|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 8:09 pm
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: пак за банковите карти
По-голям проблем от ФАКТИЧЕСКОТО неразрешаване за носене на оръжие е оценките на съда при използването му. По някакъв малоумен робски неписан закон, щом си стрелял си виновен. Абе щом имаш пистолет, значи не ти е чиста работата... Това е, робски и селски манталитет.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Авг 10, 2012 9:37 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Айде стига елементарни приказки, тук да не е бгмама или дирбг. Утре ако дойдат. Утре ако дойдат с откраднати милиони от твое име какво ще правиш. Ще искаш да се стои на опашка за разрешителни за получаване на банкови карти. После ще поискаш и опашка за разрешителни за разрешителни, нали така. Повече от ясно е в чий интерес е публиката да бъде държана гола.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 10, 2012 9:39 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ами май на такова се обръща... виж заглавието на темата. Много искам да ви видя всички дето се изцепвате от време на време тук във форума с по един пистоУет в ръка. Пък де да знам дано спрете тогава да ни проглушавате ушите какво бихте били направили ако бихте били имали оръжие...
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Авг 10, 2012 9:52 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не е до изцепване, бе човек. Аз едва ли бих се и затичал да се възползвам, не съм страхлив и гол както съм  . Но на много хора именно страхът им ще намалее ако не се чувстват голи, а от това обществото ще спечели - а покрай това и аз .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 10, 2012 10:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Въпреки, че не съм съгласен с доста от доводите, дето се изтъкват тук в полза на притежаването на оръжие и въпреки, че моето оръжие е заключено постоянно с 3 катинара и ще мине половин час докато го извадя, ако някой ме нападне в къщи и отделно пък, че едва ли някога ще се осмиля да стрелям по човек аз лично съм с две ръце за свободното притежаване и носене на оръжие, защото наистина това ще означава, че доста неща са се променили  .
|
| Съб Авг 11, 2012 12:14 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Да ти кажа ми е все едно колко лесно ще се взима разрешително и дали въобще да има такова. Колкото и да ти е странно нямам нищо против във всяка къща да има оръжие. Нека има народа  Това ми е една от маниите и тъкмо ще има повече хора, с които да намираме общ език. @ DimitarБи ли споделил какъв е реда в щатите и през какви стъпки минаваш от момента, в който решиш, че искаш оръжие до момента, в който ти е в ръцете?? Въпроса е какво ти "коства" да се въоръжиш, употребата вече е предмет на друг разговор.
|
| Съб Авг 11, 2012 1:03 am |
|
 |
|
tgi
|
То и на мене ще ми е интересно какво ще разкаже Димитър. Това което аз знам от четеното през годините е, че трябва просто да платиш и да покажеш някакъв документ за самоличност (може би номер на осигуровка или нещо такова).
|
| Съб Авг 11, 2012 1:47 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30860 Местоположение: София
|
Вече не е толкова просто, ама Димитър има пресен опит, нека разкаже.
Аз не съм хамериканец, няма си и зелена карта, нищо си нямам така че не мога да се възползвам, преди години проблеми нямаше, сега нямам шанс да си купя нищо легално в САЩ.
А то тъй като темата нещо много се извъртя, и аз съм за всеки да има оръжие, така ще се спестят пари на държавата при един бъдещ "подбор" на населението, плявата сама ще се отсее, коя ще изгори, коя ще я стопанисат в затвора ...
|
| Съб Авг 11, 2012 2:42 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Мда, едно от нещата които трябва да се променят е да имаме граница с Мексико.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Авг 11, 2012 8:24 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
За всеки щат е различно, затова ще кажа как е в Илиной. В момента, в който решиш да си купиш оръжие за първи път (трябва да си на 18г. за пушка и на 21 за пистолет/револвер) попълваш една форма, слагаш една снимка и чек за 10$ и ги пращаш по пощата в щатската агенция за контрол на оръжията. Те те проверяват и ако не си хахо и не си осъждан в рамките на месец ти пращат обратно тъй наречената FOID (firearm owner ID), която е разрешението за притежаване на оръжие. С него вече отиваш в магазина, харесваш си оръжие, показваш зелена карта, ако не си ам. гражданин, показваш също няколко от последните ти комунални сметки, за да са сигурни за адреса ти и това е. Има и 72 часа изчаквателен период (за да ти мине гнева, ако си набрал на някого, а също за нова актуална проверка през ФБР) и после си получаваш оръ ието. За другите щати за някои е по-лесно (повечето), за някои е по-трудно (Калифория например). Някои нямат разрешително, а само отиваш с шофьорската книжка. За Чикаго (за града) например до скоро беше забранено да се притежава оръжие, но един черен ги осъди във върховния съд и вече може, но кмета въведе правило да изкаташ специален курс и ограничение да можеш да купуваш само по едно оръжие на месец. Също в цял Илиной не можеш да носиш оръжието с теб - могат само такива, които им влиза в професията (гардове, полицаи, военни и т.н.). Генерално в южните щати е по либерално - Тексас и Флорида например нямат никакви ограмичения и можеш да си ходиш със запасан пущов като пич. Интересен момент е една от причините, поради която конституцията защитава правото да притежаваш оръжие - да могат хората да се защитят от тиранично правителство. Друг интересен факт, който противниците на оръжията пропускат да споменат като почнат да реват против тях е, че масовите убийства с огнестрелно оръжие винаги стават на места, където оръжието е забранено. До сега не съю чул някой да се е пробвал да трепе хора във Флорида или Тексас, защото знае че той като извади пищов на публично място и още 20 човека ще извадят. За сметка на това всеки ден застрелват хора във Вашингтон ДС, където все още е забранено да притежаваш оръжие и в Чикаго, където до скоро беше. Хората не могат да проумеят, че законите се спазват само от добрите и съвестни хора, на лошите и откачалките не им пука какви са законите, защото те и без това не си купуват оръжие от магазините  .
|
| Съб Авг 11, 2012 9:07 am |
|
 |
|
tgi
|
 |  |  |  | Dimitar написа: ....Интересен момент е една от причините, поради която конституцията защитава правото да притежаваш оръжие - да могат хората да се защитят от тиранично правителство. Друг интересен факт, който противниците на оръжията пропускат да споменат като почнат да реват против тях е, че масовите убийства с огнестрелно оръжие винаги стават на места, където оръжието е забранено. До сега не съю чул някой да се е пробвал да трепе хора във Флорида или Тексас, защото знае че той като извади пищов на публично място и още 20 човека ще извадят. За сметка на това всеки ден застрелват хора във Вашингтон ДС, където все още е забранено да притежаваш оръжие и в Чикаго, където до скоро беше. Хората не могат да проумеят, че законите се спазват само от добрите и съвестни хора, на лошите и откачалките не им пука какви са законите, защото те и без това не си купуват оръжие от магазините  . |  |  |  |  |
Е, и статистиката потвърждава очевидното. Ама те в БГ хората били други, на тях беззащитност от тиранични правителства им дай та да са щастливи  .
|
| Съб Авг 11, 2012 10:25 am |
|
 |
|
zaphod
|
интересно инфо 
|
| Съб Авг 11, 2012 12:53 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Значи и в щатите изискванията са като и в БГ. И там се пита омбашията, и сроковете са същите, само дето тука бюрокрацията е на космическо ниво и всеки сам си събира бележки и удостоверения вместо да му се направи една справка, но като нямаме общ регистър и връзка между ведомствата е така.
Една добавка за Тексас от преки наблюдения. Ако носиш оръжие то задължително трябва да се вижда, затова там ходят запасани като пичове.
|
| Съб Авг 11, 2012 1:52 pm |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Да ти кажа честно, хич не е така. От собствен опит съм го разбрал. Българина колкото и да се ежи, моментално се променя при вида на дуло пред носа. Имах такава случка по Ивановден. Бях на гости на кръстника и на тръгване, гледам някакви 2 идиота клечат до джипа. Като приближих да вляза, тия ми скочиха да се ежат че нещо съм им пречел, както съм спрял, бил съм ги запушил и пр. При положение че паркинга е много голям и може да се минава от къде ли не. Бяха доста наквасени, лъхаха от далеч и явно си търсеха емоции да се сдърпат с някой. Няма да изпадам в подробности за краткия словесния двубой, но като се стигна дотам да налитат на бой, извадих пистолета и дръпнах ударника... (много хубаво щракна  ) За части от секундата тия хора се преборазиха, моментално изтрезняха и започнаха да се бутат един друг, кой зад кого да се скрие. Веднага онемяха и не знаеха как да реагират. Със сигурност не очкваха да видят дуло пред очите си, пък и аз нямам вид на охранител. Нямаше повече за какво друго да си общуваме и затова влязох, запалих и тръгнах. Само чух отзад единия да вика "Ей, хвърли пистолета и ела се бий", което искрено ме разсмя  Та мисълта ми беше следната: Представи си как би реагирал, ако видиш на педя пред носа цев, от която не знаеш дали във всеки момент няма да изхвърчи нещо, което да сложи край на земния път? Така че колкото и да се ежи българина, и най големия храбрец да, в такава ситуация трябва да си наистина малоумен, за да продължаваш да се правиш на герой.
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Съб Авг 11, 2012 1:59 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Щом има "словесен двубой" не ми говори. Всеки се опитва да уплаши другия с надеждата да не се стига до контакт. Тия ако са искали да са те сгънали от раз преди да се сетиш, че имаш пистолет. Същото важи и за теб. А особено лъхащите на алкохол са толкова лесни за неутрализиране, че не си заслужава калориите дето ще изгоря бъркайки за пистолета. А я кажи ти в тая ситуация, ако не се бяха стъписали и ти бяха налетели на бой или някой от тях също беше извадил пистолет, щеше ли да стреляш и къде? Нама как да не си мислил по тоя въпрос.
|
| Съб Авг 11, 2012 2:17 pm |
|
|