| Автор |
Съобщение |
|
mrock
Ранг: Минаващ
|
 Сух лед
Няма да навлизам в подробности, но се интересувам от овърклок, даже е нещо като хоби, та реших тук да описвам какво правя. От доста време ми е мерак да пробвам охлаждане със сух лед, та съм почнал да подготвям една видеокарта, като за първи опит. Ето клип: http://www.youtube.com/watch?v=bkAPoOhy ... r_embeddedУтре ще направя и мод за видео паметта и ще добавя клипче. Другата седмица, живот и здраве, като имам стругованото контейнерче за сухия лед, ще видим какво ще се получи. Тримерът на клипа е свързан към feedback пина на интегралната схема, която управлява напрежението на ядрото и към земя. Поздрави! 
|
| Чет Сеп 13, 2012 11:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: Сух лед
А сухия лед сам ли ще се произвежда някъде паралелно, или ще се зарежда някъв термос? 
|
| Пет Сеп 14, 2012 11:55 am |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Преди много години бях правил нещо подобно за охлаждане и имам останали пелтие елемент и водно блокче с размерите му. За целите на експериментите ти мога да ти ги дам да смъкнеш още. От мой личен опит мога да кажа, че процесорите се държат по следния начин -> да речем при 40-50C забива, смъкваш на 10-15C и почва да работи без грешки и няма забиви, така се държи до към -15C и после пак почват проблеми с грешки (не са непрекъснато, но ги има по-често отколкото при 0C да речем). Отделен проблем е конденза който ще получиш. Аз в моя експеримент ползвах нагреватели и обдухвах с духалка...
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пет Сеп 14, 2012 12:02 pm |
|
 |
|
mrock
|
Ще се купува и ще се пренася в хладилна чанта, като тези в метро. А защитата от конденз представлява горе-долу следното: 1 слой предпазващ лак, например plastik 70 спрея, отгоре му хлебна гума и върху нея неопрен.
|
| Пет Сеп 14, 2012 3:44 pm |
|
 |
|
mrock
|
Ето и волтмода за паметта: http://www.youtube.com/watch?v=bibaCGfa7HQИначе пелтиета са доста интересни, ако се направи както трябва може да работи и 24/7, но видеокартата трябва да е някоя маломощна, иначе става много сложно/скъпо. HIFI- колко вата е въпросното пелтие? Мога да намеря карта като за него.
|
| Пет Сеп 14, 2012 6:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Gainward GeForce4 Ti4600  А на Трабант някой слагал ли е турбокомпресор? На мен някъде ми се търкаля Gainward GeForce4 Ti4200, имам 50 ватови пелтиета и достатъчно мед - дали ще се доближи до едно GeForce GT210 за 30 гущера? наче ей така се прави: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KN4VMOenNM 
|
| Пет Сеп 14, 2012 10:38 pm |
|
 |
|
mrock
|
Целта не е да се доближи до някоя съвременна карта, а да видя какво може тази.
Ако се справя и не изгори, ще пробвам и на по-съвременен хардуер.
Поздрави!
|
| Пет Сеп 14, 2012 11:00 pm |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
По спомени малко под 100, но с добро охлаждане на топлата му страна стават чудеса...
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пет Сеп 14, 2012 11:03 pm |
|
|