|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:28 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
 Re: Хумор
Това не е смешно, това е тъжно ! Ако видите човек без зрение - ще изпитате състрадание. Ако видите човек без ръце или без крака - ще изпитане състрадание. А защо когато се натъкнете на човек без здрав разум, му се присмивате ??? 
|
| Съб Юни 30, 2012 1:33 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Дам  Прав си... Въпреки че има известна разлика между подигравка и саркастично подхилване  Все пак за тях ние сме с промитите мозъци и закостенели разбирания 
_________________ Хайде де!
|
| Съб Юни 30, 2012 3:38 pm |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Дори не подозираш колко си прав. Ето един човечец се е опитал да внесе малко здрав разум. Оообачеее... Цитирам: "... сбъркал си форума. Тук не се разискват въпроси от учебниците за 8 и т.н. класове. Един колега казваше, че познанието идва когато забравиш всичко което си научил в училище. " извадката е от тук - http://mazeto.net/index.php/topic,6099.0/topicseen.htmlнякъде към края. Извинявам се за спама. Ама искрено се смях на всичките писания. Реших, че ще ви е забавно.
|
| Съб Юни 30, 2012 4:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе тия от мазето си заслужават участта. Аз като имащ вземане-даване с горящи газове неутрално им бях писал няколко чалъма които им помагат да не се самовзривят. Нула внимание и след ден-два шефът ми изтри поста. Във всеки случай не искам комшията ми да сложи на колата си HHO (?!) система 
|
| Съб Юни 30, 2012 7:33 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Пушека, Смееш се на хората, ама не си съвсем прав. Съгласен съм, че има доста неграмотни хора пишещи глупости, но вярвам че ще се съгласиш с мен, че всъщност НИЩО (или почти нищо) не знаем за заобикалящия ни свят и природните закони.
Ако се занимаваш с електроника - сигурно си използвал бобина в схемите си. Та ако си много ербаб - можеш да се пробваш да ми обясниш "физикално" какво е самоиндукцията и кое я поражда ... (И не ми пиши формули (вероятно ги знам повече от тебе), а пробвай да ми я обясниш физикално )
Не се заяждам с теб, а просто се опитвам да ти кажа, че човек колкото повече знае - разбира още колко много не знае. Т.е. всички използваме бобини, знаем формулите и можем да ги пресмятаме, но не знаем какво е самоиндукцията например ... И не само ... Да не отварям дума за полетата и електромагнитните вълни ...
Може и да си чувал за "електрическите лъчи", които Тесла открива на времето и които Максуел за съжаление не е взел в предвид при разглежданията си, но по-вероятно е да не си. И не заради друго, ами защото липсват от учебниците. Защо ли?
Има много неща отдавна открити и известни, които (според мен съзнателно) се крият от хората и липсват по учебниците. Т.е. връщаме се на темата за световната конспирация (в случая "научната" конспирация).
Горещо ти препоръчвам да прочетеш книгата "Изгубените открития" на Василатос - и след това ако искаш - пак ще говорим. [url]http://chitanka.info/text/14649-izgubenite-otkritija [/url]
Е, вярвам разбираш за какво ти говоря ...
|
| Пон Юли 02, 2012 2:26 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Емиле, Емиле... темата е "Хумор".
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Юли 02, 2012 3:12 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Емиле, накара ме да потърся какви са тези "електрически лъчи"... Всъщност , това което наричат "електрически лъчи" си е електромагнитна вълна с много широк (дискретен) спектър. Това, че за формирането се използва електрически импулс не значи, че резултата е електрически "лъч"  Стегни се, моля те!
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юли 02, 2012 10:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А аз не бях дочел до "електрическите лъчи", Здрав, какво се оплакваш бе, ако не за "хумор" за къде е постът  . Е, за "физикалната" природа на полето като такова ще си отворим друга тема, току виж не само физикална ами и някоя маниакална природа сме му открили  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юли 03, 2012 3:01 am |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
Емиле, приятелю, не разбирам за какво иде реч. Аз нямам претенции да знам всичко, но когато чета за КПДта по 200% и ме напушва смях. А ти се опитваш да ми пробутваш книжлета, които се водят романи от които да се науча на електротехника, физика и тн фундаментални науки - смеха се засилва. "Оригинално заглавие: Lost Science, 2000 (Пълни авторски права) Превод от английски: Венцислав Божилов, 2004 (Пълни авторски права) Форма: РоманЕтикети: Научнопопулярна литература Тайни и загадки Нов Има 5 читателски мнения за произведението Оценка: 5,3 (× 6 гласа)" Като всеки прост инженер съм ръфал учебниците на Фархи до премала, щото съм тъпо парче и не ми се нагазва в конспиративни глупости. Достатъчна ми е някоя друга формулка за един по-ясен свят. Усмихни се и не се взимай много на сериозно. 
|
| Вто Юли 03, 2012 8:35 am |
|
 |
|
nik
|
тия много пъти съм ги хващал с лош превод от английски, къде пак от неграмотност, къде нарочно, за да изглежда по сложно, щото видиш ли щом не я знаеш тая дума значи има нещо ново
но да измислиш изобретение не е като да си измисляш думи, там освен голи твърдения трябват и факти, 100 пъти повторена лъжа ставало истина, да ама не, времето уборва всички мошенници, и тормози всички "вярващи" и удрящи на камък със заобикалянето да поредния пречещ физичен закон
всяка човешка лудост си отминава с времето, преди се мъчили да правят злато по химичен път, после си спомням голям бум с тези извън земни, сега пък енергия от вакуума.... всяка човешка лудост си отминава с времето и идва нова
|
| Вто Юли 03, 2012 9:28 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Вто Юли 03, 2012 9:33 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Момчета, абе... не ви ли гложди, че може да има нещо, дето да не е описано в учебниците на Фархи? Че може да има неща дето са в страни от съвременните ни познания? Просто се чудя защо така се разсъждава ограничено - това не го пише в учебниците - значи не съществува... Що за логика? Мислите ли, че всичко сме открили и знаем всичко - всики физични закони, всички електрически явления? Питам от чисто любопитство... То е ясно, че шарлатани има на всякъде... Ама чак пък да сме открили и описали всичко ми се струва прекалено наивно като твърдение... Ако няма формула за нещо - то е нереално... Баси... Нямате ли усещането, че точно този тип на мислене силно ни ограничава? Пак казвам, не го пиша това с цел заяждане - просто съм любопитен...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Юли 03, 2012 10:06 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Сещам се за един стар виц, с който не искам да засегна никой и който по спомени беше: "Ясно е, че мъж не може да забременее, но в Турция опитите продължават" Та има много неграмотни хора, на които ентусиазма им е в повече. Въобще тях не ги коментирам ... КПД 200% няма, но КОП 4 например има всеки съвременен битов климатик (т.е. от 1кW електрическа се получава 4KW топлинна мощност. Разбира се 3-те кW не идват от нищото, а от околното пространство) На времето в техникума (преди има-няма 25години) много се радвах на едни книжки на "Шишков" за електроника и полупроводникови прибори. Готиното в тях беше, че всичко беше обяснено само с думи и човек (дете на 10-15 години) можеше да разбере аналогията от примерите и да си представи нещата и процесите. Мъститите "уЧени" много плюеха автора и не го харесваха, но истината е, че на онази възраст аз НЕ разбирах техните книги. В техните книги - колкото повече формули има - толкова по-нАучно са изведени нещата ... Та от такава нАучност колеги в университета идващи от математически гимназии (владеещи перфектно математиката) пишеха и извеждаха формулите и системите на транзистора, без така и да разберат как работи ... Разбира се без формули не може да се мине в проектирането, но те трябва да дойдат на по-късен етап. Та все пак случайно ако си направиш труда да прочетеш тази книга - съм сигурен, че ще научиш много неща, за които си нямал и представа, че съществуват. Наистина в книгата няма НИТО ЕДНА ФОРМУЛА, но според мен точно това я прави УНИКАЛНА. И ако те интересува моето мнение (имам самочувствието, че разбирам от аналогова и цифрова схемотехника, както и програмиране) книгата е много добра и определено си заслужава отделеното време за прочитането и. (Според мен тя определено не е за широката публика, а за хора с техническо образование като участниците в този форум) Та ако все пак решиш да я прочетеш - съветвам те да започнеш от 2-ра глава и да прочетеш първата на по-късен етап. Прикачвам я, за по-любознателните  П.П. Сори, раздела е хумор и определено темата не е за него 
|
| Вто Юли 03, 2012 10:13 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
+1 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Юли 03, 2012 10:30 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не видях някой да разсъждава така дотук. Очевидно само глупак може да си мисли, че знае всичко и че няма какво да се проумява нататък, по всяка вероятност не сме и издраскали повърхността под която става каквото става. Но това, че не знаем нещо не значи, че всякакви бабини деветини като тия от книгата дето я постна Емил (и която би била баш за раздел "хумор" ако не беше така многословно скучна в казването на нищо) съдържат знание. Значи само, че много ни се иска да е така и че е пълно с желаещи да се запишат за вярващи в какво ли не - надеждата е една от най-продаваемите стоки. Ако ще продължава темата май ще трябва следващият постващ да открие нова извън тоя раздел (или пък е точно за него....).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юли 03, 2012 10:47 am |
|
|