|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:08 pm
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Raspberry Pi
във форума на element14 има едни други цифри, farnell и rs components са продали по 100 000 до юли т.е. общо 200 000 и от юли насам rs components не са продали и една бройка защото Broadcom не могат да им доставят процесори (всъщност ще им ги доставят след 16 седмици след като са си направили поръчката) затова хора направили поръчка при rs components през юни сега октомври още не са получили нищо въпреки че са ги платили, докато farnell явно са планирали по-добре нещата защото продължават да продават колко са истина тези 500 000 продажби ... от фондацията за толкова неща вече са излъгали че каквито и цифри да кажат не трябва да им се вярва, още в началото казаха че са продали 10 000 бр за един час което няма как да стане с 2-ма души в офиса им  ама нейсе и англичаните явно послъгват и не са чак толкова честни и почтени както сме чели по книгите  това не омаловажава факта че това е най-продавания embedded линукс компютър за всички времена, но просто не ги разбирам защо е нужно да лъжат? отделно някой ако им покаже някоя грешка или им каже нещо което не им харесва и си го ban-ват от форума им без да им мигне окото http://www.element14.com/community/thre ... 0&tstart=0
|
| Чет Окт 11, 2012 12:47 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
това ми хареса признак на колко "читаво" е т.нар. комюнити на RPi. промити мозъци...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Окт 11, 2012 1:54 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Окт 16, 2012 2:10 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Че на китайчетата какво им е: http://www.ebay.com.au/itm/New-MK802-II ... 5aea202381На USB-то закачаш хъб слагаш си RS232 или директно по USB, там от каквото имаш нужда да си свържеш някакво контролерче да ти имитира GPO-та, външен диск ако щеш. Има и други модели с вграден LAN, 2-3USB порта: http://www.ebay.com.au/itm/A10-All-Winn ... 337bfd6cab
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Окт 20, 2012 7:52 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Това първото, вчера се забавлявах с него (МК802 II). Пече като котлон, иначе работи де... горе-долу  Като цяло е ОК, ама нещо браузера много бавно се търкаляше, особенно на сайтове с анимирани икони и видео. И незнам заради нескопосаното WIFI ли е или тоя AllWinner не може да смята като хората? Ама все си мисля, че А8 на 1GHz и 1ГБ рам, би трябвало браузването да му е детска игра... Надявам се виновен да е гърбавия WIFI (рутера е на метър от него и пак връзката май не като хората). Макар, че то все тая де, като няма как да му вкарам по друг начин нет, дали е сметалката или wifi-то не ме интересува. Иначе филм на 720p търкаля гладко, не съм пробвал още 1080p ама казват, че ставало... Хвана от раз безжичната клавиатура на logitech, от което съм много радостен.  Във всеки случай като функционалност надминава всички SMART телевизори под 2000лв, които огледах. От което продължавам да се чудя - що се бави масовата инвазия на LCD телевизорите с андроид, които имат потенциала да унищожат нишата на домашното ПЦ?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Окт 20, 2012 1:21 pm |
|
 |
|
3aek
|
добър въпрос като се вижда че това е въпроса на едни $30-40 отгоре върху цената, ако телевизора ни имаше андроид детето нямаше да се отделя от него
|
| Съб Окт 20, 2012 3:54 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 |  |  |  | Цецо написа: Това първото, вчера се забавлявах с него (МК802 II). Пече като котлон, иначе работи де... горе-долу  Като цяло е ОК, ама нещо браузера много бавно се търкаляше, особенно на сайтове с анимирани икони и видео. И незнам заради нескопосаното WIFI ли е или тоя AllWinner не може да смята като хората? Ама все си мисля, че А8 на 1GHz и 1ГБ рам, би трябвало браузването да му е детска игра... Надявам се виновен да е гърбавия WIFI (рутера е на метър от него и пак връзката май не като хората). Макар, че то все тая де, като няма как да му вкарам по друг начин нет, дали е сметалката или wifi-то не ме интересува. Иначе филм на 720p търкаля гладко, не съм пробвал още 1080p ама казват, че ставало... Хвана от раз безжичната клавиатура на logitech, от което съм много радостен.  Във всеки случай като функционалност надминава всички SMART телевизори под 2000лв, които огледах. От което продължавам да се чудя - що се бави масовата инвазия на LCD телевизорите с андроид, които имат потенциала да унищожат нишата на домашното ПЦ? |  |  |  |  |
Това на фишката е малко афиф, толкова са го нагъчкали че е малко несериозно така да не пече. Не е проблема в играчката ти, щото на телефона имам по бавен проц и на половина рам и интернета му е много добре. Иначе другото с по голямата кутиика би трябвало да не грее така пък си има и ЛАН карта в него да му вкараш жичков интернет, горе долу същите пари е 60-$70 
----------------------------------------------------------------------------------
|
| Съб Окт 20, 2012 4:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми да бе, ама мен понеже ми го донесоха на крак и ми беше съвестно да товаря човека... А така си мислеше, че ми носи флашка 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Окт 20, 2012 11:33 pm |
|
 |
|
ike
|
Това всъщност не е лошо. Само дето цената му трябва да падне още до 35$. Някой да знае, кога ще се появи А версията на Raspberry Pi за 25$.
|
| Нед Окт 21, 2012 12:32 am |
|
 |
|
plameniv
|
Е ти чак за $25 ме съмнява да намериш а и да искаш не може да си го събереш за толкова.
|
| Нед Окт 21, 2012 12:38 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
По същото време когато в магазина почнат да продават мръвки от крилати прасета 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Окт 21, 2012 1:28 am |
|
 |
|
3aek
|
те вече са по $30 http://www.aliexpress.com/item/Best-pri ... 68745.htmlи включва HDMI кабел и захранване в тази сума, но не пращат по пощата до БГ виж до UK пощенски разходи $8 до БГ само DHL $20 благодарение на местните тарикати които са поръчвали и после оспорвали 
|
| Нед Окт 21, 2012 9:13 am |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Как ви остава време за същинска работа от писането по форума, просто не мого да си го обясня  ?!? Добре че по онова време е нямало форуми че ТГИ нямаше да си напише и една ОС  ! Пичовете от Raspberry PI са родили нещо което има потенциал и съответно правят пари от него, нещо което всички ние/вие се опитваме/те да правим, разбира се няма нищо лошо в това! По моето скромно мнение, ще изброя от първо лице какво е добро и какво не е в това ЧУДО за което толкова много се изписа тук: Предимства: - ниска консумация - захранвам го със зарядно за смартфон с параметри 5V/800mA (видимо нищо по него не грее особенно) - HDMI наистина е с добра резолюция, комплексния видео сигнал не съм го пробвал - USB host - поне при мен работи без грешка, изпробвал съм WiFi флашка(с по-мощно захранване), USB - HDD (MyBook II), мишки и клавиатури, USB-RS232 - саунда работи, може да се подкара и в конзолен режим - почти всички софтуерни пакети които ги има за Debian, са прекомпилирани и стават за RPI - платката е достатъчно малка и може да се навре почти навсякъде (кола, мотор, и др.) - Ползвам го за експерименти (влизам през SSH): - samba - определено НЕ СТАВА за файлов сървър - аз лично не успях да мина скорост от 1Mb/Sec с външен диск форматиран на NTFS - FTP - става за FTP сървър макар и бавен - перфектен логер за каквото се сещате с вграден httpd, mysql, php, mail, и тн. - сравнително бързо смята - gnuplot Недостатъци: - определено НЕ СТАВА за настолен компютър за обучение или браузване в нета - причината е много е бавна графичната среда, ако си начинаещ ще брадясаш докато научиш нещо - НЯМА RealTimeClock, това е най-голямата глупост на разработчиците която са натворили в това у-во.
|
| Нед Окт 21, 2012 1:10 pm |
|
 |
|
ike
|
Аз съм се учил да програмирам на 40MHz 386, а колегите тук са започнали да програмират по-рано с още по-бавни машини. Сигурен съм, един Midnight Commander с gcc е идеалното с което дете да почне да се учи да програмира на С, не да се чуди как да си провери фейсбука. RealTimeClock наистина е само една интегралка, но си го бяха казали, ако си го свързал към интернет, значи имаш RealTimeClock с атомна точност. Но и нищо не ти пречи да добавиш липсващата интегралка.
|
| Нед Окт 21, 2012 1:32 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Ето това се казва недалновидност на конструкторите, на колко места по света където имаш много малко енергия за да захраниш нещото - интернета ти е в изобилие, без RTC-то все едно си със старите 16-ки дето първото нещо след бутване беше да си свериш часа. Ами аз може да искам да се уча да програмирам и на село с този компютър, докато си паса овцете откъде интернет, ще трябва да си сверя часа по положението на сянката от слънцето на гегата ми.
|
| Нед Окт 21, 2012 8:35 pm |
|
|