|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:14 pm
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
Аз откак напипах едни добри слушалки от dx за $5 някъде съм склонен да се вглеждам - ама щом ти със звуците като професия казваш, че е ОК, това го разбирам, че каквито и слушалки да му сложа няма да чуя разликата между него и лаптопа примерно?
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 22, 2012 1:45 pm |
|
 |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Ако това дето излиза от лаптопа те задоволява - няма да има проблем и от телефона. Предполагам е същото. Нямам кой знае какви наблюдения, ама повечето лаптопи свирят ужасно направо. Та може и телефона да го "надсвири". Да знаеш обаче че слушането на музика на слушалки си е вредно от всякъде, особено ако трае по-дълго време. Батерията на телефона също ще се точи сигурно - не съм пробвал, ама ако гледаш видео /тв от интернет/ примерно - се разрежда за около 4 часа. Предполагам, че зависи и от кодека и от още кой знае колко работи. Моя примерно ако му пусна скайп /ама имам сигурно 500 абоната поне/ и почва да се награвя направо... Не го знам какво смята толкова. С нищо друго не мога да го натоваря така... Дори с навигацията пак му е по-лесно.... ... Бе можеш ли ги разбра съвременните телефони...
|
| Нед Юли 22, 2012 1:59 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е за няколко часа седмично през лятото музиката на слушалки едва ли ще успее да ми навреди особено  . Без видеото би трябвало да харчи по-малко та белким пее 4-5 часа без да се изключи преди да съм се прибрал. Скайп как успява да харчи не ми е ясно, би трябвало нищо да не яде заради него всъщност. Ама ще го държа изключен и толкова, това не ми е проблем.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 22, 2012 3:10 pm |
|
 |
|
741
|
Ми не е точно така. Това е от EULA на скайп, с което се съгласяваш: 5.2 Use of Your Equipment: The Internet Communications Software may use the processing capabilities, memory and bandwidth of the computer (or other applicable device) you are using, for the limited purpose of facilitating the communication and establishing the connection between Internet Communications Software users.Ако комшията ти има бърза връзка към теб и ограничена към Тамбукту, част от трафика му към Тамбукту предполагам ще мине през теб, без да те пита.
|
| Нед Юли 22, 2012 4:24 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Големия ток се харчи за дисплея и за комуникация с ГСМ мрежата. Особено ако е оставен на 3G ептен. Та скайпа ако е включен, постоянно ще си чепка с мрежата нищо, че като трафик е малко. С WIFI e далеч по икономично. А за музиката не харчи много, цял ден може да ти пили мозъка. Лошото на тия джаджи е, че човек свиква с убавините и после няма отказване. Като дрогица са. Пътят е в посока само към по-скъпи.  И аз преди се чудех за какво ли ми е, че телефоня е една проста слушалка. Ама сега не виждам как мога да захвърля камерата, интернета, мейла, музиката, навигацията, че и пълнометражни филми съм гледал в автобуса.
|
| Нед Юли 22, 2012 4:32 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tgi, както вече споменах - пред дисплея аз бих заложил на по-новия модел телефон. Не кавам, че Самсуг или амолед дисплеите им са лоши, даже напротив, ама андроид 2.3. е вече доста стар  . А новите qHD дисплеи не са по-лоши от амоледовете, а HTC One S е също със супер амолед дисплей, аз затова ти казах да се понапънеш още малко с 300-та допълнителни лева. Виж Пушека как и той се е отдал на удоволствието от изнасилването, за да не го боли  . Освен изброените от него неща, тия телефони могат да се ползват и като флашки - и без това го носиш с теб, що да не му ползваш 16 или 32 гигабайтовата SD карта за пренос на разни неща  .
|
| Нед Юли 22, 2012 5:04 pm |
|
 |
|
tgi
|
Да опитва човек да стои в крак с неработещите им (бавно)развиващи се "операционни системи" е загубена кауза по дефиниция  . 3G абонамент едва ли ще видят скоро от мене, не ми трябва. Та колкото да пусна скайп като има wifi ще ми стига, като го знам, че яде батерията нали все пак мога да го убия (?? да не се окаже, че и на такова съм се съгласил, да ми се крият като вирус някъде?) Щом ще може цял ден да ми скъмца в ухото всичко е наред. То не че бих могъл да слушам музика дни наред. Един от проблемите на възрастта след 40 е, че направеното през вековете качествено нещо вече е отдавна изслушано та и наизустено, цикълът, през който мога да се порадвам на тия неща пак е над 5 години... Но се получава понякога де, те не са толкова много ама не са и толкова малко, няколко гигабайта mp3 (я има 10 я не). За едното слушаемо парче излизащо на няколко години, както е последните 2-3 десетилетия няма какво да се смята  .
|
| Нед Юли 22, 2012 6:00 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Бе голема мъка е дорде ти го нахлузят. Ама после кеффф Истината е, че няма как да минеш евтино. Нещата в тая област вървят със скоростта на светлината и ако искаш да го ползваш 3-4г с кеф, си трябва набутване. Иначе се насаждаш на някоя пръчка дето след година пак си е лъскава, ама ти е бавна, забива, паметта отесняла, нищо не работи като хората и тн. Просто софтуерите за нула време са изпили силицата на хардуера. Историята е същата, като с избор на компутер. То в днешния свят всичко живо пише софт, а не мисли че железата едва дишат. П.С. А за 3Г абонамента аз не знам да е като отделна опция. Телефона си избира на коя мрежа да се закачи. Фабрично е на ауто, което в града обикновено е 3Г. Обикновено, когато човек е в движение харчи повече, заради скачането от клетка в клетка и ако е на автоматичен избор на мрежа скача и от мрежа в мрежа. И все си има някакво дъра бъра с мрежите, което си е ток и 'мека топлина' в топките, ако ти е в джоба 
|
| Нед Юли 22, 2012 6:15 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Имам едно дърто HTC Desire от над 2 години с AMOLED дисплей. Когато го купих беще с андроид 2.1, сега е с 2.3 - съвсем всичко си може, дето и четворката го може. Няколко пъти съм му качвал и 4.0.4, ама не го изтрайвам повече от седмица - тежичък му е. А това с 3G-то не е болка за умиране, защото в настройките си има цъкалка "Use 2G networks only".
|
| Нед Юли 22, 2012 7:36 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе аз за 3Г-то си представям, че човек трябва да им плаща абонамет за мрежа, все едно 2, 3 или кое там Г е. А аз това не го ща, wifi като може ми стига. Сегашният абонамент на единия ни телефон е май към 7 лева на месец и не изговаряме минутите, дето са включени, за какво ми е повече. Другият телефон пък е с прима карта и получава 10 лева веднъж годишно, и тях не ги изговарям (е, не говоря *чак* толкова малко по телефона де ама имам и стационарен  ). Дали ще работи с картата от оня стария телефон на неговия абонамент не знам, току виж се наложило да мъкна и двата? Баси наказанието, ако това не го може може и да се откажа.
|
| Нед Юли 22, 2012 7:48 pm |
|
 |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
Аз до скоро бях на някаква военна карта към м-тел, ама скоро се прехвърлих на Sufr And... нещо си беше. 20 и няколко лв на месец, ама 1000 минути в м-тел, 30 към всички други, някакви смс-си и най-важното неограничен инернет, от който някаква част в началото по-бързо - после бавно, ама неограничено...
Няма смисъл да имаш подобен телефона и да си стоиш на план за 5 лв, че и да нямаш интернет.
Файдата от интернета през мрежата по някога е голяма. Веднъж си преправях дори документи за митницата на домашното ПЦ през Team Viewer на телефона. Това директно от фоайето на митницата. Един вид каквото искат такова им глася. После им ги пратих на мейл. Не е най-удобното нещо на света, ама ако се наложи все едно си си в къщи пред компютъра. Отделно дето мейли и разни такива неща... Един вид, само като терминал за достъп към голям ком да го ползваш, файда голяма - все едно влачиш компа с тебе. Обаче си иска интернет...
|
| Нед Юли 22, 2012 8:04 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе може и да мина на подобен план ако ми потрябва ама в момента не виждам за какво ми е. Много рядко ходя в митницата, там наистина може да бъде полезен ама за веднъж-дваж годишно да го употребя реално да им дам още 12*15=180 лева не че е кой знае какво ама ми се вижда глупост. И най-вече ако не може да работи като стария телефон, ако за да работи трябва да им плащам и абонаменти по техен избор просто няма да я бъде. Ще купя един мп3 плейър пак и ще се приключи въпросът.
|
| Нед Юли 22, 2012 8:10 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
За джобна музика това си е правилното решение.  Виж дали някъде не се намират Sansa Fuze/Clip нещо-си - бяха с добро съотношение качество/цена преди, и имаха предимството на наличие и поддръжка на SD някакво (сигурно микро). Че и алтернативни софтуери имаше от доброволци.
|
| Нед Юли 22, 2012 8:19 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе не, това ще е само ако тия новите телефони не могат да работят с плана на стария, тогава да го духат, не ми трябва засега такова нещо. Но ако работи - което технически очевидно е възможно, въпросът е дали го дават така - ще ми е по-добре с новата шарена дрънкулка, все пак някаква файлова система в джоба, wifi да прехвърлиш нещо и т.н., даже и ще подобря шоуто като правя демо със спектрометъра  .
|
| Нед Юли 22, 2012 8:23 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | tgi написа: А бе не, това ще е само ако тия новите телефони не могат да работят с плана на стария, тогава да го духат, не ми трябва засега такова нещо. Но ако работи - което технически очевидно е възможно, въпросът е дали го дават така - ще ми е по-добре с новата шарена дрънкулка, все пак някаква файлова система в джоба, wifi да прехвърлиш нещо и т.н., даже и ще подобря шоуто като правя демо със спектрометъра  . |  |  |  |  |
За работенето ще работи, но... Смрадфона по дефиниция си иска интернет. Къде да си ъпдейтне прогнозата за времето, пощата, новини и т.н. Аз отдавна съм с HTC и съм доста доволен, жената малко след мен. Samsung не искам и да чуя от времето, когато работих в техен гаранционен сервиз (преди 15-ина години)... Надявам се че оттогава са си оправили малко качеството на продукцията, като се сетя как идваха за ремонт като по списък... Каквото излезеше от магазините по същия ред пристигаше в сервиза(тук там малки изключения някое изделие да се пререди)... Купувай си някое HTC като гледаш да е с последния андроид, смяната на тарифния план ще си дойде от самосебеси. А ако си към ментел и оператора... 
|
| Нед Юли 22, 2012 11:11 pm |
|
|