|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 2:43 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Луд и/или смел...
Че за какво са им костюми на NASA , да не би да летят в космоса?
|
| Сря Окт 10, 2012 2:53 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1382 Местоположение: Phoenix AZ
|
Аха и аз това знам - Cape Canaveral го затвориха......
|
| Сря Окт 10, 2012 6:46 pm |
|
 |
|
Ицо
|
....и совалките ги приземиха и закараха по музеите, а нов пилотиран кораб няма. И няма скоро да има, защото никой не го строи. Щели да разчитат на частни инициативи......Други строят балони и ги обявяват за събитието на века....В това време в космоса летят руснаци , китайци и индийци - как бързо се обръщат нещата.
|
| Сря Окт 10, 2012 7:28 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Сря Окт 10, 2012 7:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
http://www.nasa.gov/missions/highlights/schedule.htmlЗа тоя декември има два планирани полета от Кейп Канаверал - един на ракета Атлас за спътник и един на тоя частния SpaceX-2 (това е втори полет) за зареждане на станцията с необходимите и неща 
|
| Сря Окт 10, 2012 7:35 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Става дума за това, че нямат пилотирани полети.
|
| Сря Окт 10, 2012 7:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не знам ти за какво си мислиш, че става въпрос, аз отговарях на това, че Кейп Канаверал е затворен  .
|
| Сря Окт 10, 2012 9:05 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Както я карат, и това ще се случи. А и за какво им е, като скоро май няма да имат и какво да изстрелват от него. А по темата за балона: следващата дата е 14-ти. Ще слушаме пак цял ден по новините , чак се чудя дали отлагането на първия опит не беше нарочно. Трябва да призная, че Редбул се справят много добре с рекламата.
|
| Чет Окт 11, 2012 9:09 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ти освен да дириш конспирация и негативизъм, друго правиш ли? НАСА не били изстрелвали пилотирани кораби. Ами да в момента не изстрелват, след като го правиха няколко десетилетия. Когато пак намерят смисъл в това да изстрелват, ще почнат. Вервай ми имат и ноу-хау и достатъчно пари за това. Просто трябва да дойде някой за, който не зъбите на негрите, а космоса е преоритет  И тоя момента ще дойде. Руснаци и китайци изстрелвали.... ами нека изстрелват. Има какво да доказват. Особенно китайците. Относно балона, ако ви оставя вас да го подготвите, вероятно на 20 -тата минута ще се изпокарате какъв цвят да е, какво остава да организирате нещо толкова сложно  Че редбул си правят реклама - вярно е. Ама като плащат купища пари за скока, що да не се рекламират? Могат - плащат - рекламират. Вие тука и от дивана ви е страх да скочите, ама критикарствате....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 11, 2012 5:47 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Какъв негативизъм, аз това го гледах с най-оптимистичния поглед, който имам  Европеец толкова нависоко  Не знам какво разбра от това което написах, но не е нито негативизъм, нито злобеене, просто е тъжна ирония. Че започнахме да обявяваме за "събитие на века" не полет до Марс , а полет с балон. Космосът е върхът на технологиите, черешката на тортата в една икономика, но не е само това. Летенето в космоса отразява въжделенията, мечтите, оптимизма на една нация. Знаем, че могат да летят. Ама май не им се лети , това е тъжното.
|
| Чет Окт 11, 2012 8:35 pm |
|
 |
|
zaphod
|
може да си върнат полетите американците, нещата май не се развиват добре за негъра
|
| Пет Окт 12, 2012 8:12 am |
|
 |
|
3aek
|
|
| Нед Окт 14, 2012 3:04 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Май като гледам днес може и да скочи. Чудя се какъв ли кратер ще остане от него при приземяването му ако не се отвори парашута?
|
| Нед Окт 14, 2012 5:11 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
От колкото и високо да скача, терминалната скорост е еднаква. Литна: http://www.youtube.com/watch?v=MrIxH6DToXQ
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Окт 14, 2012 6:01 pm |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
По България Он Еар сега го дават онлайн вече е на 22км
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Нед Окт 14, 2012 7:49 pm |
|
|