|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 10:01 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: iPhone 5
В момента има много изгодно Kindle на 69$ в амазон-а. Без пари си е направо, аз си взех още един, че майка ми приватизира стария. Още 40 долара за тъч и подсветка ми се видяха излишни за новия модел.
Е тоя за 69 е с някакви реклами, ама не ми пука, аз и без това не го връзвам към мрежата никога.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 14, 2012 6:17 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
книги от читанката показва ли или само амазонски?
|
| Пет Сеп 14, 2012 6:44 pm |
|
 |
|
Цецо
|
ми незнам, аз на стария си ги търкалям в MOBI.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 14, 2012 6:45 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Показва Дедо, пращаш txt файла (читанката предлага 4 различни формата) на неговия имейл и той ти го конвертира, ако на теб не ти се занимава да го конвертираш сам. Жена ми само от нея чете книги на нейния киндъл. Та освен амазонския формат показва и MOBI и PDF и сега с мулти тъч дислея и пдф-те ще могат да се гледат горе долу като се зумва. Преди беше голяма мъка с тях. Иначе аз ползвам една програма calibre, която конвертира всичко във всичко, че даже премахва и защитите на амазонските книги  . Цецо, според мен не си заслужават старите киндъли, нищо че са по-евтини. Тоя новия им премахва всички недостатъци и пак не е толкова скъп. А иначе аз съм с такъв с реклами и не е досадно, защото ги показва само като го загасиш, а аз тогава не го гледам та не ми пречат. Даже понякога има интересни дилове в тия реклами, та може и работа да свършат  .
|
| Пет Сеп 14, 2012 7:23 pm |
|
 |
|
Цецо
|
това за PDF-а, не се бях замислял, че с мултитъча може да е по - лесно гледането.... Що не ми го каза 2 дена по рано бе 
|
| Пет Сеп 14, 2012 7:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ми ти що не питаш - виж дедото как като пита и му казвам  . Ами ти можеш да го върнеш и да си купиш новия. Амазона поне по отношение на кастъмър сървиса нямат равни (от БГ колко е лесно да се направи това, обаче си нямам представа)  .
|
| Пет Сеп 14, 2012 9:00 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз си имам читанка за книги, цецо я е виждал, пирев има същата. за книги е перфектна, но за pdf-е е по-добре да може да се ходи по линкове и да се зумва по-лесно. тогава ми досвидяха още 100 кинта за тъч-варианта и сега съжалявам.
|
| Пет Сеп 14, 2012 9:08 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е и аз тая я открих като се появи грамофонът ми, не съм смъквал защити ама нещо трябваше да преобразувам та стигнах до нея  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 14, 2012 9:20 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Защото AMOLED-ът е най-вероятно Bayer-подобен: http://en.wikipedia.org/wiki/PenTile_matrix_familyИ subpixel rendering-ът за мазни шрифтове помага. Обърни му ориентацията на 90 градуса и ще разбереш. Причините да виждаш червенеенето чак от едно ниво нататък - вече и сам се сещаш. 
|
| Пет Сеп 14, 2012 9:51 pm |
|
 |
|
perlsite
Ранг: Ориентиран
|
Дисплея го направиха точно така, защото очевидно са искали дължината на 5-цата да бъде точно колкото на 4/4S (вероятно теорията за държенето и работата с една ръка). От друга страна за да бъде екрана 4" то щеш-нещеш променяш съотношението до 16:9. Всъщност много, много време се дърпаха от тази промяна с аргумента, че приложенията ще се мащабират лошо и, че няма да могат да запазят кратността на резолюцията х2. Очевидно са се прежалили и вече ще могат да се хвалят, че 5-цата става и за гледане на филми  Старите приложения ще работят скалирани тип "letter box", което значи - тънка черна ивица от 2те страни на приложението и запазване на нейтив резолюцията, за което е предвидено приложението. Всъщност "подобриха" трябва да е без кавички. Предишният тип дисплей беше PenTile и истинският брой събпиксели е с 1/3 по-малка от друг дисплей с RGB матрица. При новият модел матрицата е RGB, което автоматично прави картината по-добра, дори при по-малък брой пиксели. Друго предимство на новият 720p екран е че няма да има проблем заради скалиране на изображението, като освен това няма да оставят черни лентички с неизползвана част от екрана и дефакто се вижда по-голяма част от изображението при гледане на филми, отколкото когато беше 800px. От както излезнаха eInk четците все си мечтая за истински "paper white" екран и чакам с нетърпение да видя какво се е получило с "подсветката" на новият киндъл и дали няма да ми дразни зрението в крайна сметка. Обаче голям гаф направиха според мен с двойното намаляване на флаша!! Не стига, че до сега беше само 4ГБ, но и решиха да я намалят до 2ГБ!! При стария киндъл тъч - остават около 3GB свободни, защото там се разполага OS, а сега с 2GB, свободните и реално използваеми ГБ са около 1!!! Голяма подигравка  Връзват те за клауда и няма мърдане, а аз лично все още не мисля, че сме готови за това, НЕ и с тази кирлива и нестабилна мобилна мрежа (интернет). Другото голямо разочарование е това, че премахнаха в новият киндъл аудиото - вече няма да можеш да пуснеш киндъла да ти чете. Аз се надявах на обратното - да сложат много по-качествен глас от вида на Google Now (или поне с качеството на Siri) плюс възможност да чете на БГ.. а то се оказаха еретични мисли.
|
| Пет Сеп 14, 2012 9:54 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Та като стана въпрос за "гласовото" четене премахнато в новите киндъли, може ли някой да ми препоръча читава програма за Линукс, която да чете PDF-и примерно? (А ако чете и български ще е направо супер ...  )
|
| Пет Сеп 14, 2012 11:04 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е зорът на всичките епъли, киндъли, гугъли и т.н. е да те вкарат в някакъв облак. Понеже Димитър спомена, че там всички това и искали се поогледах, то освен дето им даваш данните си струва и немалко пари, че и не дават просто пространство ами искат и тяхно приложение да инсталираш (та да могат да преровят за каквото ги интересува когато ги заинтересува по телевизора ти). Тя работата е съвсем изтървана. Аз се надявах да мога да си бекъпна примерно снимките - голямата част от тях поне - някъде, ми те нито дават ftp достъп нито нищо, докато не сложиш техния си троянец просто нищо. Та всичко е натам ориентирано, не само махат вече дисковете от телевизорите ами и жалките им флашове ще почнат да намаляват, това е положението. А как се постига всички да го поискат това - не ми е ясно. Затова и не владея света, предполагам  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 15, 2012 12:37 am |
|
 |
|
Dimitar
|
И за какво са ти тия толкова гигабайти в киндъла, какво точно ще слагаш в тях? За пример - в моя имам около 130 книги в момента, които заемат едва 330 мегабайта. Колко още книги да искам да сложа, който да ми трябват да ги мъкна с мен? Хората свалят паметта, за да намалят цената и защото са преценили, че не ти трябва толкова памет. Ако искаха да те вкарат в облака, щяха да го продават без грам потребителска памет. Как ще си четеш книгите ако си в гората на къмпинг и нямаш интернет достъп. Един гигабайт за книги е пределно достатъчен при положение че една книга е от няколко стотин килобайта до няколко мегабайта. Хората искат да им е лесно, не всички разбират колкото теб от ftp-та и разни други такива глупости. Хората искат да натиснат един бутон и всичко да е автоматично. Не знам това кога ще го осъзнаеш и защо все разни заговори ти се привиждат на всякъде  .
|
| Съб Сеп 15, 2012 12:48 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12156 Местоположение: Гьотеборг
|
Освен киндъли и айфони, има и други които не държат толкова на облаците http://www.jinke.com.cn/Compagesql/English/index.aspОсвен това еинк май бяха споменали че дисплеите вече не ги интересуват толкова. Новата мода е да се правят всякакви видове знаци, пана и т.н. Ползвам киндъл от по старите, но сложиш ли повечко файлове и искаш да потърсиш нещо, играта загрубява.
|
| Съб Сеп 15, 2012 12:56 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Аз също съм за неща които са максимално лесни, не искам да се мъча ни с ftp ни да си ъпдейтвам андроида, ни нещо друго, искам да ми е лесно и да работя като най-малоумния юзер. Мен ми стига дето работата ми е свързана с борба с вятърни мелници, остава и с телефона или таблета да се боря, то аз бързо ги преборвам тия де, стената винаги е била надежден съюзник в борбата, чак се чудя как ще живея с картонени стени в задокеания.
|
| Съб Сеп 15, 2012 1:28 am |
|
|