|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 8:43 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30860 Местоположение: София
|
 Re: пак за банковите карти
Абе да ти кажа те не са били и достатъчно наквасени, иначе пистолета едва ли щеше да им направи впечетление. Не знам дали съдейки по моите познати и средата в коятосъм отраснал, или просто защото е така, но процента на хора в БГ които въобще няма да се замислят преди да ти счупят носа е доста по голям от този в САЩ. Там се ежат но не смеят да налитат, това е лично впечетление, в БГ е по друго, влез в някоя селска дискотека и шще разбереш, то селска не значи точно селска, има в предивд в град като шумен, или бургас или варна ... то са си все селски. Та не малко от тия особенно акоса пийнали хич няма и да ги е грижа за пистолета, най-много повече бой да ядеш. Та или застрелваш един двама без изобщо да стигаш до обяснение, или по добре пробвай с физическа сила, по вероятно е да размислят ако проснеш един двама до де се усетят какво става. С подпийналите има лесен начин, ама пак не със всички, на повечето хора алкохола им действа доста дезорентиращо и са склонни да губят равновесие, дори при малко алкохол, та всяка външна сила лесно може да ги сближи с земята. Но отново има и не малко изключения, ама сигурно щото съм отрасъл по времето когато имаше деление на рокери и метъли, най-големия враг беше кварталния, кака Мара духаше на всички от 20 до 12, и забавление беше да отидеш да се сбиеш с тия като теб от съседния квартал.
|
| Съб Авг 11, 2012 4:15 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Нищо подобно. Илиной и Калифорния далеч не са "щатите". Да, и там тенденцията е към омекване и сговняване, но са хилядолетия след БГ в тая посока. Както Димитър обясни, в повечето щати стига просто да платиш и евентуално да се идентифицираш.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Авг 11, 2012 6:36 pm |
|
 |
|
tgi
|
Точно така е, разбира се. А и то който е малоумен в такава степен просто си получава дарвиновата награда по един или друг начин. Както много пъти съм споменавал, притежанието на оръжие преди всичко прави хората по-учтиви. На фона на масовата простотия в БГ това ще е повече от добре дошло.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Авг 11, 2012 6:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Да, повечето щати даже нямат и такава карта-разрешително ами отиваш в магазина само с шофьорската книжка. Даже аз лично преди време останах учуден, че един щат като Ню Йорк примерно има доста по-либерален режим от Илиной. По принцип където управляват денократите (социалисти) всичко е в киреча, включително и свободата да притежаваш/купуваш/носиш оръжие. Ама гледам, че вече на хората явно им писна, щом чак Обама спря да се изказва против лесното сдобиване с оръжие след такива масови убийства като последните в Колорадо и Уискансин. Въобще политиците взеха много да внимават като стане въпрос за оръжията, даже предпочитат вече въобще да не го коментират тоя въпрос, особено след като Обама създаде преди години доста голяма истерия по тоя въпрос, която му коства доста от рейтинга.
|
| Съб Авг 11, 2012 6:54 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Съб Авг 11, 2012 7:04 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Ами те това искаха, но не успяха. И тук хич не си прав. Носил ли си пистолет? Няма как да не се сетиш за него когато постоянно ти тежи на кръста или под мишницата. Ако пък е на лесно за вадене място, всички шансове са на твоя страна. След тая случка много съм мислил по нея. Всичко стана някак си много бързо, автоматично, без мислене и преценяване на ситуацията да го вадя или не. Отговора е, че в такива ситуации, човек не мисли а действа инстинктивно. Ако вземеш много да мислиш си губещата страна. Ако бяха налетели на бой въпреки пистолета, не зная как щяха да се развият събитията, но със сигурност нямаше да се оставя да ме смелят. Пък и би трябвало да са абсолютни олигофрени, за да скочат срещу насочено в лицата им оръжие. Все пак те не знаят какво мисля в момента, дали изобщо мисля нещо и дали не съм още по голям малоумник, който би ги гръмнал без да му мисли. Ти би ли скочил на бой срещу насочен пистолет и особено ако не знаеш какъв е тоя който го държи и какви бръмбари има в главата? Не че няма и такива олигофрени де... На приказки всички сме голямата работа, но в реалността нещата са други. И аз бих се стъписал ако ми насочат оръжие. Не се имам за храбрец, но колкото пъти се връщам към тая случка, винаги се учудвам че съм успял да запазя пълно самообладание и хладнокръвие. Със сигурност това се дължи на чувството на сигурност и преимущество, което ти дава оръжието. Слава богу, че не се наложи да го използвам, че после щях да изпиша една кофа мастило с обяснения в някое районно. Както казват за оръжието "По-добре да го имаш и никога да не ти затрябва, отколкото да ти затрябва и да го нямаш"
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Съб Авг 11, 2012 7:39 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Със сигурност, без да ме интересува какъв е тоя срещу мен! И съвсем не съм олигофрен! Прострелван съм в крака, имам две дупки от нож а по ръцете имам много белези предимно от зъби. Ако си ми на една ръка разсетояние няма да се замисля грам. Понеже тука всеки може да си пише всякакви глупости анонимно, може да се видиме и да ти покажа нагледно какво имам предвид. Може да минеме и през някое стрелбище да ти покажа варианти за по-голяма дистанция. С Цецо имахме уговорка да ходиме да постреляме, но се отложи малко във времето. Та ако искаш може да се включиш и ти в купона!
|
| Съб Авг 11, 2012 9:11 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12908 Местоположение: София
|
Само можеш да се радваш, че не си попаднал на "правилният" човек, да ти покаже колко много грешиш. Урокът е щял да бъде много болезнен и занимателен, последван от известна бюрокрация и лишаване от разрешително за КНО...
|
| Съб Авг 11, 2012 10:28 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Нямаш представа колко си прав! И имено тук е проблема: фактическо забраняване на използването на оръжие за защита на собствения си живот.Аз, ако съм 2х2 метра може би няма да имам нужда от пистолет, за да се защитя, но, ако съм 60 килограмов чиновник... моя живот да седи на произвола на съдбата ли? Като този 60кг. човечец има семейство, деца, за които носи отговорност, а онзи, бабанката-нападател, дори и юридически да има семейство и деца , на практика обикновено живее сякаш че няма. Т.е. злото, нанесено на човека е с много по-големи размери от първоначално забележимите.
_________________ Хайде де!
|
| Съб Авг 11, 2012 11:12 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Вероятно затова си прострелван и намушкван? Ами да, аз затова и се радвам, че не бяха "неправилни". Факт е че нямаха възможност да ми "дадат урок", че ако бяха решили можеше да има и други простреляни освен CarBeta... Пак подчертавам - описвам реална случка и не смятам за някакъв герой.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Съб Авг 11, 2012 11:31 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Дан, точно 60 кг чиновник най-малко му трябва пистолет, точно от неговите ръчички ще го измъкнат и в неговия задник щя го напъхат, дали си 2х2 или 60 кг, не че съвсем няма значение, но повярвай има доста по важни неща от теглото и телосложението,верно има и хора свикнали да ги млатиш по главата, такива трябва овреме да се разпознават и да се позлва друга тактика.
А за другото, увереност си трябва, и когато я има без значнеие дали тоя насреща е с пистолет или не разлика голяма няма, то аз лично бих повече се притеснил от някой с видимо многократно счупван нос от колкот от човек с пистолет, особенно както някой горе спомена ако е на една ръка разстояние. Когато тия срещу тебе са твърде уверени, па било то и защото са пияни, нещата хич не отиват на добре, и ако вадиш оръжие то е по добре да си готов да го изпозлваш.
А иначе аз по всяко време съм готов да ми счупят носа, или нещо друго, въпреки че нямам нищо общо с това коеот бях преди 15-на години и съм като лоена топчица,не толквоа дебел де но мн отпуснат, изобщо не ми мига окото, колкото бой съм изял ....
|
| Нед Авг 12, 2012 2:14 am |
|
 |
|
sthx
|
Да... Друго си е всеки програмист да има пистолет, щото само с нож какво толкова може да направи? http://dnes.dir.bg/news/burgas-nozh-ran ... 69850?nt=4
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Авг 12, 2012 10:31 am |
|
 |
|
tgi
|
Ми да, ако не са било голи са щели да го спрат много преди да рани четвъртия, навярно и преди въобще да рани някого. Най-вероятно е нямало въобще да се развилнее знаейки, че другите не са голи, просто е щял да си наляга парцала. Български бабаитлъци от рода на "мене не ме е страх от пушка" се чуват само защото всички знаят, че въпросните пушки ги няма. .
|
| Нед Авг 12, 2012 10:48 am |
|
 |
|
sthx
|
350000 ложджийски пушки и официално регистрирани пистолети + 100000 полицейски и военни пищови + ХХХХХ въздушни пушки и пистолети + лъкове, арбалети и др. Ами на грубо поне всяко четвърто домакинство има някакво оръжие. Не е като да няма.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Авг 12, 2012 11:44 am |
|
 |
|
ToHu
|
Освен това има и доста незаконно, може да се окаже че по оръжие на глава от населението не сме по далеч от САЩ, сам,о дето тук повечето са ловни оръжия, но това не променя много нещата.
|
| Нед Авг 12, 2012 4:22 pm |
|
|