| Автор |
Съобщение |
|
joro
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
 Писна ми от реклааами!
Тия от ВТv направо прекаляват , писна ми да намалям телевизора когато вземе да гърми по време на рекламите. Е бива бива ама чак пък толкова  . И без това от 1 филм 20мин са реклами , то да му писне на човек, другия вариант е да свикнеш да ти промиват мозъците с прахове дето чистили всички петна, и подобни глупости!!!!! Верно че рекламата плаща за да си гледам телевизията без пари , ама това вече е прекалено! Незнам дали това е било коментирано , но на мен сега ми се е насъбрало, щото като тръгнат рекламите чувам телевизора и в другата стая , неможе да избягаш от тях , и дистанционното понякога не е спасение щото видеш ли рекламите варвят и по други канали.
Абе не може ли да тръгне някоя лека и тиха музика по време на тия бъркочи.
Гледам , че логото на канала изчезва по време на реклами. И това ме кара да си мисля , че все ще има начин поне частично да се отървем от рекламите
Ако има и други ентусиасти като мен , ще се радвам да поговорим !
|
| Нед Ное 13, 2005 3:50 pm |
|
 |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Здравей,
Карл Сейгън има една книга "Контакт". Книгата беше филмирана в Холивуд с Джоди Фостър в главната роля. Та в книгата имаше една идея(пропусната във филма), която в онези времена е била в сферата на фантастиката за Сейгън. Идеята е да се направи разпознаване на образи. Всяка телевизия започва рекламния си блок с някакъв клип. Ако схемата се обучи да го разпознава и да превключва на нещо друго ...
Между впрочем по едно време съвсем сериозно се бях замислил върху подобен проект. Тогава мой познат сподели че някои фирми биха се заинтересували от подобно устройство за да следят дали се спазват договорите им за реклама.
Веднаж пък попаднах точно на такова нещо като комерсиален продукт - софтуер за PC. Което означава че вече не е само в сферата на идеите.
Изчезването на логото съм го забелязвал, но не съм обърнал внимание дали е винаги.
|
| Нед Ное 13, 2005 4:20 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Значи това с увеличението на рекламите е ясно , че го има ,а който го прави / го е настроил да е така е не идиот, не тъпанар, ами ....
та отдавна (доста години вече) с моя баща сме си говорили , че може да се направи у-ваото , което да следи звуак от тв-то (да се вгр. вътре) да е на определена сила и така да издуят рекламите вие няма да го усетите, остава въпроса с реализацията.
|
| Нед Ное 13, 2005 10:42 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И мен ме дразни силата на звука.
На прима виста се сещам за доработка на дистанционното - добавя се микрофон и малко електроника, която да действа като АРУ на звука през дистанционното. Необходимото ниво на звука ще може да се настройва.
Така няма да се налага бърникане в телевизора, а и принципа ще работи при всеки телевизор.
Иначе обработка на изображение се прави, но е доста сложно и скъпо.
|
| Пон Ное 14, 2005 9:06 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Точно в силата на звука е и възможността за разпознаване на рекламите. Прави си един контролер, който да следи зададената сила на звука и при рязък скок за няколко секунди да превключи телевизора на алтернативна програма. Когато нивото падне, телевизора се връща на старата програма. Ще се наложи да се имитира работата на дистанционното, но протоколите са известни. Някои модели ТВ позволяват и превключване към предватително програмирана алтернативна програма.
|
| Пон Ное 14, 2005 9:49 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами да превкючи да, ама като превключи вее няма да има чийй звук да следи и не може да се върне .....
|
| Пон Ное 14, 2005 10:25 am |
|
 |
|
velio
|
Ако ще се прави разпознаване на нещо, по-добре да е на звука  . Както има характерни образи при започването на рекламите, така е и със звуците...
Друго се чудя аз - дали въпреки всичко не са сложили някакъв допълнителен сигнал по който да се опознават рекламите... Или това просто няма да се случи докато не го вкарат със закон...
|
| Пон Ное 14, 2005 10:48 am |
|
 |
|
Мартин
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:20 am Мнения: 61 Местоположение: София
|
И аз мразя да ми промиват мозъка с реклами, но вече съм достатъчно сръчен с дистанционното и докато чуя сигнала за рекламния блок, вече съм превключил на друг канал и съм изключил звука. Само че много често на всички канали дават реклами по едно и също време...
Не знам защо телевизорите не са оборудвани с устройства за отстраняване на рекламите, идеята не е нова. Прикрепям един pdf със статия от IEEE по темата.
|
| Пон Ное 14, 2005 10:51 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е ако има сигнал за разпознаване на реклами - от какво ще живеят тия телевизии. Не забравяйте че те се хранят от реклама (и пране на пари де). Същото е и с телевизори режещи рекламите. Нема начин.
От друга страна това си е чист спам. Също както и каталога на метро в пощенската кутия. Аз не съм го искал, ама кой ме пита.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 14, 2005 12:22 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Прав си, това става, ама ако ТВто има P&P - т.е. два тунера...
PS Ама тая тема си стана направо за "Безумни идеи" 
|
| Пон Ное 14, 2005 12:47 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Чакай , чакай ИДЕЯТА ХИЧ НЕ Е БЕЗУМНА !
|
| Пон Ное 14, 2005 3:36 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Идеята наистина е добра ! И на мен ми е писнало от силния звук по време на реклами ! Докато си върви филма едвам се чува и ти го усилваш, а после като тръгнат рекламите и ма..... ти се раз......!!
Някои модели ТВ имат опция в менюто на звука - именно АРУ и като е вкл. при всички сигнали и програми нивото е еднакво !
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пон Ное 14, 2005 4:02 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Това за вграденото АРУ е вероятно в по-скъпите модели. В моя SHARP няма такова нещо.
Затова си мисля, че може да се вгради в дистанционното.
Според мен, микрофон, усилвател, детектор, филтър, някой контролер с ниско захранващо напрежение (който да изпълнява и АЦП) и управление чрез закъсяване на бутоните за регулиране на звука. Алгоритъмът ще е прост - настроеното ръчно ниво на звука се запаметява и следи. При изменение на силата на звука от програмата се изменя настройката на звука на стъпки до достигане на ниво, което е най-близко до зададеното. Грешката при регулиране е в рамките на една стъпка на бутоните за управление.
Това решение е универсално - не зависи от марката или модела на телевизора.
|
| Пон Ное 14, 2005 4:55 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Разбира се че разпознаването на образи ако ще се прави ще се направи по звука. Думата "образ" може и да подвежда ама не е свързана винаги с видео изображението.
Идеята с АРУ-то изглежда по-лесна за изпълнение, но дали едно такова АРУ няма да реши че звуковите ефекти от някой филм са прекалено резки за нашия слух? Освен това трябва за тази цел да се използва едно второ дистанционно защото на щатното не винаги му се случва да е на стенд-бай пред телевизора. Сещам се и още за нещо как когато решиш да "удариш по масата"  АРУ-то решава че трябва да намали звука на телевизора.
Разпознаването на звуковата заставка за мен е по-примамлива идея.
|
| Пон Ное 14, 2005 7:35 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами защо не! Особено, ако звуковите ефекти са дразнещи.
Браво на АРУ-то и в този случай! Нали, когато решиш да удариш по масата искаш да бъдеш чут. Редно е и телевизора да намали звука. 
|
| Пон Ное 14, 2005 7:41 pm |
|
|