|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:34 am
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: iPhone 5
 Може да се бъзикаме с Apple, ама трябва да си признаем, че това си е едно инженерно бижу. Няма друга компания, която може да произведе толкова високотехнологичен продукт, в това число и Самсунг. Адвокатите, които чрез договори са осигурили чиповете, са свършили не по-малко работа от инженерите, които са ги налепили. Само да се продаваше в българия за 199$ без договор и с Линукс, веднага взимам едно одеало, храна и вода и тичам към Перник да се наредя на опашката за магазина им в София.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Сеп 25, 2012 11:38 pm |
|
 |
|
morpheous87
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 8:47 pm Мнения: 239 Местоположение: София
|
Чесно казано съм фен на ябълката и обмислям да си взема 5-цата. Но в посоката, в която са тръгнали Apple, не е на добре. Гафа с картите все пак е софтуерен и е решим. Но проблема с падащото покритие, и чисто нови, току разпечатани телефони с драскотини не ми звучи добре, все пак е и една чанта пари тоя телефон. За тея пари наистина се иска най-доброто. Хубаво са сгафили с покритието, но да казват, че е съвсем нормално това нещо, телефон на 3 дни да почне да "избелява"... Наглостта е лош порок http://www.kaldata.com/73432/Apple-%D0% ... ne-5-.htmlНадявам се докато стигне до нашата родина, да са минали повечето бройки брак.
|
| Сря Сеп 26, 2012 10:58 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ъ? И какво му е толкова високотехнологичното на това? Взели са що годе новите чипове и са ги подредели върху платката. Аз не виждам нищо по-различно от върховите модели на другите марки - HTC, Nokia и Samsung. Ако трябва да сме честни, предишните генерации на ифона до 4-ката водеха технологично конкурентите с 6 месеца. С 5-цата обаче те пускат продукт, който е на едно ниво с конкуренцията...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Сеп 26, 2012 11:46 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Хохохохо, и аз не очаквах да имаме тук поредния apple fan-boy  . Една сбита платка (правил съм почти толкова сбити само в два сигнални слоя, може и по-сбити да са моите ако вземем и двете страни на платката под внимание) и айде "високотехнологичен продукт", мале мила. Той за високотехнологичен е де, ама за да може някой да коментира _колко_ високотехнологичен е трябва да знае как и с какво да го сравнява, но на всеки apple fan-boy не му трябва да гледа друго освен обекта си на обожание за да го сравнява с останалата вселена, баси сбърканата работа  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 26, 2012 11:58 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Без да омаловажавам работата на Apple, снимките на платка от китайски телефон или таблет за $50 изглеждат не по-лошо.
|
| Сря Сеп 26, 2012 12:07 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Абе по-зле изглежда.  Бях пуснал тука една снимчица. Довечера ще пусна още, ако се сетя.
|
| Сря Сеп 26, 2012 2:24 pm |
|
 |
|
morpheous87
|
Не съм разбирач, но на пръв поглед тази не ми изглежда като на 5-цата или пък по-добре. 
|
| Сря Сеп 26, 2012 2:42 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да, определено не са еднакви  Ти по наситеност на квадратен сантиметър ли ги оценяваш?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Сря Сеп 26, 2012 3:06 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:02 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
[quote="morpheous87"]Не съм разбирач, но на пръв поглед тази не ми изглежда като на 5-цата или пък по-добре. От кога по начина на подреждане на компонентите се гледа коя платка е по-добра, коя не? 
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:03 pm |
|
 |
|
morpheous87
|
Колко повече чарколяк има, би трябвало да е по-добре ( от една гледна точка де), пък и плътността позволява повече неща да се налепят по платката 
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Първия ми sagem преди 10 години, имаше сандвич от точно 3 платки наситени от 2-те страни. Вервай ми, много повече чарколяк имаше от това на снимката. Барем 5 пъти повече. Все още работи и мога да ти го продам, на цена 1/2 от Iphone 5 ако искаш 
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:09 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Не. Повечето чаркове на кв.см. водят единствено до главоболие на дизайнера на платката. 
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:10 pm |
|
 |
|
tgi
|
Чакай бе, това *цялата* карантия ли е на самсунг? Ако са успели *толкова* повече да интегрират нещата от епъл значи епъл са просто на доизживяване.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:14 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:24 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е не е чак толкова голяма разликата но явно самсунг са го интегрирали повече, то и какво друго да очаква човек, нали те си правят силиция - или голяма част от него поне.
|
| Сря Сеп 26, 2012 3:44 pm |
|
|