|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:41 am
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
ROFL, това го гледах и аз вчера ли беше  . Е и като са толкова патентовани кво, много ли им помогна. Дай да не вкарваме патентите тука, нали си имаме тема и за тях (там е и примерът ми с маймуняка дето май сумира доста добре същината  ). То е любопитно какво ще направят MS с новия си windows за телефони, дали ще могат да го наложат. Не че ни касае нещо особено това де, ама е любопитно. За дисковете остава да се надяваме, че лаптоп пазарът ще поживее още някоя-друга година, след това без тях за съжаление.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 07, 2012 7:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да, ТАМ говорите за мегабити и флет-рейт... в останалия свят (афропа, азия, япония) 3G е 128кбита. е, става за гледане на тубата. цената за 1ГБ трафик е $35-$50, след това става $0.1 за мегабайт. сигурен съм че и при вас ако са подобни цените и като минете от калифорния в аризона цената на трафика да стане $5 на мегабайт, сървисите ще увяхнат като бизнес модел. просто при вас в малко по-друго, както е с патентната система. иначе, в резултат на патентните войни ще останат само два ОС-а: iOS и M$, да се надяваме да е само в америка. като сме почнали да постваме линкве към новини, тази ми се вижда свързана с темата ТНТМ НЕ означаваше Тъп Народ - Тъпа Младеж
|
| Пет Сеп 07, 2012 7:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе бавно и полека и тук коригираха грешката "образование за всички", която изяде главата на партията и правителството (към които знаете колко симпатии имам за хранене, но фактите са си факти). Става като в "цивилизования свят" - образование означава да се впишеш някъде, където ти дадат (по наследство,по късмет, по милост и т.н.) място за вписване. Никакви свободни съчинения, анатема.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 07, 2012 8:14 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, аз като си бях в БГ-то 3G/4G-то си вървеше с около 4-5 мегабита за секунда, което е ОК според мен. Иначе тук плановете бяха нещо от сорта на 30$ за 5гигабайта на 4G и после те сваля на 128к ънлимитед. Ама сега с бума на тия таблети и телефони, където всеки има по няколко направиха нови планове, които са нещо от сорта на купуваш си 10 гигабайта трафик (още не съм се интерисувал какви са цените точно) и го ползваш едновременно на всичките ти джаджи, които са 3G, т.е. всички телефони, таблети, и-ридъри и т.н. ползва един план и имат общ облак и това за до 8 устройства, за които да имат достъп преди си плащал 8х30$ и не си използвал всички купен трафик. Вчера гледам ми бяха пратили някакви реклами, че при моя оператор фамилен план за 3 линии и всичко (говорене, съобщения и интернет) ънлимитед е около 180$.
|
| Пет Сеп 07, 2012 10:53 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е то дали имам 128М или 1Г на пълна скорост - която май я виждах да стига 14MbpS - ми е абсолютно все тая. Това, което ме интересува е да не мисля за трафика, и не го мисля, като свършат 128-те М карам на 128к. За 5 лева на месец не е зле (телефонът струва отделни 10 де, само това май не го продават; можех и телефон за още 5-6 да купя май ама нямаше предплатени минути освен към тяхната мрежа, хептен неизползваема работа).
А като гледам как изговорените минути ми ги обновяват с еднодневно закъснение си представям какви измами ще почнат ако трябва да следя трафика си.
|
| Пет Сеп 07, 2012 11:04 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами ти не трябва да следиш нищо, има си апликейшъни за тав работа. Тези, дето ги ползвам аз им задаваш лимитите и те следят и те предупреждават като стигнеш 75% и 90% и на 95% просто го забраняват и готово. Пък и ти не плащаш допълнително, ако надскочиш, просто ти свалят скоростта.
|
| Пет Сеп 07, 2012 11:37 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е тук повечето планове са такива дето ако надхвърлиш лимита струва безумни пари, бе чиста проба измама. Тоя който аз имам не е така, пада скоростта и толкова. Тия дни бяха объркали нещо та беше паднала на повече от 1MpS вместо 128 kbpS  .
|
| Съб Сеп 08, 2012 12:02 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Е, tgi, то само на преплатените карти е "ако минеш Х МБ се надупваш, за да си платиш". При договорни отношения не знам кой ще се осмели да те юрка да плащаш много след като минеш лимита - свалят ти скоростта и толкова.
|
| Съб Сеп 08, 2012 1:16 am |
|
 |
|
741
|
Това го оправиха, цяла заплата няма да изхарчиш. При стотина лева трафик ти режат данните, освен ако не си поискал друго. А и от това лято цената на данните в роуминг вече е лев и нещо на мегабайт, което при използване на мобилните версии на страниците става приемливо. Преди при 10-20 лева на мегабайт си знаех, че имам интернет в роуминг, ама и през ум не ми минаваше да го ползвам Да бе, няма да се осмели. Това с падането на скоростта и неограничения трафик е от няколко (малко) години. Преди никой от бг операторите не го предлагаше, поне не и официално. Всичко извън пакета се плащаше.
|
| Съб Сеп 08, 2012 9:16 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Има и пресни случаи на порязани с дебели сметки за данни. Неясно защо "кредитния лимит" на сметката не е сработил...
|
| Съб Сеп 08, 2012 11:18 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
То така, ако ще предоставяш аргументи, давай направо към аналоговите телефони и повече импулси за гледане на карти таро + разваляне на магия... Говорим за настоящето, ок? Ако ще плащам за услуга ще е сега.
|
| Съб Сеп 08, 2012 11:48 am |
|
 |
|
741
|
Ами и за настоящето да е - веднага мога да ти изровя план на един от операторите с включен пакет данни, който се предлага и в момента и при изчерпването на който допълнителния трафик се плаща. Не че е от значение де. Просто ме развесели това "кой ще се осмели" за нещо, което е било стандартна практика до неотдавна Колко пресни? Лимитът за данни в роуминг го въведоха да важи за цял свят това лято, преди важеше само за ЕС, по-преди го нямаше хич.
|
| Съб Сеп 08, 2012 1:33 pm |
|
 |
|
tgi
|
Ей го днес е датата на договора ми. Поглеждам минутите - 100, добре. Мегабайтовете - 50 вместо 128.. Не е ползвано нищо, всички таскове, сървиси които могат да бъдат изтребени са изтребени. Ама 70M е преточил вече "android OS", главен консуматор на батерията... От кои гадове да почва човек вече не знае... Баси антиутопичната реалност.
|
| Съб Сеп 08, 2012 2:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
В началото и моя дърпаше много данни сам, но после като си инсталирах таск килъра и сега вече ако аз не ползвам трафик най-много да отиват по около 50-100к на ден за ОС-то да си синхронизира нещо. Освен таск килъра е важно също да ти са забранени бекграунд данните, защото всички апликейшъни чекват постоянно апп стора и се ъпдейтват и също синхронизацията на разните му акаунти за пощи, новини, борси и т.н. Ако тия неща си ги оставил разрешени хич не се чуди, че харчат толкова трафик. И това със сигурност не е нещо дето прави ОС-то без ти да знаеш, за да праща данни на някой си - просто си оставил апликейшъните да си правят каквото си искат  .
|
| Съб Сеп 08, 2012 4:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
у нас операторите се казват ментел, грабул и свиваком с вождове кучия гъз, проскубания пор и сухото лайно...
аз съм абонат на ментел откак се казваха цитрон. в момента съм на някаква безумна тарифа за разховори, дейтата е 15лв към основния план за 500мб. на практика не я ползвам, щото не ми трябва, но миналата година като бях на почивка по баирите ми дотрябва и после дойде дебела сметка. питам диларите как да мина на актуални цени, казват - това е само за нови договори. и ми предлагат да си преместя номера при друг оператор за месец-два и после да се върна пак при тях, за да имам повече промоции.
|
| Съб Сеп 08, 2012 4:28 pm |
|
|