|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
 Re: iPhone 5
И всичко това имайки предвид, че едва ли някой се нуждае от 4 ядрен процесор в телефона и HDTV дисплей... Ама какво да се прави - мода... 
|
| Пон Сеп 17, 2012 9:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да, ама човек не гледа параметри, а услуги както съм ти споменавал вече и аз не знам колко пъти  . Ицо, ако никой не се нуждаеше от HDTV дисплеи и 4 адрени процесори в телефоните никой и нямаше да ги прави  . Едно време един известен гийк беше казал, че на никой не му трябват повече от 640к памет в персоналните компютри. Твоето твърдение след време ще звучи по същия начин, както сега звучи неговото  .
|
| Пон Сеп 17, 2012 10:21 pm |
|
 |
|
syscop
|
@Dimitar Би ли споменал с какво един iPhone 4/5 се различава от един телефон с Android. В интерес на истината нямам iPhone и едва ли ще си купя, ако не преценя, че си струва 2-3 пъти по-високата цена. Говорим изцяло за услугите, които предлага/осигурява, желязото е ясно  .
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
Последна промяна syscop на Пон Сеп 17, 2012 10:41 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Сеп 17, 2012 10:40 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12905 Местоположение: София
|
Така е, но тогава когато моето твърдение ще прозвучи по подобен начин, телефоните (ако все още има такива) ще са 2^12345 ядрени... Все още не сещам какво би било приложението на подобен хардуер. Игри? А същия "известен гийк" беше казал и нещо в стил "убеди ги че им е необходимо"...
|
| Пон Сеп 17, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Якият процесор не е чак да няма приложение, нали има камера да записва видео. Винаги човек може да поиска още малко компресия и да задръсти и най якия процесор. 1280 на 720 пиксела екран като на s3 си е доста хубаво нещо, не е казано, че трябва филми да гледа на него човек. Услугите се продават само защото така идва от магазина, то онлайн дисково пространство се продава от хостинг провайдърите от векове. А телефоните се продават главно като моден артикул, това е повече от очевидно. Аз дето всичко ми влиза в работа не му намирам особено много такава какво остава за нормалните хора. Затова и епъл успяват да продават по-келяв телефон, с по-келяви (и зарибяващи без измъкване) услуги за повече пари, просто това не е пазар, който от ние тук сме свикнали да се интересуваме и всичко ни изглежда (и си е) тотално изкривено.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 18, 2012 12:33 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От кой точно телефон айфона е 2-3 пъти по-скъп, че нещо не мога да се сетя  ? Например Самсунг Галакси 3 е около 2 пъти по-скъп от айфона с договор и малко по-скъп без договор. При моя оператор самсунга е $329, а айфон няма. При АТТ и двата телефона почват от $199. А разликата е, както при РС-тата и маковете  . Едното поддържа една камара хардуери и е отворено до някъде, а другото поддържа само един хардуер, една фирма го контролира и в резултат е много по-стабилно. Аз лично съм с андроид, защото не харесвам епъл и философията им, ама да тръгне човек ей така на сляпо да ги отрича и то без да е притежавал нищо тяхно, а само по приказките на другите хора ми се струва малко прекалено  . В нас имаме само айпад и айпод и като ги сравнявам с другите мп3 плеъри и таблети трябва да ти кажа, че епъл е светлинни години пред другите. Та си струва де и на всичкото отгоре нито таблета, нито телефона им са 2-3 пъти по-скъпи от тези на конкуренцията им.
|
| Вто Сеп 18, 2012 12:39 am |
|
 |
|
Dimitar
|
По-скоро май само ви изглежда така  .
|
| Вто Сеп 18, 2012 12:41 am |
|
 |
|
tgi
|
По-скоро си е  . Купувам дисково пространство с абонамент от бая години вече, tgi-sci.com как мислиш съществува. Само дето има много по-богата функционалност от разните "облаци", направени за да свикнат масите да си живеят живота публично. Не че имам нещо против това де, в крайна сметка публичността ще стане универсална. В щатите цените на телефоните ако са каквито казваш нещата и не са толкова изкривени, в БГ s3 струва 1200 лева (без абонамент). Не знам колко струва епъл 5 ама ще се учудя, ако е по-евтин.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 18, 2012 1:07 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Къде ги видяхте тия цени не можах да разбера. Ipad е значително по-евтин от аналога на Самсунг. Както вече споменах преди около година правих проучване на таблети, от това което горе долу ставаше се спрях на самсунг, но цената му е по висока и то не малко от аналогичният ipad, естествено че взех айпади, първо защото при бройката която взех разликата в цената не е пренебрижима, и второ защото интерфейсное много, ама много по добър от таблета на самсунг. Същото е и за телефоните, цените не iPhone не са по-високи от тези на самсунг, интерефейса му е в пъти по-удобен и интуитивен, който каквото иска да разправя. Аз не бих си купил телефонза да го ръчкам, да му качвам браузери да му меня интерфейса и др. подобни, аз бих го купил за да го позлвам, и колткото по-малко се налага да го ръчкам, толкова по-добре. Ето затова си мисля че айфон си има солидна маса потребители които самсунг не може да му вземе, децата които обичат да ръчкат, и хора които държат всичко да си кустомизират/направят сами, може да купуват самсунг но другите едва ли.
|
| Вто Сеп 18, 2012 1:09 am |
|
 |
|
tgi
|
http://www.bbc.com/news/technology-19659736Нямало "google maps" за новия им грамофон (5 де). Защо не разбрах, те ли искат да стават независими или гугъл са ги отрязали нещо. Алтернативата не работела ммного-много, това казва статията.
|
| Чет Сеп 20, 2012 5:53 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Пет Сеп 21, 2012 1:13 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Зомбита. Що за идиот би се втурнал в 21 век да се реди на опашки за някакъв тъп телефон (марката не е от значение)?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 21, 2012 1:30 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
Samsung си правят майтап с новият iPhone 5 ;D http://youtu.be/nf5-Prx19ZM
|
| Пет Сеп 21, 2012 2:53 pm |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
Киндъла го имам от както излезе (по-точно 2 месеца по-късно) , този с клавиатурата. Направо си се родих. Обичам да чета художествена литература , но се ограничавам понеже като почна една книга и ставам аутист - напълно некомуникабелен. Заради което го правя основно по време на почивките най-вече на плажа. Обикновените книжлета ги ям по 200-300 страници на ден. И се получаваше , че се връщаме от почивка с един куфар книги, които пък и трябва да ги слагаш някъде. След това почнах да разпечатвам - оставяхме огромни купчини листове по хотелите. С Киндъла вече си е друго. Единствено браузера му е , ама много меко казано, трагичен. Вярно фърмуеъра не съм го обновявал още от както го купих, може да са го пооправили. Dimitar защо конвертираш .txt файловете , той си ги яде директно? И да и от БГ може да им изпращаш файловете на тях за конвертиране, нали получаваш имейл адрес при покупката. Но както ти спомена Колибрито е най-добрия приятел на Киндъл юзера. А братята руси пък му правят разни туйкове и му кирилизират менюто.
|
| Нед Сеп 23, 2012 6:05 am |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
За знаещите руски (но добре знаещи) ето едно интервю уж със сина на Джобс за новите айфон, тъч и нано  . http://24gadget.ru/1161052377-obzor-iph ... video.htmlА ето и разглобен аифон 5. http://www.ifixit.com/Teardown/iPhone-5 ... wn/10525/1Хе-хе, вече го и JailBreak-нали.
|
| Нед Сеп 23, 2012 6:29 am |
|
|