|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:08 pm
Комутация на консуматори в автомобила .... реализации
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Комутация на консуматори в автомобила .... реализации
Та директно на въпроса, нямам акумолатор, идиотите от мотофое са откачили ключалката, шанс за отваряне няма, та ... Как се комутират консуматорите стандартно в автомобила, някой има ли идея ? Имам достъп до клаксона, имаи една друга букса, както и лампичката на задния капак ми е лесна, може би има още нещо което е на лесно. Така където е реле ясно че няма как, обаче дали някое от тези не се комутира с мосфет, и ако да дали стандартно слагат диоди, или е само паразитния. Идетяа е да пробвам да захраня през някой от тия, но в зависимост дали диода е външен или не ще трябва д апроцедирам различно. В единия случай ще му пусна точеч до към 1 А и направо ще отключи машинката може би, в другия ще трябва да го огранича и да чакам 10-15 часа малко да зареди акумолатора, ама то не е ясно какви консуматори ще се появят и дали ще може да се захрани и да има за заряд.
|
| Сря Авг 29, 2012 6:30 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Комутация на консуматори в автомобила .... реализации
Пробвай през лампата на багажника, ако се отваря отделно от вратите. Ако е народен модела би трябвало да се комутира направо от ключето на багажника. Стига да не иска контактния ключ. Няколко ампера все трябва да понесе. Чувал съм за едни "ключари" дето ще ти помогнат със сигурност. Маскирани са зад табела: "Аварийна ключарска помощ" 
|
| Сря Авг 29, 2012 6:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе .... ходих при едни такива не знаели как била вътре ключалката, щели да проучват утре да се обадят да дойдели на оглед ... хубаво ама 4 коли имаме в тоа гараж .. днес на оглед утре на пазар .. то не е една беля, че и 4-те са от по скъпите. Иначе аз на багажника имам предвид тая дето свети на номера, иначе аз ако отворя багажника ехееееее направо съм влязъл. Аз разчитам че не е от по народните и може би не висчко се комутира с релета и бутони, та да има някъде обратен диод през който да се захрани. Те закона на Мърфи е в сила, дясната врата централното не и работи отгодина, 4 пъти го правеха, 3-те без успех, точно преди да го карам за последно джипа явно са му я оправили, иначе щеше да е отворена  , отделно има ключалка ама откачена ... абе... съдба, ще взема да го оставям отключен вече в гаража, то другите коли отключени щото не са карани сигурноот 1 година и е предвидено това с акумолатора.
|
| Сря Авг 29, 2012 7:05 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
www.euro07.bgпроверяваш кой ти е най-евтиния прозорец и трошиш  ако имаш триъгълни прозорчета на задните врати все за 30-60лв ще ти го сменят  )
|
| Сря Авг 29, 2012 7:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Имам, то няма нужда и да плащам, нали има каско, чупя, зареждам, викам ги и готово, ама грубиянски ми се вижда, иначе то чупенето лесно  п.с. ако ще чупя ще е предно ляво  , това триъгълното не ми се чупи, те са си фабрично затъмнени, я доставят същия цвят и наситеност я не ...
|
| Сря Авг 29, 2012 8:32 pm |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
Не можеш ли да стигнеш до стартера, като махнеш едната гума, той е директно вързан с плюса на акумулатора. Както и алтернатора.
|
| Сря Авг 29, 2012 8:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хммм за това не съм се сещал, трябва да видя къде се намира физически. малко зор ще е че целия се е смъкнал, нали е на пневматика, ама ще разгледам къде се намира, дали стартер или алтернатор е все тая, би трябвало и двете да са ОК.
|
| Сря Авг 29, 2012 8:45 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Трябва да има ключалка на някоя от вратите, на багажника, а на някои Фордове (ако е такъв) и на предния капак. Всички ли са "деактивирани"?
|
| Чет Авг 30, 2012 12:03 am |
|
 |
|
dumfree
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пет Юли 01, 2005 10:46 pm Мнения: 229 Местоположение: Гложене/София
|
Защо не провериш как е положението със клаксона? На няколко коли където съм си играл все са прекъсвали "минус"-а на клаксона. Друг е момента дали работи без да е на "контакт".
|
| Чет Авг 30, 2012 3:28 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
+1 за през стартера... Дигаш с крика, подсигуряваш крика и се мушкаш отдолу...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Авг 30, 2012 1:46 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Чупи!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Авг 30, 2012 4:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма ! ...  до преди малко един пич се вря отдолу, успя да го захрани, сега се зарежда. Голям смелчак беше тоя, с крика от баба алфа, италянски естетсвено .... аз не бих се мушнал, накарах го една гума да сложи, ама ако беше паднал нямаше да го спаси. Както и да е, чупенето се размина. Иначе през клаксоан пробвах, тц ... то проблема сигурно е в някой консуматор. Първо пробва някъде по стартера, но уви не стана, кабела грееше но ни вопъл ни стон, после някакъв кабел набарам е малко го сдупчихме, ама не е фатално, с вулканизираща лента ще е като ново.
|
| Чет Авг 30, 2012 9:23 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Ми то все така става, накрая пак в италианската кола е спасението. 
|
| Пет Авг 31, 2012 7:53 am |
|
 |
|
ToHu
|
Нали .. аз затова съм фен на Алфа
|
| Пет Авг 31, 2012 9:04 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | ToHu написа: Няма ! ...  до преди малко един пич се вря отдолу, успя да го захрани, сега се зарежда. Голям смелчак беше тоя, с крика от баба алфа, италянски естетсвено .... аз не бих се мушнал, накарах го една гума да сложи, ама ако беше паднал нямаше да го спаси. Както и да е, чупенето се размина. Иначе през клаксоан пробвах, тц ... то проблема сигурно е в някой консуматор. Първо пробва някъде по стартера, но уви не стана, кабела грееше но ни вопъл ни стон, после някакъв кабел набарам е малко го сдупчихме, ама не е фатално, с вулканизираща лента ще е като ново. |  |  |  |  |
Каква е колата която сте я борили по такъв начин?
|
| Нед Сеп 02, 2012 3:40 pm |
|
|