Максимален ток през PCB traces and vias ?
Здравейте,
правя една платка и се чудя има ли начин да се разбере/изчисли/гадае тока, който може да мине през метализираните "дупки" ( vias ) на платката ?
Примерно имам 5V 2A необходимост, ако прекарам захранването през bottom layer-a и "надупча" с няколко 0,5mm/0.9mm vias дали ще ми стигне да го "закарам" до MOSFET-a "отгоре" ?
Прилагам снимка от Altium-а,понеже него боря. На top layer-a са TO-252 mosfet-ите, синият PCB trace ми е захранването.
Идеята е да си блъскам главата малко с опит да направя BLDC контролер, преди да се откажа и да си взема някои готов (то не че колата и другото е готово,но трябва да се започне отнякъде ).
Съответно тока през цялата схема може да стигне и доста над 2А, та идеята ми беше да "спестя" място на платката отгоре и да прекарам power line-a отдолу ( пестене на място -> по-малка платка -> по-малко разходи и по-малко тегло ако реша да го кача на летяща щайга ).
Също така някои има ли идея за калкулатор да сметна дали даденото медно покритие ( 35um ) ще е достатъчно при определена ширина на пистите за желаният ток и напрежение. Или молива, калкулатора и на ръка