Отговори на тема  [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Следваща
Смартофон - осветлете ме малко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Смартофон - осветлете ме малко
Цитат:
това е само за нови договори. и ми предлагат да си преместя номера при друг оператор за месец-два и после да се върна пак при тях, за да имам повече промоции.

Дедо, тук е същото - не са плаши :D . Аз ако съм само с една линия ще плащам 40$ за говорене (700 минути към другите мрежи, в моята всичко е фри), 10$ за ънлимитед смс-и и 30$ за 5G данни. Т.е. общо 80$. Ако съм нов абонат обаче има планове за 40$ всичко ънлимитед. И аз ги питам същото като теб и те ми отговориха точно по същия начин или пък да съм им платял 200$ да ми спрат стария план и да ме прехвърлят на новия :D .

Съб Сеп 08, 2012 4:32 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
В началото и моя дърпаше много данни сам, но после като си инсталирах таск килъра и сега вече ако аз не ползвам трафик най-много да отиват по около 50-100к на ден за ОС-то да си синхронизира нещо. Освен таск килъра е важно също да ти са забранени бекграунд данните, защото всички апликейшъни чекват постоянно апп стора и се ъпдейтват и също синхронизацията на разните му акаунти за пощи, новини, борси и т.н. Ако тия неща си ги оставил разрешени хич не се чуди, че харчат толкова трафик. И това със сигурност не е нещо дето прави ОС-то без ти да знаеш, за да праща данни на някой си - просто си оставил апликейшъните да си правят каквото си искат :D .

Бе всичко съм изключил, естествено, все толкова бих се сетил. Ъпдейти, "синхронизации", каквото
има за спиране е спряно. Таск килър два пъти слагах и двата пъти не го видях да прави нищо
смислено, дори не вижда разните "сървиси", дето трябва да ги трепя на ръка. Та остава на ръчно тая работа.
Баш днес всичко си беше изтребено, ама е преточил 70 мегабайта (всъщност 78 - то няма и минута му стигат
за да свърши тая работа).
Баси синхронизацията баси нахалството. Ама това е положението, с оплакванията от вченгяването
на света при арменския поп.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Сеп 08, 2012 4:57 pm
Профил WWW
Аватар

Нещо има, дето не си го изключил или пък си прави някакви ъпдейти. Не е нормална тая работа във всеки случай :) .

Съб Сеп 08, 2012 5:09 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Ей го днес е датата на договора ми. Поглеждам минутите - 100, добре.
Мегабайтовете - 50 вместо 128..
Не е ползвано нищо, всички таскове, сървиси които могат да бъдат
изтребени са изтребени. Ама 70M е преточил вече "android OS", главен
консуматор на батерията...
От кои гадове да почва човек вече не знае... Баси антиутопичната реалност.

Е добре де, аз моя му давам достъп до мобилния интернет, само ако ми трябва нещо. Т.е. 2-3 пъти на ден за по-малко и това е. Как пък няма да го пусна постоянно да е конектнато говедото.... ай сиктир.

Освен всичко друго, в София поне вече на доста места има безплатно WIFI и аз така или иначе рядко му позволявам да се конектва през 3G...

Съб Сеп 08, 2012 5:24 pm
Профил ICQ
Аватар

За това не бях се сетил, поне докато съм в къщи и копая мога да го спра наистина,
и без друго има wifi.
Като изляза пак ще навакса, естествено, ама поне няма да може да свърши работата докато спя
(ще проличи, че и това копче е условно/илюзорно ако почнат да го правят).

Инак навън го държа включен за да съм онлайн през скайп (не че имам много смислено обяснение
за нуждата от това... :-) ). А бе и на 128kbpS съм доволен, че ги има on demand. Тия тъпанари
от гугъл-цру-квото там е толкова ли не могат да ползват и те wifi мамицата им, и да си преточват
буферираното (кво друго може да са 70 мегабайта в рамките на няколко часа докато спя, не хъркам,
та да мисли софтуерът им, че има разговор за записване). Нещо не им харесва, че може да видя
какво точат ли, какво ли. Да им подслушам 3G трафика ще се озоря, има месеци ако не
и цяла година да копая та няма да я бъде явно и навярно затова оттам карат.

Съб Сеп 08, 2012 5:34 pm
Профил WWW
Аватар

навремето ментел ги засякох, че ти пращат нацепени пакети на малки части. той стека си ги асемблира, но го засякох без да искам, гледах по други броячи и тези ми направиха впечатление.

като ги питах (все още имаше с кого да си говоря там) ми отговориха, че било за доброто на клиента. при лош сигнал наистина би имало полза, зависи колко пълна е реализацията на стека. обаче payload-а се променя драматично, разбира се в полза на оператора.

но това беше преди 5 години, когато мегабайта струваше 4лв, клиента беше скръндзав и трябваше да се цепи всеки бит на две.

апропо, като заговорихте за скрити сървиси...
в iOS пуснаха ли OpenVPN клиент? последния път като питах отговора беше - няма и няма да има, защото трябва да се даде на приложението да бърка надълбоко с големи преференции.

Съб Сеп 08, 2012 6:23 pm
Профил
Аватар

Демек са фрагметирали IP пакетите на по под 532 байта ли беше подразбраното от едно време?
Бааси кофти сигнала дето ще я види тая работа.
Ако си си говорел с тоя, дето мисля, от друга страна, той надали би поискал да те заблуди
(не съм го чувал от 10 години може би, ако имаш контакт с него като си дойдеш го доведи
някой път и него).

Но тия тука и да фрагментират и да не фрагментират близо 80 мегабайта трафик за да
ми направят докато спя просто трябва да са имали приготвено нещо за прехвърляне.

Съб Сеп 08, 2012 6:34 pm
Профил WWW
Аватар

741 написа:
Колко пресни? Лимитът за данни в роуминг го въведоха да важи за цял свят това лято, преди важеше само за ЕС, по-преди го нямаше хич.

Отпреди няколко месеца. Данните са само тук, без роуминг. Сметката е доста солена - четири цифрена. Не съм се интересувал какво е развитието на случая.

Апропо, като стана въпрос за убийства на таскове, да навлезем малко по-подробно в материята - кой, къде, с какво, къде се изхвърля трупът и т.н. :D

Съб Сеп 08, 2012 11:10 pm
Профил
Аватар

Бе аз се уморих да разнасям тела :D .
Сега пробвам Цецовата метода, мегабайтите ми си стоят на 50 още, изглежда не ги яде
чак като е изключена официално мрежата им (вече няколко часа).
Тасковете за убиване са каквото виждам през "task manager", то там само каквото съм
пуснал това и виждам.
Т.нар. "сървиси" (които пак няма какво друго освен таскове да са, естествено) се виждат
през settings->applications->running services. Там е голямото клане, което се налага.
Разни "software update", "google services", "social незнам кво си", "google+", все неща, дето
откъдето могат да се спрат съм ги спрял, откъдето мога да се отпиша съм се отписал
(без това да ми маха гугъл акаунта, през тях поствам в usenet та ми трябват, ако и да
не си ползвам реално gmail адреса).
Е тия възкръсват перманентно, google maps и то. Ясно, че битката с гугъл дето администрират
тяхната си линукс дистрибуция е обречена и не това целя, просто се опитвам да поспестя
батерия, мегабайтовете ясно, че няма да мога. Обаче не става, уж бил повечето време в
deep sleep а при минимално пипане и два дена не изкарва. Като изляза за 10-ина часа навън
съм пробвал да не спирам музиката, това го е издържал - ама е на ръба и това ме кара
да го мисля а не ща. После след цял ден музика "music" е изяло <25% от изяденото,
дисплей и мрежа и те толкова ако не повече (все пак пипам по нещо), и най-доброто,
което съм виждал за "android OS" е към 15-16%, с непрекъснато изхвърляне на трупове.

Съб Сеп 08, 2012 11:48 pm
Профил WWW
Аватар

Гледах в "магазина" разни файрлоли. Някои от тях бачкат директно в линукса - с iptables. Лошото е, че повечето искат "руутване" на телефона, но ще оставя подобни експерименти за по нататък.

Чудя се дали биха свършили работа за ограничаване на трафика на приложенията за които преценя, че не им се полага такъв. В момента нямам време за експерименти, та ако някой е пробвал и сподели, бих бил благодарен.

Иначе - каквото съм видял и преценил, че не ми трябва е спряно. Интернет има само когато на мен ми потрябва - по схемата на Цецо. Когато на роботчо му потрябва, обикновено е спрян. :D

Заканил съм му се, че докато не стане "черно-бял" и по мой вкус, няма да го оставя намира. :D Само малко да ми се поразчисти графикът...

Нед Сеп 09, 2012 12:01 am
Профил
Аватар

Цитат:
За това не бях се сетил, поне докато съм в къщи и копая мога да го спра наистина,
и без друго има wifi.

Когато телефона ти е кънектнат към wifi и продължава да дърпа данни от 3G-то, значи или има нещо нередно или някоя настройка е объркана или ти нещо не си разбрал :D .
Аз като съм в нас и данните ми през 3G-то са нула, защото тогава телефона всичко дърпа през домашната мрежа.
Ей тоя апликейшън ми даваше преди статистика по приложения и сървиси кой какви данни дърпа, ама нещо го ъпдейтнаха и сега май не я дава тая информация:
https://play.google.com/store/apps/deta ... opt.widget
Ако си инсталираш нещо подобно ще разбереш кой точно точи данните.

Последна промяна Dimitar на Нед Сеп 09, 2012 12:14 am, променена общо 1 път

Нед Сеп 09, 2012 12:05 am
Профил
Аватар

Е и аз минах през гледането на firewall-ли ама те без root достъп не работят.

А аз определено не ща да му бая и на това нещо, просто искам MP3 плейърът ми с браузър
за летните ми разходки да не ме притеснява с батерията си. Тая зима ще му скроя някаква
зареждачка с по-яки батерии дето да нося в чантата, предполагам, ако ми остане
време и ми дойде мерак (не бих купил от DX такова нещо, оттам само контролируеми
с пипане и гледане неща взимам :D ). То и нали 5 волта иска та не е ракетна наука,
имам правена и зареждачка с MCU та лесно ще съшия нещо, мисля да го навра в една
кутия за 2.5" HDD дето имам, ще събера 15-20 ватчаса вътре лесно (радиото има 1.5Ah
батерия, демек под 6 ватчаса, ще имам тройно тоците дето имам сега и бих мирясал
откъм мисли, то вероятно и рядко ще се налага презареждане във въздуха, въпросът е
моето спокойствие всъщност, тя и да свърши батерията му голяма работа ако погледне
човек както трябва на нещата :D :D :D ).

Последна промяна tgi на Нед Сеп 09, 2012 12:16 am, променена общо 1 път

Нед Сеп 09, 2012 12:12 am
Профил WWW
Аватар

Dimitar написа:
Цитат:
и без друго има wifi.

Когато телефона ти е кънектнат към wifi и продължава да дърпа данни от 3G-то, значи или има нещо нередно или някоя настройка е объркана или ти нещо не си разбрал :D .
..

Или прави нещо което твоят не прави.
Но не съм забелязал да точи 3G данни като е включен wifi, толкова просто не съм му се вглеждал.
Не помня нощес като е източил 70-80-те (ако е той а не вивател да лъжат нещо) как е било.

Във всеки случай можеш да не се съмняваш, че мога да разбера кое копче за какво служи, не са
и толкова много та да има някое дето да не съм видял.

Нед Сеп 09, 2012 12:15 am
Профил WWW
Аватар

Сега видях - има я тая статистика, ама вече в плюс версията, която също е безплатна. Ама преди време ми се скапа и аз явно съм инсталирал пак грешната версия. Та сложи си ей това и ще разбереш кой точи/праща:
https://play.google.com/store/apps/deta ... XBsdXMiXQ..
Аз не се съмнявам, че си научил копчетата, а че нещо не си разбрал - както и се оказа, че не си много сигурен кога и как ги е източил тези мегабайти :) .

Нед Сеп 09, 2012 12:17 am
Профил
Аватар

Е кога ги е източил знам - интервалът е от 5-6 часа, между заспиването ми и първото
ми събуждане, при което съм погледнал.
Дали е бил пуснат wifi не помня вече. Обикновено го оставям пуснат но баш преди
да заспя си играх с разни таск килъри и подобни глупости, някакъв CPU spy сложих
който казва от ресет насам как е цъкал процесорът, та не знам как съм го оставил.

Както и да е бил тия 70-80 мегабайта са източени без легитимна причина - ако са
източени въобще, не знам как да контролирам това, което вивател ми казват.
Да сложа някакво приложение нищо няма да промени, да не съм го писал аз
та да мога да му вярвам повече отколкото на останалите дадени от гугъл числа.

Нед Сеп 09, 2012 12:28 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Следваща