Отговори на тема  [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Следваща
Смартофон - осветлете ме малко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Смартофон - осветлете ме малко
Аз съм с SonyErricson Xperia Ray, купих го за 400лв на търг от ebay (нямам идея как вървят по магазините). Ама съм много доволен, щото не е тухла четворка като повечето съвременни смартфони, учудващо лек и тънък, ама си е с алуминиева рамка - демек здрав.

Иначе като хардуер си е средна ръка (1Ghz, 800x458) ама прави всичко дето трябва. На всичко отгоре ако само говоря държи 3 дни, което си е постижение...

На тоя самсунг дето си харесал хубавото му е амоледа, щото се вижда много гот на плажа :)

Пон Юли 23, 2012 10:58 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Аз също сам с SonyErricson Xperia Ray .
За мен основния недостатък на всички смартфони е батерия винаги когато ти потрябва е свършила

На Ray батерията издържа изключително много и когато показва че остават 5-10% това не означава че телефона ще изгасне след малко

А и цената е с 100 тина лв. под сумата която си заделил http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2285/sony-ericsson-xperia-ray

Единствено дисплея не знам дали няма да ти дойде малко малак за твой те цели

Пон Юли 23, 2012 12:26 pm
Профил
Аватар

Мнение Без телефон не става
Глупаво е зает, негъзар и нетрафикджия човек да мъкне постоянно скъпа джаджа със себе си щото може и да му дотрябва и като му звъннат да я счупи.
Аз в общи линии имам сходни на tgi нужди и да си кажа варианта: евтин телефон на лесно достъпно място за да не изтърва обаждане. Ползвам го и за будилник а вече и най-евтините свирят МП3 пък флашките са без пари но рядко го слушам щото вградения говорител е ужас а жични слушалки не ми се прикачват. Телефонът си е телефон.
Tgi ако иска може и МП3 плейърче да си купи - аз му препоръчвам с вграден говорител но ако го иска ситно да гледа да е с АА батерия въпреки че вече трудно се намират, другото е бошлаф.
Смартофончето нека да си го има, да си го носи в подходяща опаковка и да си го ползва по предназначение със здраве!

Пон Юли 23, 2012 7:15 pm
Профил

Абе вършат работа чат пат, понякога поща проверявам, основно за GPS го ползвам и много често да търся някой магазин или фирма щото имам навика да си записвам и да си забравям бумагите където съм записал .... та общо взето за това го ползвам, Skype разбира се, най-вече щото имам US номер и чат пат ми звънят на него.
Иначе за сериозна работа, т.е. говорене, имам една нокия пластмасова за 20 лв, неи знаммодела, но е супер. Докато бях във франция не съм я зареждал, това са 10 дни, верно не говорех много но 10 дни са си 10 дни, изкара и един ден след това в БГ ... та аз се раздвам на точно такива телефони, големи копчета, големи цифри и нищо друго не ми трябва, смартфона еполезен понякога но не е задължителен, за мен де.

Пон Юли 23, 2012 8:46 pm
Профил
Аватар

Аве то и други варианти има, ама... Единия колега голем фен на Моторла и рейзъра като тотално отказа си взе пак мото смартфон. Мноо доволен. Но е малък. HTC One V (Димитър говори за S - имат разлика) е също малък. Аз съм се спрял на него именно защото е малък. А пък Самсунгите... след като ремонт на един преди време се свеждаше до "махни ей тия части" ... просто съм предубедем може би...

Пон Юли 23, 2012 9:37 pm
Профил ICQ
Аватар

http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2345/htc-explorer

Мисля , че не е лошо предложение, има си всичко необходимо, цената е 214 лв......

Вто Юли 24, 2012 1:02 pm
Профил

Explorer-a е с малка резолюция на дисплея и няма да е добре за VNC - поне 800х480 си трябва за това. Иначе Сонитата са добре откъм софтуерна поддръжка, изкараха ICS за всички телефони от 2011 година. Но (поне за мен) са прекалено "фешън" и не допада засукания им дизайн.
АМОЛЕД-а е хубаво нещо, но цитирания 9001 е с първия вариант и там не е реална резолюцията (pentile матрица, единия субпиксел е "шернат"). В смисъл, аз бих предпочел нещо с S-LCD на тия пари.
LG имат с IPS дисплеи, не знам как вървят моделите им сега - ето един:
http://brosbg.com/LG-Optimus-Black-P970-gsm-952

Ако минеш на вариант с отделен прост телефон за разговори, това е интересно:
http://brosbg.com/Samsung-Galaxy-S-WiFi-5.0-gsm-1140
И дисплея е голям, и батерията е по-друга бира. Но няма телефон в него!

Пет Юли 27, 2012 9:57 am
Профил
Аватар

Е в крайна сметка купих galaxy I9070 Advance (баси имената им слагат, аз само фирменото
име съм го направил гръмко а и нямах 30 като го измислях а тия все се опитват и него да бият :D :D :D ).

800 на 480 е, но не съм се взирал още в субпикселите (снощи го донесох, сега ставам - трябва
да пусна VNC първо да видя как се вижда). Анализаторите ги правя 800 на 600, то това е
софтуерно определено при тях де. Доста са се постарали със скролването и щипването
за промяна на увеличението (pinch to zoom), БГ клавиатурата дето излиза обаче е тая кривата,
напълно неизползваема (май не огледах всички опции де, може и да има спасение. Ма като помня
каква мъка е и за windows, нали и там се слагаше едно та не знам).

Вграденият браузър работи някак ама като си каже, че е мобилен и сайтовете го пренасочват
масово към дървени свои версии, и там има какво да се курдисва. FTP самият браузър не може,
като му написах адрес ftp://192.168... пусна търсене с гугъл с текста на адреса :D :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Юли 27, 2012 12:19 pm
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
Вграденият браузър работи някак ама като си каже, че е мобилен и сайтовете го пренасочват
масово към дървени свои версии, и там има какво да се курдисва. FTP самият браузър не може,
като му написах адрес ftp://192.168... пусна търсене с гугъл с текста на адреса :D :D :D .
В настройките на браузъра има "Select User Agent" и от там избираш като какъв да се представя - IE6, Linux Desktop, Mac Desktop и др. Аз съм избрал първото и сайтовете не ме препращат към мобилните си вересии. Само трябва да уточня, че аз не съм с оригиналния ром на телефона и не помня, дали ориг. браузър има такава опция.
А за FTP - в маркета има няколко безплатни ftp клиента, който ще свършат работа.

Пет Юли 27, 2012 2:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Кат подкараш VNC-то, кажи как се държи, че и аз все се каня, ама не ми остава време да отъпча ливадата.

Пет Юли 27, 2012 2:13 pm
Профил ICQ

За клавиатура пробвай Hacker's keyboard (от маркета), за мен е перфектна.

Пет Юли 27, 2012 3:00 pm
Профил
Аватар

Ми подкарах VNC-то, бая опити и грешки отнесе. Това дето Димитър го беше подкарвал
с нюкмана стана накрая (като намерих поста му дето казваше кое е, преди това инсталирах
и махнах 10-ина).
Ей това: https://play.google.com/store/apps/deta ... VkZnJlZSJd

Много от безплатните клиенти не знаят 16 бита на точка (далеч най-смисленият формат
за целта ама айде де), аз на толкова пускам анализаторите (хем цветове повече отколкото
се виждат на мониторите, хем 1.5 пъти по-малко трафик).

Вижда си се, с 3 дипотра грамофончави очила дето ми се купиха чета текста 1:1 пиксели
(0.11мм е стъпката им), не мисля, че бих ги виждал и преди 20 години (на 37). На 15 - може би,
не помня как беше :D .
Може човек да цъка ляв и десен бутон, има контролните копчета, е, не видях как да натисна
алт да остане долу и да цъкам по таб - нямаше очевиден вариант за под минута опити.

Инак с увеличението и търкалянето е добре, почти не пречи, че не се вижда наведнъж
баш цялата картинка.

Пет Юли 27, 2012 8:52 pm
Профил WWW
Аватар

gicho написа:
За клавиатура пробвай Hacker's keyboard (от маркета), за мен е перфектна.

"Инсталирах" я ама се спрях на следващата стъпка дето е преди да тръгне, можеш
ли да кажеш:
-имам ли път назад (че на тая тамън и свикнах някак - не и на кирилицата и обаче, нея няма да я бъде),
-кирилицата и може ли да стане нормална (Я@Q, Ж@V и т.н., ако копчетата останат с латиница
надписани не е проблем, то навярно всички тук така пишем от незнам кога).

Съб Юли 28, 2012 3:58 pm
Профил WWW
Аватар

откакто на тодор колев му крадяха чистачките, иван костов беше асистент по полит-икономия и цветанов бягаше по пистите...
на фонетична така и не се научих да пиша с повече от 20 знака в минута :oops:

а браузъра какъв е в същност (не на какво се прави)?

Съб Юли 28, 2012 4:27 pm
Профил
Аватар

Ми не се вижда какъв е, казва се "интернет" :D .

Работи прилично, флашове и подобни вижда. Инсталирах и firefox ама той по-крив някак,
не се вижда адреса дето ще ходи и т.н.

Не знам мога ли да го излъжа да казва, че е нещо друго, че някои сайтове като
го видят мобилен и препращат на кривата си мобилна версия, някои без спасение от нея.

Има и скайп, даже върви през абонамента за 5лв/месец на БТК - поне засега, като
падне скоростта до 128kbps ще го видя какво ще прави (скоро ще е, имам 128M на
14MbpS, не знам изял ли съм ги не съм ли).

Съб Юли 28, 2012 6:44 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Следваща