а и 1-2бр. ми трябваха спешно и то с търговски вид. Та реших да потърся нещо готово и попадам на това: https://www.olimex.com/Products/Modules/Interface/MOD-USB-RS232/resources/MOD-USB-RS232.pdf Добре, че се зачетох в описанието преди да го поръчам. Не мислех, че фирма като Олимекс (веднъж се запознах с Цецо Узунов и той ми направи наистина добро впечатление) може да се позволи да предлага подобно нещо. Ако имаш време и желание, хвърли едно око на текста, схемата и платката и ми кажи твоето мнение. Бонго, влез в час преди да пишеш. Много си назад с матриала, ама по-лошото е, че си и настрани, та дори да тичаш напред - пак няма да попаднеш на правилното място.
|
| Нед Окт 14, 2012 10:19 am |
|
 |
|
¶
|
Ще пропусна изцепката за Филибе патриотизма ( признак на липса на нещо през първите 7 години .... ), но наскоро ми се стори, че се сърдеше, когато друг от форума разправяше за някакви лелки/чичковци ( в Електрон Инвест ли беше ? ) дето хал хабер си нямали от електроника.... Не мога да гадая какво ти е на душата и какво не ти харесва в текста, схемата и/или платката. Ако нещо не ти е харесало или си намерил грешка можеш да го кажеш, никой няма да ти се разсърди.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Окт 14, 2012 3:41 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
И що се засягаш толкова на тема патриотизъм? Аз нямам подобни скрупули. Но и нямам желание да правя анализ на недомислици. Просто приведох конкретен пример, като контрапункт на твоите хвалби. Бонго не го броя - той е в таргет групата на Олимекс.
|
| Нед Окт 14, 2012 4:36 pm |
|
 |
|
¶
|
От твоя "пример" не става ясно какво им е на платката на Олимекс. Ако можеш бъди конкретен. Винаги ме е дразнело когато се оплюе някой без да се дава конкретна информация за причината, като в оная приказка дето нарочили, че сестра му е курва, пък онзи нямал сестра ...
|
| Нед Окт 14, 2012 10:51 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Готово, но понеже ти ги хвалиш, преди това искам да дадеш оценка по шестобалната система поотделно за описанието, схемата и платката.
|
| Пон Окт 15, 2012 7:46 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Гледам преди няколко дни в краката ми се мотае някаква платка обвита в термошлаух - питам колегата какво е това и той ми обяснява, че било за галванично разделяне на усб-то за да може да не се вързва масата на компютъра с тази на платките които тестваме. Питам го откога купуваме китайски боклуци дето даже не ги слагат в кутия, а той ме гледа лошо и обяснява, че не била китайска ами от Олимекс ... досрамя ме да кажа, че идвам от същия град 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Окт 15, 2012 11:07 pm |
|
 |
|
lz4lo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пет Мар 24, 2006 7:11 pm Мнения: 19 Местоположение: Shumen
|
Нещо се отплеснахте от темата "Логически анализатор" , ама и аз да се намеся с моя скромен опит  Ползавм си памета на HDS2062M който го купих преди години от Електронинвест и съм си много доволен http://www.electroninvest.eu/index.php? ... &parent=70Ако не ми стига памета използвам ползавм Cool Edit Pro 2.1 и си гледам и анализирам на воля каквито искам сигнали през входа на звуковата карта, вярно не с много висока честота , ама без пари толкова Cool Edit Pro 2.1 with Crack.zip = http://search.data.bg/ready/c117a0cbc8e ... c3a8924774
|
| Пет Окт 19, 2012 2:44 pm |
|
 |
|
npelov
Ранг: Почетен член
|
аз лично се зарадвах на поста за SBC. Мисля да ги пробвам. Има пропуски в документацията на Олимекс, но има такива във всички фирми - включително много по-големи от Олимекс. На мен лично не ми харесва че нама достатъчно електрическа спецификация (конкретно за SBC-тата) - напрежения (мин/макс) на логическите нива, мин/макс напрежение на батерията. За ония USB->serial разбирам - платката е един контролер и (при това прост) нищо повече. Можеш да си видиш ел. спецификациите в даташита на контролера. Не че за SBC-тата не можеш но е малко по-трудно да се ориентираш. Определено липсват малко цифри. Но който се интересува - пита. Лесна работа. А ако сравняваш китайската документация с тази на олимекс ... Олимекс са си цвете. Пък и някой да се е опитвал да пита китаец? Щях да купя една платка от E-bay. Оказа се че от мен се иска да извадя пиновете от даташита на чипа и да проследя пистите под солдермаската. Не че не се виждат, но не си личи дали няма някоя писта под някой елемент.
|
| Вто Окт 23, 2012 3:32 pm |
|
 |
|
dtmf
Ранг: Ориентиран
|
Вчера сглобих този любителски мини 8 канален анализатор/осцилоскоп от видеото, но нямам впечатления понеже нямам време да си играя за сега. http://www.youtube.com/watch?v=orILK66TEY0&feature=plcp
|
| Сря Ное 28, 2012 1:49 am |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Купих си първо http://www.hotmcu.com/xzl-studio-dx-mix ... c6358lrfv4 с идеята да сменя еепрома и да мога да го ползвам и със софта на saleae, освен този на usbee. Това не се случи поради факта, че не остана време. Накрая го продадох на колега и си купих http://store.eeelec.com/index.php?main_ ... ucts_id=33 този. След не много чакане (две-три седмици) ми дойде всичко описано без сондите. Писах им един маил и хората се извиниха и пратиха сондите, които пристигнаха за седмица и половина... и от двата бях доволен - вършеха си работата. Първия клонинг за аналогиви сигнали беше пълна скръб, но като цяло както казах се справяше. Втория работи много добре и без да се затрудни хваща 100Mhz импулси (тествано на няколко пъти и не със CPLD платката от комплекта).... за 500 не съм тествал. P.S. http://sigrok.org/wiki/Main_Page е интересен сайт с инфо.... http://sigrok.org/wiki/Supported_hardwareP.S.2 В първия сайт има евтини бордове с LCD + touch с ST към 35$ беше 
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Сря Ное 28, 2012 10:19 am |
|
|