|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: iPhone 5
Абе какви PDF-и, киндъла си е за художествена литература. От тия PDF-и почнах да оглупявам яко, та гледам освен на работния стол, другаде да не ги отврям 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Сеп 16, 2012 10:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Аз не мога да чета в електронен вид, трябва да съм много закъсал та да го правя, иначе всичко се печата, може да унищожавам малка горичка всеки месец но за мен е по важно да ми е удобно и лесно, най-ми е удобно на хартия, пък вие ще компенсирата като четете само електронни книги.
|
| Нед Сеп 16, 2012 11:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз се адаптирам съвсем лесно, чета каквото има. Почти нищо не принтя, ей ти половината компенсация от мене За pdf- и едва ли е удобно без мрежа и браузър под ръка.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 17, 2012 12:13 am |
|
 |
|
zaphod
|
я преди да мерим технологиите ми кажете, кога последно прочетохте художествена книга? моето наблюдение е че хората с киндъли са го направили някъде около 98ма, разбира се сега попрочетоха това онова, щото за какво им е киндъл иначе, но принципно не четат. аз чета към десетина художествени книги годишно и за мене най-добро за четене е големия екран съчетан с фотьойл и дистанционно за прелистване. и ще ви кажа защо - няма нужда да държиш носителя в ръце, 6 часа държене на книга не е като 15 минути в метрото, случвало ми се е да си повредя ръцете - фокуса на очите е далеч, поради което мускула на лещата е отпуснат. толкова. а глупости за контраст, мегапиксели, космични лъчения и други али бали можете ... нали си знаете.
|
| Пон Сеп 17, 2012 7:16 am |
|
 |
|
Цецо
|
Щот четеш в къщи. Което значи, че имаш свободно време като се прибереш в къщи. Което за 99% от пишещите тук е невалидно.
Аз лично чета в метрото, самолета/летището и когато съм в командировка. През другото време си имам други занимания, а ако остане свободно време, най-малко пък ще го харча за четене...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 17, 2012 11:44 am |
|
 |
|
tgi
|
Е аз съм намалил много бройката на прочетени книги/година, то човек изчита интересното дето го има написано преди 30-40. Последните 6 месеца съм прочел май 4 идват книги (което си е нищо сравнено с темпото ми от едно време), май 3 от тях бяха препрочитания (след 20+ години обаче та бяха като нови  ). Три ги четох на телевизора (лаптопа) подпрян на лакът в леглото - пред това бих предпочел обикновена книга на хартия, заболява го всичко човек като не може да се обърне 5-6 часа. Една я четох на грамофончето, ми рано е да се каже но май ми е по-удобно отколкото обикновена книга. Яките диоптри които трябват са известно неудобство но в тъмно или полутъмно не пречат, а очила ми трябват вече за жалост за всякакво четене та това неудобство няма оправяне в тоя живот.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 17, 2012 11:49 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От както си купих киндъл (точно преди година) съм прочел точно 53 книги (по книга на седмица - чета основно във фитнеса по около час на ден и час преди да заспя). Е не всички са художествени, защото обикновено чета доста книги на политическа и икономическа тематика и автобиографии, но мога да кажа, че поне 20% са и ходожествени. Сега например много се кефя да си препрочитам българските класици  . Отделно всички изледвания показват, че когато хората преминат на електронен вариант на книгите четат повече - къде заради по-лесния достъп и по-лесното купуване, къде заради пиратстването, къде пък заради сайтовете с безплатни книги с изтекли права. Книжна книга няма как да си намериш за без пари  . Отделно аз лично технически книги не чета като романи - ползвам ги като справочници и само на компа ги чета, та при мен и pdf не значи техническа книга, а просто книги в pdf формат. Понякога, когато pdf-те имат доста графики и таблици (например книги на икономическа тематика) не могат да се конвертират добре и трябва да се четат от pdf файла. Това е и причината да е важно четеца да може да борави добре с такива файлове. А другите пък с киндъли, които познавам четат 100% само художествена литература. Та с две думи наблюденията са ти тотално грешни  .
|
| Пон Сеп 17, 2012 4:21 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Как четеш във фитнеса бе човек? Ти си някаква всестранно развита личност, аз трудно ходя и дъвча дъвка едновременно.
|
| Пон Сеп 17, 2012 5:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами вдигам си шрифта с една степен, че като бягам и ми се размазват малките букви и докато се потя на машините си чета. Хич не ми е трудно даже и така ми минава по-бързо времето, че имаче ми е доста скучно само да се потя  . Ако могат да измислят и киндъл за докато плувам ще е перфектно, че там ми е големия проблем щото сега докато плувам и се опитвам да програмирам и да правя платки в главата ми пък не ми се ще чак толкова да бачкам  .
|
| Пон Сеп 17, 2012 6:31 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ей това и аз като Цецо не си представям как бих го правил. То аз и не ходя на фитнес де  . Лятото излизам на целодневни разходки два пъти седмично, останалото време току скачам на въже на терасата като се усетя, че тялото ми почва да протестира срещу заседяването (демек на светлинни години от това, което би означавал свестен фитнес, и си ми личи по 10+ те излишни кила). Ама докато скачам на въже акълът ми е някак никъде та не бих могъл да чета. Като съм на разходка пък не искам, тогава ми е времето да обмислям какво правя без да мога да пипам и пробвам, така правя по- long term нещата. Може би това правиш плувайки  , аз не бих могъл обаче. Все пак може би текущата ти ситуациия е добра, не ти трябва подводна четарка, нали понякога човек трябва да остава и насаме с мислите си  . Аз откак имам грамофона се хващам, че слушането на музика ми пречи на тая работа ама не му се притеснявам щото си знам, че това, което харесвам пак ще му се наслушам и ще ми писне, а и вече съм почти там (то за кой път през живота си изконсумирвам от слушане колко, 50 албума я се съберат я не от всичко, което бих искал да слушам).
|
| Пон Сеп 17, 2012 7:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Бе то и аз нищо, че ходя всеки ден във фитнеса пак си имам 10-на излишни кила - явно ям много, ама тия пусти телешки пържоли много вкусни бе  . Ама то аз и не ходя за да отслабвам де, а за да се раздвижвам, че тук бачкаш ли в офис и си тотално обездвижен. Единственото ми вървене е да се кача и да слезна от колата, което на ден е 50 метра  . Иначе да, докато плувам мисля "стратегическите" неща  . Преди докато плувах броях обиколките, обаче от много мислене все ги бърках, затова сега просто плувам определно време  .
|
| Пон Сеп 17, 2012 7:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Хаха и аз рутя платки и чертая схеми докато спортувам... Ама да чета... едва ли ще мога, ще ме заболи главата. Пък и аз имам друга рецепта против скуката във фитнеса - пускам "Планета" изключвам звука и ..... повишавам отделянето на тестостерон 
|
| Пон Сеп 17, 2012 7:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Да се върнем на темата: http://www.bloomberg.com/news/2012-09-1 ... rd-1-.htmlПредварителните продажби на айфон 5 стигнали 2 млн. бройки за един ден - двойно спрямо предния модел. Та не само, че явно андроидите не им пречат, ами и религиозните епъл фанатици явно са се увеличили  .
|
| Пон Сеп 17, 2012 8:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
http://it.dir.bg/news.php?id=12007153Ако го бяха пуснали и в българия, и в другите страни да се продава, тогава 10 000 000 бройки щяха да направят за 24 часа.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Сеп 17, 2012 8:31 pm |
|
 |
|
tgi
|
Явно продават добре, днес някъде видях "изтекла" новина, че самсунг щели да пуснат galaxy s4 март месец или нещо такова - това го пускат при положение, че s3 е достатъчно по-добър модел от новия епъл ако човек ще гледа параметри. Явно не могат да се мерят по име в модния бизнес, и реклами с Бекъм правиха и т.н. ама епъл са име в модата вече от над 10 години та просто стига да пуснат "нов" модел.
|
| Пон Сеп 17, 2012 9:04 pm |
|
|