Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Тия нямат толкова акъл да четът по интернет. Има лесно решение, публична тайна е кои са, разстгрел с целите семейства мисля ще прекрати от веднъж тоя проблем, верно едно две села може да си заминат, но така или иначе са цигани, а и да не са.

Пон Авг 13, 2012 2:22 pm
Профил
Аватар

Сестра ми оня ден разказа как преди време - години навярно - и се обадила някаква такава.
Сестра ми усетила старателно и дълбоко прикрит цигански акцент и казала нещо от
рода на "стига цигански работи", не се просто разхилила както аз направих веднъж.

Оная побесняла, че и е проличал акцентът и я напсувала преди да затвори :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Авг 13, 2012 2:57 pm
Профил WWW

Абе такива не са ми се обаждали още, ама по едно време редовно ми звъняха да ми продават ремъци, лагери и кво ли не още, ако имах време щях да видя дали немое аз пък да измъкна нещо от тях, ама нямам време за глупости. Едиснтвения пък за който съжалявам че ги резнах беше като ми се беше изгубило котето, то аз го намерих някакви кучета го бяха сдавили, и някакъв тарикат ми се обажда и почва да с епазари, знаел къде било ама щяло да струва пари ... трбяваше да му кажа да намине да се видим и да му счупя тиквата ама .....

Пон Авг 13, 2012 3:29 pm
Профил
Аватар

"Московски: Електронно правителство ще има през пролетта"

От пролетта на 2013 г. 2 млн. българи ще могат да ползват електронното правителство, съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Като пример за достъпни услуги той дава ваденето на свидетелство за съдимост или пък сделка с имот."

Обещаваме ви... Той един друг и той обещаваше - цели проводници, коуеуета и т.н...

Бах това електронно правителство ще речеш, че кой знае какво правят, та не могат да го пуснат 10 години вече....

Пон Авг 20, 2012 8:58 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Цецо написа:
"Московски: Електронно правителство ще има през пролетта"

От пролетта на 2013 г. 2 млн. българи ще могат да ползват електронното правителство, съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Като пример за достъпни услуги той дава ваденето на свидетелство за съдимост или пък сделка с имот."

Обещаваме ви... Той един друг и той обещаваше - цели проводници, коуеуета и т.н...

Бах това електронно правителство ще речеш, че кой знае какво правят, та не могат да го пуснат 10 години вече....

Цецо,
Познавам някои от хората дето от 10 , год се мъчат да го "пуснат в употреба".
Проблема е в съпротивата на чиновническия апарат . Никито Василев(известен като хари потър :)) имаше много кусури, но много искаше да го вкара това е-правителство, ама не можа - може ли да си представиш реакцията на чиновниците на неща от сорта:
1.Вече няма да има това гише от което да вземеш бланка образец Х, д а ти го разпише дебел гъз У дето има работно време(от време на време), да отидеш да го дадеш на друго гише в друга сграда. Е да, трябва да е полълнено правилно , защото иначе отиваш на гише то за нова бланка.

2. Моткането. Едно от най-важните неща в чиновнико- бюрокрацията. Сега пращат маил до някой, той нищо не прави, 2-3 дена(в най-добрия случай). Казва, че не го бил получил... . Като има обратна връзка кога е отворено писмото, и като ти пише срок за изпълнение, иси има таймстампи, няма как леля Пена да клюкарства цял ден и да кайе ми то нещо стана и не мога да прочета майла.
т.1 и 2 са бели кахъри, но има сериозна съпротива от хората на държавна хранилка, защото много места ще станат очевадни излишни, демек съкращения трабва да се направат.Пък те са избиратели.

3. Митнически сборове. Как така ще има централизирана система за контрол. къде ще изчезнат онези безумия с флашките например....Който внасял нещо през границата знае.
Отделно като влезе камион през Русе със внос тостери, няма как фирма Х да си пише в документите , че същия камион е разтоварил хладилници внос в София пък леко за забравят да сменят цената, та вноса на хладилник да се обмитява на цена тостер. Малко е смотан примера ама...

4.Данъчни сборове. ко да пиша. Имаш фирма за обличане на копчета, декларираш 5000 лефа приходи за изминалата година, обаче живееш в 2 декара къща в Симеоново, имаш бугати и 2-3 майбаха, - зел си пари назаем от приятели за тях. :)

Пон Авг 20, 2012 1:55 pm
Профил
Аватар

Е то е ясно, че не искат, очевидно отдавна може да стане с лекота.
Най-ярък е може би примерът с онлакн митническите декларации; от
години ги има работещи... за износ.

Пон Авг 20, 2012 2:03 pm
Профил WWW

Абе, работи електронното правителство, та се къса. Аз миналата седмица имах челен сблъсък с подаване на електронна заявка за ЕОРИ номер. Първо, че сертификата на сайта на агенция митници е изтекъл преди има-няма месец. Като им споменах за това по телефона ми казаха, ми ние си знаем, ама какво да направим, не ставало с щракване на пръсти да се поднови сертификата.

После се оказа, че джава аплета за подписване не работи под Линукс, ама нейсе, това даже не го броя за кусур. След загубени няколко часа открих, че техния аплет винаги търси смарт картата в слот 0, и ако е някъде другаде - неработи. Преконфигурирах си картата да се вижда в слот 0 и даже успях да подам и подпиша заявленият.

Да, ама сайта е така направен, че при всеки опит трябва да попълниш наново данните. За късмет, след 100 неуспешни попълвания, баш при успешния опит съм забравил датата на раждане, и по подразбиране попълва днешна дата. Опитвам се да я коригирам (има си специален бутон за коригиране) - йок, не може. Викам си ще звънна пак на телефона да питам как да я оправя тая дата. Три, ТРИ работни дни на посочения телефон никой не огвоваря, явно първия път ми е бил щастлив ден.

Написах гневен мейл, не че очаквах някой да отговори, ама да изпусна парата. Те взеха, че ми отговориха. Цитирам думите на служителката: "Ами ние винаги съветваме хората да си пускат заявленията на хартия, че с тия електронни услуги само проблеми." Та, все още чакам, някой да се ентусиазира и да натисне някакъв специален червен бутон, за да ми одобри заявката. Сигурен съм, че е работа за 30 секунди. Сигурен съм и, че може да става напълно автоматично и няма нужда някой да седи там и да получава заплата да цъка с мишката по безмислени бутони. Официалният срок е 5 работни дни, утре изтича. Сега се чудя само ако изтече срока и нищо не се е случило какво да предприема.

Иначе честно казано поне на НАП работят общо взето нещата и се спестява много разкарване и висене за разните декларации всеки месец. Аз съм 100% за "електронното правителство", даже ако питате мене след като го въведем, може както се казва, със прост шел скрипт, направо да заменим не-електронното. Ама, мечти .... :)

Пон Авг 20, 2012 2:55 pm
Профил
Аватар

Друг подобен пример е актуалното състояние... за чии хуй мама му стара го правихме тоя регистър???
Или друго, преди известно време ония патици в митницата ми искаха "свидетелство, за регистрация на фирмата в регистъра"!!! Откачих и се развиках, при което те охотно се съгласиха да отворят страницата на компютъра и да си я разпечатат :evil:

Ама то какво се чудим де, нашичкия е зает с БГ футбола, не му е до ел. правителства и т.н....

http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/08/2 ... utbolisti/

Все си мисля, че няма как да надскочи поредната си глупост, ама ме опровергава успешно. Незнам кой му е ПР на Гойко, ама толкоз ли не може да се усети каква е цената на подобни келешлъци?

Вто Авг 21, 2012 2:40 pm
Профил ICQ
Аватар

Не е до гупост, никой не е толкова глупав. Не знам с тях ли е или не му стигат силите
да ги разкара, вътрешноченгьорските борби са ми безинтересни и без друго.

Но като иде човек да си освобождава пратка - и не го прави през ден а веднъж на
месеци та няма как да е готов за всичките им подготвени препънки и измами - снася от
30 лева нагоре за да му попълнят декларацията в някоя от "фирмите" около митницата.
Или не снася а го разкарват и връщат с дни докато си научи урока, разбира се.
Това не са никак малко пари, а нали трябва да поддържат и тая част от апарата
си дето мина в нелегалност през 89-та, не им е толкова лесно ако и да притежават
"държавата".

Вто Авг 21, 2012 3:34 pm
Профил WWW

Айде да се похваля, имам ЕОРИ номер! Направо трябва да почерпя!

Вчера написах предупредителен мейл на единствената отзивчива служителка, че днес изтича срокът от 5 работни дни. Та равносметката е 7 дена процедура за издаване на тоя номер. Не знам дали ако не бях се обаждал по телефони/мейли да давам зор щях пак да го получа днес, или щеше да има да си чакам.

Склонен съм да допусна, че може и да има нещо вярно в торията на tgi (макар това да е срещу правилото, че винаги най-вероятната причина е глупостта). Сега, аз да тръгна да се редя на опашки по митницата (че и да ходя до София специално) не съм се и замислял. Директно упълномощих куриерската фирма да се занимава. За това време което ще загубя иначе, ще ги изработя няколко пъти комисионните им, пък и ще спестя нерви.

Те предложиха да придвижат и регистрацията по ЕОРИ, ама поискаха 30 лв за тази услуга. Все пак, за да са коректни ми казаха, че ако имам електронен подпис мога да я направя сам он-лайн и да им пратя номера. Та, викам си аз 5-10 минути попълване на форми в някакъв уеб сайт, без да ставам от стола, по-добре да не им ги давам тея 30 лв. За мое съжаление тука вече баланса време/заплата е в полза на това да си го свърша сам. Или поне така си мислех. Реално имах доста загубено време да подкарам подписването с Джава аплета (защото съм с Линукс), после телефонни обаждания, писма, ходене до местната митница. В крайна сметка, моята начална оценка от 5-10 минути се оказа напълно грешна и от чисто финансова гледна точка, по-добре да им ги бях дал тея 30 лв. Та, явно някой има интерес да не работят електронните услуги и да е трудно. Все пак си мисля, че по вероятно е да е от некадърност.

Вто Авг 21, 2012 6:24 pm
Профил
Аватар

В това отношение DHL имат сериозен напредък! Преди десетина дни имах пратка от Китай. Те ми издадоха ЕОРИ номера и ми освободиха пратката без даже да стъпя при тях или в митницата. Всичко се реши с мейли и телефонни разговори с учтиви момичета. Всичко това е безплатно!!!

Вто Авг 21, 2012 7:01 pm
Профил WWW
Аватар

radolin написа:
...
Все пак си мисля, че по вероятно е да е от некадърност.

Опитай се да си представиш колко тъп трябва да е някой, за да не може да загрее
елементарните неща за които става дума. След това направи на око преценка колко
на брой души са заети с тая работа. После прецени вероятността всички да са толкова тъпи.

Ако си под 45 години на възраст може би не си видял все още достатъчен брой хора за да
те напусне напълно арогантността (желанието да мислиш за другите като ужасяващо
тъпи, до степен да не могат да преброят до три).

Но в случая няма и 0.001% шанс да е от тъпотия или некадърност. Не че ги няма, просто
количественото им определяне те подвежда, нали медиите непрекъснато върху тях
именно акцентират (то и върху какво друго да акцентират, ако не е това ще трябва да
признаят злонамереността - която ако и да е очевидна е неприятна за вярване и хората масово
предпочитат да вярват на това, което звучи от радиото, къде по навик къде защото животът
така е по-лесен за момента).

Вто Авг 21, 2012 7:06 pm
Профил WWW

tgi написа:
Но в случая няма и 0.001% шанс да е от тъпотия или некадърност.

Да, не се изразих правилно. Съгласем съм, че вероятността всички да са толкова прости и тъпи клони към нула. По-скоро незаинтересованост и безхаберие. Седят си зад бюрото и си получават заплатата и евентуално рушветите и естествено нямат желание да хабят излишно енергия, след като може и така. Или дори и да са имали някога някаква амбиция да направят нещо, то отдавна им е минало.

Аз единственото което бих могъл да направя е да се опитам да ги сръчкам да свършат макар и съвсем малко работа. Госпожата с която си кореспондирам, която не е от ИТ отдел, вече два пъти я питам в прав текст да ми посочи имената и длъжността на човека, който отговаря за уеб сайта и съответно изтеклия сертификат. За сега не съм получил отговор. Само ми каза, че говорила с "колегите" и те знаели за проблема и "работят по въпроса".

Вто Авг 21, 2012 7:19 pm
Профил
Аватар

някой ме е изпреварил за поста с ракията...
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/08/ ... vokaisiia/

Чет Авг 23, 2012 11:48 am
Профил
Аватар

Grubi написа:
някой ме е изпреварил за поста с ракията...
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/08/ ... vokaisiia/

Еее, разгеле, втръсна ми всеки ден да джуркам по бутилка сливовица и кайсиевица, сега ще си я купувам разджуркана от магазина :D Ако може обаче да направят бидраставица ( двата домата + краставица ), жените ще са много доволни 8)

Чет Авг 23, 2012 12:13 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 1080  Следваща