Отговори на тема  [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Следваща
iPhone 5 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: iPhone 5
Цитат:
Доста грешни изводи, и най-вече опит за решаване на проблем от грешната страна.

woody, съгласи се, че дори и гениите са хора, та от чисто практическа гледна точка и на тях им се случват разни неща. Например разболеят се, напият се, блъсне ги кола, счупят си крака, докато играят на футбол, една сутрин като се събуди реши че вечи не му се работи и напусне и т.н. Та ти ако си проект мениджър какво ще предпочетеш - един гений, който може да свърши всичко или екип от не гениий, всеки от които работи по малки задачки и са взаимозаменяеми? Та и от там на интервютата за работа (поне тук) е много по-вероятно да те вземат ако си "тийм плеър" и не чак такъв гений, от колкото ако си странен гений.
Забележи, че никъде не съм казал, че няма скромни и нормални гении - това за забележката ти, че всички гении, който си срещал са скромни :) . Дискусията тръгна от там, че било по-добре да се наеме един гений, вместо няколко хора в екип, а не че гениите са непременно странни птици, макар че пък моите наблюдения са точно обратни на твоите. Ама то може би зависи от това, какво точно разбираме под гений :D . Та това че твърдиш, че изводите ми били абсолютно погрешни те противопоставя на съвременния мениджмънт, а аз (без да се обиждаш) съм по-склонен да вярвам на съвременния мениджмънт от колкото на теб що се отнася до управление на проекти и постигането на целите им.

Пон Окт 01, 2012 4:25 pm
Профил
Аватар

Спорите за глупости, щото го гледате от собствената камбанария - Владо е вълк единак, а Димитър част от тим. И двамата се справяте до колкото ми е известно, което значи, че може и по двата начина.

Пон Окт 01, 2012 5:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Колеги, темата все пак е за новия айфон. :) Пак се отплеснахте.

Пон Окт 01, 2012 5:38 pm
Профил
Аватар

Цитат:
вече се заражда нов проблем с iPhone 5. Все повече потребители се оплакват от нежелани лилави отблясъци в снимките си, които са правени на силна светлина.

Apple призна за проблема и обяви, че това всъщност не е никакъв проблем, а нормално явление за iPhone 5, предаде онлайн изданието Gizmodo. Компанията препоръча на потребителите просто да не насочват обектива към силни светлинни източници, защото лилавият отблясък се смята "за нормално поведение на камерата на iPhone 5", казва Apple в своя отговор.

не е бъг а фичер....

Вто Окт 02, 2012 9:34 pm
Профил ICQ
Аватар

ДедоБоре написа:
но и друго ми стана интересно.
тази играчка трябва да се произвежда с темп (поне) 1 млн. на месец. което при 30 дена и 3 смени (21 часа работа) прави по един телефон на 2 сек. според мен реалното време е 1 мин за продукт от такова технологично ниво. което значи 30 линии с по 3 смени само за сглобяване. бррр...

Дедо, не са 30 линий на 3 смени, а са 300 хиляди робота :) . Явно и китайския труд вече е скъп, та Фокском заменя чайниците с роботи - 300 хиляди тая година и общо 1 млн. за в бъдеще. Само дето нещо изостават с изпълнението на плана :) :
http://www.cens.com/cens/html/en/news/n ... 41594.html

От тук нататаък тежко и горко на професиите, които могат да се автоматизират - в съвсем близко бъдеще ще станем свидетели на това как някой хора ще прекарат целия си живот на помощи за безработни и на края пък може и да построим задружно комунизма, където само роботи ще работят, а хората ще получават безплатно всичко според нуждите си :) .

Чет Окт 04, 2012 3:37 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
... в съвсем близко бъдеще ще станем свидетели на това как някой хора ще прекарат целия си живот на помощи за безработни и на края пък може и да построим задружно комунизма, където само роботи ще работят, а хората ще получават безплатно всичко според нуждите си :) .

Оф то че това ще е бъдещето очевидно, ама колко време ще просъществуват мислиш човеците
в такъв режим... Животът в крайна сметка ще еволюира върху силиций, че е най-разпространен
тука - не и без нашата (тук де) помощ :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Окт 04, 2012 3:57 am
Профил WWW
Аватар

Цитат:
ама колко време ще просъществуват мислиш човеците
в такъв режим

Засега мисля да не мисля по такива глобални въпроси :D .

Чет Окт 04, 2012 4:16 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Дедо, не са 30 линий на 3 смени, а са 300 хиляди робота :) . Явно и китайския труд вече е скъп, та Фокском заменя чайниците с роботи - 300 хиляди тая година и общо 1 млн. за в бъдеще.

мдаааммм...
май проблема им е, че не могат да си ги издялкат сами тези роботи (в същност доста разтегливо понятие), но с времето ще подобрят точността на техните си мехатроники и ...
с 1 млн робота, сигурно ще вадят нови модели телефони на 1 месец, а не на година. при това ще има капацитет за всички в бранша - януари: apple, февруари:HTC, март:M$, април:Google
и т.н. талавизорите ще се изсветват за 1000 часа, колите за 500км. какъв кеф - до морето и обратно с две нови коли! ово е стандарт, ебеш и фърляш

а че такаеца вече не работи за паница ориз го повтарям от 2010

Чет Окт 04, 2012 9:58 am
Профил
Аватар

Абе някой усети ли как мина една година от как Стив Джобс умря??? Ако ме бяха питали преди да видя новините, щях да кажа, че е минало 6-7 месеца.

Пет Окт 05, 2012 3:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Аз се чудя кога минаха 40 г. от как съм се родил, ти ми говориш тук за една нищо и никаква година :D .

Пет Окт 05, 2012 3:23 pm
Профил
Аватар

сле не много време ще се чудиш кога минаха 50... после изведнъж - внуци. :D
да си жив и здрав да се чудиш още дълго време.

Пет Окт 05, 2012 3:38 pm
Профил
Аватар

Мерси Дедо, ти също :D .

Пет Окт 05, 2012 4:06 pm
Профил
Аватар

О и на 57 мисля за себе си като за 15 годишен, едва ли съм необикновен с
нещо в тая работа.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Окт 05, 2012 4:27 pm
Профил WWW
Аватар

А И-пада става за совалка:
http://www.youtube.com/watch?v=pOJV2tWd ... re=related

Съб Окт 06, 2012 8:50 pm
Профил
Аватар

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2012/1 ... atentnata/

Накрая ще стане - двама се карат, трети печели....

Сря Окт 17, 2012 1:51 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Следваща