|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:08 pm
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
Еми да, същото като на ръка е, само дето е автоматично  . Аз вече забравих, ама ти телефон с кой точно андроид купи - новия 4.0 или стария 2.3? И ако е новия това не са ли го вградили вече в самата ОС?. Баси, толкова ли е сложно да го направят?
|
| Съб Авг 18, 2012 10:53 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
2.3 е и е по-зле отколкото в предишните, в 4 сигурно е още по-зле. Тоя task killer вече не работи в 2.3, не може да трепе "сървисите", които са истинският проблем. Та на ръка само ще е, в 4 може и да не ги показват та и на ръка да не може (само предполагам де, може от 5 нататък да го направят така  ). Последното лице на злото е гугъл, това е положението. Доста по- напред са от 1984, не е нужно да се обаждаме ние къде сме за да ни знае големият брат, че си и плащаме за удоволствието да сме винаги на един клик разстояние...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Авг 18, 2012 11:27 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
GPS ти се изключва, таговете ти се изключват, няма нужда да правим конспирация и от това... Пък и ти си дал пари за тоя телефон доброволно, нали? Не са ти го връчили с закон. Взимаш си една Нокия с фенерче и спиш спокойно 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Авг 18, 2012 11:35 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Докато си бях в БГ някои хора ми разправяха, че най-яките телефони били някакви нокии за по 20 лв. Да не е тая същата  ?
|
| Нед Авг 19, 2012 1:05 am |
|
 |
|
tgi
|
Имам и такъв. По него само БГ ченгетата знаят къде съм като го нося, ако им стигат акъл и желание да не споделят данните. На тебе да обяснявам какво значи да изключиш периферия и какво - да покажеш на дисплея, че е изключена - не е нужно. Каква конспирация, съвсем доброволно им давам данните, да. След няколко години като нямам опция да живея нормално, т.е. да се разплащам и т.н. без телефон ще е по-недоброволно. Данните са при тях. Или имаш съмнения, че като натиснеш копчето за изключване на GPS-а никой не го пуска през определено време и не праща натрупаното като види мрежа, някъде покрай всичките "ъпдейти", "синхронизации" и куп неща, които за ден-два изядоха 128 мегабайта бърз трафик, който имам (аз съм изял под 10 от тях). Не вярвам да мислиш, че не го правят, не си загубен, и разбирам, че много ти се ще да не е така. И на мене ми се ще, много работи ми се щат  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Авг 19, 2012 2:46 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми добре де, що го купи, как ще спиш спокойно сега? Наеш ли колко ми дреме, че Гугъл знаят къде съм? А БГ чегесарника акъл няма да ползва тая информация, те даже с тая дето им спускат мобилните оператори не могат да се оправят  Между другото на битака мангалите продават Прима карти с 5 лева надценка. Тургаш такава и си анонимен отвсякъде  Димитре, да това са въпросните Нокии. Идеални са за хора, за които телефона е просто Ало-Ало  Карат по една седмица на батерия, можеш да ги изтърваш колкото си искаш. Кат се скапе батерията я изхвърляш с все телефона и взимаш следващия 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Авг 19, 2012 11:43 am |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Да сипна малко бензинец в печката и аз. Пак не си анонимен вече. Всеки тел апарат си има номер - ИМЕЙ. Колко му е да вържат предния номер и сегашния с имея.
|
| Нед Авг 19, 2012 12:26 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Те и сега са вързани в билинг системите на операторите. Ако пък си пренесеш номера пак попадаш в HLR регистрите. А по данните от базовите станции могат да определят с месеци назад точното ти придвижване с точност до 15м в двумерното пространство.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
Последна промяна Lupus на Нед Авг 19, 2012 2:47 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Авг 19, 2012 12:48 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Въпросния ИМЕЙ предполагам някак си може да се смени, както се сменя МАК-а на етернет чиповете ...
|
| Нед Авг 19, 2012 12:53 pm |
|
 |
|
Пушека
|
За IMEI не знам дали е толкова лесно да се промени. Мисля че хардуерно му е набито. Иначе ако си купил карта вече си в HLRa. А като си включиш телефоня системата знае, освен кой си и къде си. Преди да направиш каквото и да е системата ти проверява статуса в HLR и ако си ОК (с Платени сметки) ти дават достъп или не съвсем според зависи. Ако си извън мрежата и те прихване чужда влизаш в другия регистър VLR на другата мрежа. Онази система ако има договор с нашата пита домашната дали си читав и имаш ли роуминг. И тн... Анонимността отдавна е фикция. А между другото, системите за предотвратяване на измами в мрежите (fraud syst. )са все на израелски фирми. Та на ония дори не им е нужно да питат МВРтата за да проучат този или онзи. Те просто го знаят в реално време.
|
| Нед Авг 19, 2012 2:31 pm |
|
 |
|
tgi
|
Някой новодошъл ако ни чете дивотиите ще ни помисли за откачалките, които сме, предполагам  . То аз го знаех всичко това и преди бе, пищя само щото ме е яд, че ми хабят батерията тъпите ченгьори от всички страни на океана. И на мене ми дреме не повече отколкото на тебе, че знаят къде ми е телефонът. То ако толкова потрябва да се промъквам ще се сетя да не го взимам, нали още не са ни ги пришили подкожно. А и не е толкова зле да се знае всичко, моята теза е, че отиваме към общество в което всеки ще може да знае всичко за всеки (ама всеки като всеки, без изключения - дотам има поколения да се сменят). Това съм склонен да го вярвам, имам наблюдения от детството си. Съседната кооперация, на 27, беше на МВР ("милиционерската кооперация" и викаха децата ама не от нашата а тия от другата и страна, които също не им беше читава работата ама бяха малко по-тайни; в нашата нямаше милиционери - освен един дето казваха, че бил бияч в МВР - та не знаехме много, бяхме "врагове"). Та съм имал съученици оттам де (от 27, няколко входа са) и мога да потвърдя наблюдението ти  .
|
| Нед Авг 19, 2012 4:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Като държиш да си конспиративен, ще сменяш и телефона  Купуваш Прима от битака, един телефон взимаш от заложна къща или пак от някой мангал си анонимен в ефира. Докато чипа не ни е . заврян в задника, възможности за вариации има 
|
| Нед Авг 19, 2012 5:25 pm |
|
 |
|
Пушека
|
Лично мен ме бОли шмайзера, кой какво знае за мен и дали ме следи. Е някои неща жените не бива да ги знаят. Ама понякога наистина е досадна история. На няколко пъти си хващам лаптопа (дядото на лаптопите  )че си инсталира некви си неща без да ме пита, баш когато ми трябва ресурс и съм му махнал насила всичко излишно. И се чудя що мисли...
|
| Нед Авг 19, 2012 5:55 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е в тоя контекст почва да се вижда и ползата от решението ми преди близо 20 години да развивам DPS-а... Няма софтуерен начин да направи някой нещо с машината и аз да не мога да разбера какво и да не мога да се справя. Колко са фирмите на тая планета дето могат да кажат това. Но и това не е 100% гаранция. Нали силиция го печата друг, знае ли човек какво е сложил. Но даже и тогава му остава да се пребори за достъп до ресурсите на машината, файлова система, мрежа и т.н., пак няма да мине незабелязан освен ако много не съм се успал нещо . 
|
| Нед Авг 19, 2012 6:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе ти направо си си за пазара в Иран, купуват ти DPS-а, железо и си пишат отгоре каквото им трябва, така няма разни хакерчета и през задни вратички на контролери да им скапват инсталациите, подпиши един NDA,вземи им едни 20-30 млн и отиди да си почиваш.
|
| Нед Авг 19, 2012 6:20 pm |
|
|