Отговори на тема  [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща
iPhone 5 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: iPhone 5
Още един майтап с него (iPhone 5). Нали воюваме с Гугъла и вече картите са си наши , та ето как според тях изглежда летището във Вилнюс:
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mansv ... 1_1280.png

Пон Сеп 24, 2012 9:04 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

А бе това идва да покаже колко здрави държат гугъл света за гушата.
За да тръгнат чиито и да е карти да работят като техните ще трябват години, може би
не малко (над 5).
Алтернативата е тая с yahoo картите, те работят доколкото съм ги гледал - и все пак
са налична работеща алтернатива - ама тия явно са решили да се борят сами, де да
видим докъде ще я докарат. Ако има как да се открадне работещата част - то може и гугъл
да са я крали, знае ли човек кое кога кой е правил - и тия ще добият карти набързо.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Сеп 24, 2012 9:08 pm
Профил WWW

Хм, не са само картите на гугъл, всъщност никой отголемите в навигацията не изпозлва карти на гугъл. За гармин не знам дали си ги заснемат сами или купуват инфо, но томтом сами си ги правят, може би на база инфо и от други места, но си имат собствени коли като на гугъл. Всъщност много и от мобилните навигации не използват карти от гугъл, и бих казал че не са никак лоши,по скоро тия с гугъл не са от най-добрите.

Пон Сеп 24, 2012 9:17 pm
Профил
Аватар

tgi, ако се вгледаш в долния десен ъгъл на гугълските карти ще видиш, че ползват картографска информация от Tele Atlas. Епъл пък казаха, че вече вместо гугъл мапс ще ползват карти от ТомТом. А сега идва интересното - TomTom притежава Tele Atlas от 2008 г. насам :) .
Другата голяма компания Navteq (която между другото е чикагска компания и централата и се намира тук и е основен играч в навигациите за коли) пък беше купена от Нокия през 2007 г. Та без значение кой какво прави и смята да прави най-вероятно ползва/ще ползва картографска информация от тези две компании. Номера е, че това което показват на картата не е само картографска информация, а много допълнително инфо, което го няма в картите. Та точно тук са силни Гугъл, защото имат доста такава допълнителна информация насъбрана. Също и стрийт вю-то. Тук много често можеш да видиш гугълмобилите с камерите на покрива, които сноват нонстоп наляво-надясно и снимат изгледи от улиците:
Изображение

Пон Сеп 24, 2012 9:19 pm
Профил
Аватар

Ахаа, то демек съвсем баламурска работа, някой в епъл намазал нещо дето да е
приложението ползващо данните, които са едни и същи, и го омазал. Е, това лесно
ще го закърпят ако не упорстват конкретния мазач да си оправя мазалото (това
никога не съм го виждал да проработи :D ). Ама без Джобс може акълът им да
не стигне и за толкова елементарно нещо та знае ли се.

Пон Сеп 24, 2012 9:31 pm
Профил WWW
Аватар

Най-вероятно нещо точно такова е станало, защото го решиха в последния момент и явно са нямали време да го изпипат :) .
Всички ползват Навтек (Нокия) и Телеатлас, така че няма какво друго да оплескат, освен допълнителните данни по картите.

Пон Сеп 24, 2012 10:04 pm
Профил
Аватар

Карти имат всички. Въпроса е в изображенията от сателитите и наземните камери. Там Гугъла му е силата.

Иначе ако е за проста навигация, то и баба знае да навигира в Германия или Чикаго. Ама я идете се навигирайте по някой гръцки остров да ви видя :) Там само сателита на Гугъл ви спасява и то не като навигация, ами на принципа - "абе некъде тука трябва да съм, това прилича на път на снимката, ще взема да се пробвам.... опа да му... майката.....".

Иначе там с навигация, влезнах в двора на един човек с колата. И тъпата навигация, упорито ме убеждаваше, че трябва да продължа и през двора наляво :) А аз по принцип под навигация разбирам компютър с качено де що има като карти и програми - ТомТом, ИГО, Дестинатор, Нокиа мапс, Гармин и всичко друго дето ми хрумне. И ъпдейтвам картите до последна версия преди да тръгна. Ама просто някой дестинации са страшен купон. Няма ли снимка от птичи поглед... Само Гугъла ми дава някаква полезна информация в такива случаи.

Вто Сеп 25, 2012 9:18 am
Профил ICQ
Аватар

Хилите се вие тука ама я ги вижте:
Над пет милиона iPhone 5 продадени за 3 дни

Това, че имало бъгове и т.н. кой му дреме. Религията си е религия. 8)

Вто Сеп 25, 2012 10:27 am
Профил ICQ
Аватар

Ами лошо няма. Щом има овце за стригане, трябва да се стрижат, за да не се спласти вълната :) На мен не ми пречат, стига на конкуренцията да се позволява да диша свободно.

Всъщност лъжа, пречат ми, един проект ми виси в нищото заради изсраната им политика по отношение на блутута... ама майната им.

Вто Сеп 25, 2012 10:40 am
Профил ICQ
Аватар

а що не можеш да го вържеш по WiFi?
то верно, че и браузера им си има диалектни (и диалектични) особености, но мисля че са преодолими

Вто Сеп 25, 2012 12:30 pm
Профил
Аватар

Аз най-щастливо карам през VNC, политиката ми от преди да не казвам колко години
да имам всичко под контрол най-после почва да си показва предимствата.
Дали има realVNC за ай-грамофон? Не че много ме грее де, то ако ме грееше
все щях да открия някак къде им е пазара и да погледна :) .

Вто Сеп 25, 2012 12:42 pm
Профил WWW
Аватар

ДедоБоре написа:
а що не можеш да го вържеш по WiFi?
то верно, че и браузера им си има диалектни (и диалектични) особености, но мисля че са преодолими

Ами приложението върху него което ще се търкаля, не се вписва да работи като във браузер. Сега го имаме за бозата (писано на .нет) и за андроид през блутут. Искаме да го направим и за iOS, ама не ни пуска през блутута, лицензи, сертификати... гнусна история. Сега със Сашо копаме по далаверата да се проврем през BLE, ама там трафика е много ограничен...та не се знае - знае ли се.

А пусто американци искат си ифон да ги.... тиквите, нещат на андроид.

Вто Сеп 25, 2012 1:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Най-хубавото на новия айфон е по-голямата дължина.
На по-дългия му екран можеш да видиш вече и ЦСКА в класирането на А група.

Прикачени файлове:
cska_iphone5.jpg
cska_iphone5.jpg [ 43.05 KiB | Прегледано 1715 пъти ]
Вто Сеп 25, 2012 3:08 pm
Профил

http://www.kaldata.com/72795/Samsung-%D ... D0%B0.html

Малко налудничаво, но може и да е истина.

Вто Сеп 25, 2012 5:02 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
http://www.kaldata.com/72795/Samsung-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-Apple--1-%D0%BC%D0%BB%D1%80%D0%B4-%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-5-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0.html

Малко налудничаво, но може и да е истина.

Може, ама не е :) . Направо не е за вярване какво правят бългаските "журналя" 8O .

Вто Сеп 25, 2012 5:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 255 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Следваща