|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: iPhone 5
Супер  . Ядосаш се - правиш дупка в нея, после като ти мине се оправя супер лесно и ефтино. Хората са го измислили много умно това  .
|
| Съб Сеп 15, 2012 1:42 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е аз това, че искат да им е лесно го знам. То и аз обичам да ми е лесно. Остава да обясниш защо след като ти дават лесното не ти дават и username/passowrd-а за ftp достъп до данните ти, така или иначе ги има а ти имаш r/w достъп. Много сложни технически причини, аха? 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 15, 2012 2:37 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не ти ги дават, за да не ги забравиш - толкова е просто  .
|
| Съб Сеп 15, 2012 2:59 am |
|
 |
|
tgi
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 15, 2012 3:13 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Хайде сега, и змията така е подлъгала Ева, това си е чисто прецакване, то покрай дупката и къщата мога да пробоядисам, знам аз ... веднага ще ме уреди шефа.
|
| Съб Сеп 15, 2012 5:17 am |
|
 |
|
tgi
|
Разгледах го с лупата, наистина не са нормалните RGB чертички, пак са само чертички де но вертикално едни линии от по един пиксел са едни а вертикално - други. (двойни срещу единични, сини са, а бе растера под спектъра). Ама с нормални лупи ( 3 диоптра) не личи, вижда си се доста нормално.
|
| Съб Сеп 15, 2012 6:48 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
По принцип обичам да напълня киндъла с книги от "читанка" или пък от чуждите сайтове, в различни категории. Т.е. слагам 10gb (което няма как да стане в момента) книги и когато ми трябва нещо го отварям и чета. Ако да речем това ти се стори прекалено, то достатъчно е, че имам pdf файлове между 40 и 80mb. Не ми се ще с 10-20 такива книжки всичкото пространство да приключи. Иначе отиваме на другата крайност - да ми е трудно и неудобно - да търся wifi някъде в "гората", да дърпам на таблета или телефона книгата която ми трябва, след това да се чудя как да я прехвърля на киндъла (ако няма PC за междинно копиране, то трябва да пратя книгата на email и да чакам след това да се download-не на киндъла). Изобщо става много, много неприятно. Ако си кача на флаша цялата библиотека която имам - няма да мисля дали нещо няма да ми потрябва или просто да искам да прочета.
|
| Съб Сеп 15, 2012 8:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Моята библиотека е "само" около 150 гигабайта и по твоята логика, дето не се знае кога какво ще ми потрябва трябва да си купя киндъл или таблет с поне 250 гигабайта флаш (щото всеки ден прибавям поне по още около 100-на нови мегабайта)  . Интересно за какво точно ще ти трябват pdf файловете в гората  ?
|
| Нед Сеп 16, 2012 12:31 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе да има човек всичките си данни винаги под ръка си е удобство, аз откога искам да си направя нещо малко по-голямо от телефон (ама не чак голям таблет, да се събира в джоб) дето да има 2.5" диск. Ама нещо не стигам до него, дано сколасам идните месеци. Не че ще го направя продаваемо, те моите компютри няма как да се конкурират на масовия пазар за телевизори, но нали все някакви трябва да ги имам та да мога да продължа да имам и предимствата, които са ми давали през годините, та като част от тая програма ще иде проектът. Цялата библиотека в джоба (дори да е на книгочетарка, не на пълноценна машина която човек ползва инак) не е зле да има човек, искам да кажа. То и с музиката е така, ако я нямам локално на грамофона си та в движение ли ще тръгна да даунлодвам песни през мрежата, дето може и да я няма. Въобще тия устройства с умишлено пропуснат поне слот за SD-card (*колко* струва да се добави) просто плачат за бойкот от всеки, който само се замисли по въпроса.
|
| Нед Сеп 16, 2012 12:40 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Мисълта ми беше, че на човек винаги му трябва "малко повече" от колкото са сложили в което и да е устройство и по тая логика все няма да му стига мястото  . А на днешно време да тръгнеш да си правиш сам таблето подобен телевизор вече ще те призная за чисто луд  .
|
| Нед Сеп 16, 2012 1:12 am |
|
 |
|
tgi
|
Е не де, телевизорите си ги купувам (ако и да съм чисто луд, просто не си го разбрал още  ). Но поредната DPS машина ще трябва да се появи, не мога всяка година да вадя нови но дотук средно на 5-6 години някаква съм вадил последните 27 години, и още не ми се е доумирало  . Не че мога да обещая колко ще живея занапред но смятам да правя каквото мога та да продължа да живея. Всичко, което съм постигнал като резултати дотук е благодарение главно на това, че съм държал в ръцете си цялата компютърна технология която ползвам от силиций/дискове/монитори и т.н. нагоре, нали това ми дава възможността да правя толкова неща, които другите не могат да правят - и като ги спомена ако са позабравили или просто не знаят какво мога ме обявяват за луд (без дори да знаят колко са прави  ).
|
| Нед Сеп 16, 2012 1:33 am |
|
 |
|
sthx
|
TGI, ето ти един вид телевизор за размисъл - относително скъп, с по-голям пазар от твоя. http://www.delta.com.tw/product/em/cont ... =2&itid=12
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Сеп 16, 2012 12:16 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е не, моите са не телевизори а това, което е за мене "компютър" (нещо, което можеш да програмираш както и където си поискаш - колко хора могат да се похвалят, че разполагат с такова нещо). Ще трябва да съчиня нещо с новите power процесори, има такива с по 8 ядра на 1.5GHz или едни с 4, ама 64-битови, май такова трябва да взема. До 30 вата, имат и до 10 вата, последното дори е съвсем мислимо за нещо на батерии. Твърдят, че им е еднакъв pinout-ът та ще видим, би трябвало в рамките на половин-една година да стигна и до нещо такова. Ама сега да върнем темата на iphone-5 де  . Аз забелязах разлика междуу моя грамофон (galaxy s advance) и телевизора (acer extensa), телевизора го чувам до 13.5 kHz а телефона до 12.5. Може и аз да се заблуждавам де. Някой по-аудиофилест от мене да е правил сравнения между епъл и другите примерно? Моите слушалки са най-обикновени ушни тапи, но хубавите дето уцелих се чуват наистина добре (сравнено по памет с едни сони които разнищих от спане с тях, струваха 100 марки на времето, пъти повече от другите и звучаха по-добре от тях де).
|
| Нед Сеп 16, 2012 5:29 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Трудно и сложно. Първия ми по-сериозен сблъсък с картонени стени беше преди 6-7 години в един китен курорт на хуубавото ни черноморие. Бяхме настанени в стая до такава на някакви диваци които се къпеха всяка нощ около 4 часа и ме будеха. Два пъти правих забележка на собствника на хотела - без ефект. Накрая при поредното такова среднощно къпане почуках на стената в резултат на което се отвори дупка със средно големи размери и видях един насъпунисан под душа... Оня пък обърна душа към мен като защитна реакция и ми наводни леглото... Човека решил, че става земетресение - от неговата страна бяха изпопадали плочките. Собственика на хотела дойде като, че ли е чакал пред вратата... Последвалия цирк няма да го разказвам. Смешното е, че човека който се е къпел изобщо не е подозирал, че стената на банята му е дебела точно един панел гипсокартон и малко залепени плочки. Съответно той си е нямал понятие, че със среднощното къпане буди комшиите си...
|
| Нед Сеп 16, 2012 5:40 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ха-ха аз имах подобни емоции - слагам си первази на пода и до входната врата в коридора шурва вода.............. там минава щранга за горния апартамент... не знам колко псувни съм изпсувал, ама много си бяха.... Тичане до мазето и спиране на краноете /скрити на подходящо място/ Кърти се стената, след час-два идва майстор, залепя тръбите.... Жената една седмица не ми говори...... Ама вече е ток - като новичко... 
|
| Нед Сеп 16, 2012 7:45 pm |
|
|