Отговори на тема  [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Следваща
Смартофон - осветлете ме малко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Смартофон - осветлете ме малко
tgi написа:
Още не съм достатъчно откачил да скалъпя и аз грамофон под DPS,
ма май му е време :D :D :D.

Ти за майтап ли го мислиш? Знаеш ли как се бях затърсил за телефон с линукс, не нещо надградено, а линукс - има някакви мотороли дето не са прокопсали по въпроса преди години. Е, сега не може да пробие такова нещо, но аз ако го имах щях да му се радвам да го ползвам - имайки предвид, че реално освен за телефон надали щеше да е друго... Просто за гъдела. Така че давай, направи нещо с DPS-а, може и да не спечелиш пара от него, но инджинерите ще се забавляваме :D

Вто Авг 28, 2012 3:52 pm
Профил WWW
Аватар

Цецо написа:
Давай, давай... като малко дете си. Накрая ще станеш заклет поклонник на Андроида :)

Ти ще видиш, че tgi както разправяше до преди време, че никога няма да си купи смартфон и след време как вече няма да може без него :D .

Вто Авг 28, 2012 4:30 pm
Профил
Аватар

head_up написа:
tgi написа:
Още не съм достатъчно откачил да скалъпя и аз грамофон под DPS,
ма май му е време :D :D :D.

Ти за майтап ли го мислиш? Знаеш ли как се бях затърсил за телефон с линукс, не нещо надградено, а линукс - има някакви мотороли дето не са прокопсали по въпроса преди години. Е, сега не може да пробие такова нещо, но аз ако го имах щях да му се радвам да го ползвам - имайки предвид, че реално освен за телефон надали щеше да е друго... Просто за гъдела. Така че давай, направи нещо с DPS-а, може и да не спечелиш пара от него, но инджинерите ще се забавляваме :D

Бе аз да си правя джобен компютър искам отпреди да направя бабичката през 80-те :D .

Зависи как ще се развие това-онова, какъв ресурс ще ми се освободи. Толкова малък телефон
с всичките му функции не мога да направя, няма да ми дадат достъп до документациите на
камери, кво ли не. Айде дисплеите ще ги разгадая, и най-хубавите могат да се купят
като резервни части.
Ще видим ще стигна ли до него, сега имам друго да покопая :) .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Авг 28, 2012 10:13 pm
Профил WWW
Аватар

Глупости на търкалета :)

Вто Авг 28, 2012 10:18 pm
Профил ICQ
Аватар

А, това съм го слушал за всеки от компютрите, които съм правил последните
близо 30 години :D :D :D

Вто Авг 28, 2012 10:58 pm
Профил WWW
Аватар

Телефона не е компютър и първо доста ще трябва да си поговориш с операторите какво можеш и какво не можеш да правиш, а после и ще трябва да го сертифицираш тоя телефон. Та накрая телефона ти ще прави или пък няма да прави точно същите неща, както и телефоните на другите :) . А нещата в камерите и/или дисплеите едва ли някой ги крие и то точно пък от теб. Просто като ги запиташ хората и няма да ти обърнат никакво внимание, защото едва ли ще искаш да купиш няколко милиона бройки, както правят "белите" фирми :D .

Вто Авг 28, 2012 11:08 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Цецо написа:
Давай, давай... като малко дете си. Накрая ще станеш заклет поклонник на Андроида :)

Ти ще видиш, че tgi както разправяше до преди време, че никога няма да си купи смартфон и след време как вече няма да може без него :D .

Бе телефонът в него ми е практически излишен. Имам 100 предплатени минути към
навсякъде (че и много чужбина), остават ми близо 90 за още 10 дни :D .
И го насилих да говоря повече само щото да изговоря нещо.

Но останалото - телевизор с мрежа и най-вече mp3-плейър - си го искам открай време.
То аз един mp3 плейър бях купил ама гръмна веднага. А и не беше толкова удобен, тоя
вярно е с дебилно представяне на директориите ама е къде по-удобен. А и е първото достатъчно
малко нещо дето имам да мога с него да си чета книга или каквото там в леглото. Предполагам
има и таблети подходящи за целта де, ама една книга вече прочетох с това и си беше съвсем ОК
(с 3-те диоптра лупи, разбира се).

Сря Авг 29, 2012 12:23 am
Профил WWW
Ранг: Ориентиран

tgi:
От последните страници не разбрах дали си купил нещо вече, НО:

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/v ... 7&sub=shop

Няма да те убеждавам защо трябва да дадеш още 150лв за да имаш актуалният Nexus телефон на Google, с който получаваш и последната версият на Андорид... (май започнах да го правя..) :D
Преди няколко месеца намалиха цената на телефона близо 2 пъти :)

Сря Авг 29, 2012 12:35 am
Профил

Той си купи, ама на мен тоя нексус ми хвана окото. Пак няма слот за карта, но това може да се преживее.

Пет Авг 31, 2012 12:05 am
Профил
Аватар

Бе моят има слот - наполовина му напълних 16-те гигабайта дето му купих, още към
два от вградените му и май не остана много музика дето бих искал да слушам :D .
Едно от гадните неща на възрастта е, че човек изконсумирва наличните хубави работи.
Правя паузи от по няколко години за някои неща та после пак бива ама не е
каквото беше преди въобще да им се наситя... :) . Ама айде, то други гадни
неща докато не се обаждат трябва да съм доволен, предполагам :D :D .

Тоя nexus и аз го загледах, екранът му е 1280 на 720 - ама е малко по-дребен при
същите точки от тоя на S3, който вече е прекалено ситен май.
От друга страна камерата е 5 мегапиксела - пак безумно
много за тая нещастна лупичка, ама поне не е 8 като на S3

Не знам и като цена как се съотнасят, скоро няма пак да купувам играчки от тоя вид,
ако са близко S3 май е правилният избор. То хем ми се виждат прекалено скъпи и двата
(и са де), хем ясно си давам сметка с какво са натъпкани та ми е неясно как успяват
да постигнат тия цени... :D .

Пет Авг 31, 2012 12:57 am
Профил WWW

Около 300лв е разликата между Galaxy Nexus (16GB) и Galaxy S3 (16GB) :)

Относно камерата на смартфон - без оптика и подходящ сензор - не струва. На моя Galaxy S2 камерата е 8MP и въпреки че се води за една от най-добрите - какво да кажа - не струва спрямо който и да е среден клас фотоапарат :) За мен дали е 5 или 8 MP на телефон - все тая, просто не струва :)

На Galaxy Nexus бяха вкарали един много готин фиичър - да прави много, много бързо снимки :) Не съм сигурен как е при S3.
Обаче основното, което ме радва при Nexus - е винаги ъпдейтната версия на Андроид. Иначе, ако говорим за харудер - S3 e по-добър в не малко отношения.

Пет Авг 31, 2012 1:10 am
Профил
Аватар

Е 300 лева не е малка разлика, а бе знаят как да си слагат цените.

С тия малки сензори и обективчета очевидно с много зор да има смисъл от до 2 мегапиксела.
Над това си е чисто задръстване на дисковете. Но то нали може и в момента на снимането
да се мащабира надолу, не помня какви опции имах с 5 ама и от 8 надолу все ще ги има.

Чак толкова по-добър хардуер не виждам, какво ме грее дали ще са две ядра или четири
по гигахерците, няма да играя 3D игри (практически никога не са могли да ме задържат).

Главното е дисплеят, тоя на S3 е по-големичък малко а в тия ситнежи размерът на пиксела
директно кореспондира с номера на диоптъра дето ще ми трябва за да го виждам. А баш
аз не съм човекът дето нещо налично (в случая пикселите по екрана) няма да му влезе
в работа та в това се и вглеждам истински.

Пет Авг 31, 2012 1:21 am
Профил WWW

4.65 срещу 4.8 инча не е кой знае каква разлика - DPI са 316 срещу 306. Откъм дисплей нексуса е оферта, може би Офертата с главна буква.
16GB са приемливо количество, но за 650-700лв можеха да му сложат и слот. Но това им е политика на гоогле от доста модели нексус насам, и на таблета го няма. А там с 8ГБ може да стане тясно.
Камерата е добра, но живота на батерията бил разочароващ. Може би иска подходящият нощен режим на броузъра за да пести ток от дисплея. Ще го проуча, хареса ми моделчето.

Пет Авг 31, 2012 8:08 am
Профил

gicho написа:
Но това им е политика на гоогле от доста модели нексус насам, и на таблета го няма. А там с 8ГБ може да стане тясно.

И мен това ме издразни и се разрових с гугъл.
Изображение
Цитат:
Не е много удобно, но с него можеш да свържеш и 64ГБ флашка, и 1ТБ преносим диск.

Edit: Това не е вярно. НЕ можеш да сложиш флашка или USB диск.

Последна промяна ike на Пет Авг 31, 2012 12:28 pm, променена общо 2 пъти

Пет Авг 31, 2012 11:34 am
Профил
Аватар

Ама ще трябва да рутваш за да подкраш външен мас сторидж. Поне за таблета така пишат по форумите... Ще я видим тая работа.

Опитвам се да го купя (таблета), ама навсякъде е аут оф сток. Само на сайта на гугъл го има, ама там шибат такси и превоз дето нямам желание да им ги плащам :)

Пет Авг 31, 2012 11:53 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Следваща