| Автор |
Съобщение |
|
teglicho
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
 Управление на инжектори
Здравейте, налага ми се да направя дублиране на сигнала за управление на автомобилните инжектори т.е на мястото на инжектора искам да сложа резистор за да излъжа компютъра и от там да взема сигнал за управление на други две дюзи. Мисля да използвам LM1949 или по-точно http://datasheetoo.com/datasheet-applic ... agram.html .Проблема ми е във входящата верига, че тези дюзи се управляват и чрез PWM за ограничаване на тока. Ако може да ми помогнете с някакво кадърно решение за взимане на сигнала. Благодаря
|
| Сря Юни 27, 2012 9:28 am |
|
 |
|
Пушека
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Управление на инжектори
Няма да е само прост резистор този инжектор, премери за индуктивност някаква. Да му докараш кривите на тока, като с оригинала Така де като ще се лъжете поне да е на истина.
|
| Сря Юни 27, 2012 4:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ми сложи резистори и виж как ще се държи. 
|
| Сря Юни 27, 2012 4:44 pm |
|
 |
|
a_stankov
Регистриран на: Съб Дек 06, 2008 9:22 am Мнения: 119 Местоположение: Пловдив
|
При газовите инжекциони, емулацията на бензиновия инжектор се прави с мощен резистор. Превключването става с реле. Контролера си прихваща времената на управление директно от дюзите. В този ред на мисли с контролер ще ти е най-лесно. Четеш входа и повтаряш на изхода за управление на другите дюзи.
|
| Чет Юни 28, 2012 8:40 am |
|
 |
|
teglicho
Регистриран на: Сря Фев 09, 2005 11:08 am Мнения: 245 Местоположение: Blagoevgrad
|
Трябва да направя управление на газова инсталация с течна фаза. Двигателя е 8 цилиндъра като има по два газови разпръсквача на цилиндър. При нея сигнала на дюзите се повтаря, но са сложили някакво некадърно управление на дюзите и са свързани в паралел по две и мисля че не им стига тока за качествено управление. За това мисля да използвам LM1949 за всеки разпръсквач и да сложа резистор за симулиране на дюзата
|
| Чет Юни 28, 2012 12:21 pm |
|
 |
|
teglicho
|
http://www.interworldna.com/pico/bmw-misfire.htmlОбмислям и друго решение. Когато е на бензин ECU-то си управлява бензиновите инжектори през реле и когато мине на газ да прехвърлям управлението към газовия инжектор той е със същото съпротивление като бензиновия и да направя само управление на втрия разпръсквач. И ми трябва някое кадърно решение за входна верига на LM1949
|
| Чет Юни 28, 2012 12:46 pm |
|
 |
|
a_stankov
|
Бензиновото ЕКУ не би трябвало да управлява през реле, а през полупроводникови ключове. Добре си го замислил за управление на газовите инжектори от ЕКУ - то, еднакво ли е бързодействието на двата инжектора бензинов и газов. Да не се окаже, че ако ги управлява бензиновото ЕКУ, газовите или ще са постоянно отворени или няма да отворят изобщо.
|
| Чет Юни 28, 2012 3:13 pm |
|
 |
|
teglicho
|
Не можах да намеря документация за инжекторите бензиновия е 0280156102 а газовия 103559 siemens. Като гледах оригиналното газово управление има 3 транзистора и един мощен с токоограничаващ резистор 0.1ом няма процесорно управление. Бързодействието трябва да е същото защото и оригиналните дюзи са високоомни а бързите по принцип са 4ом. Газовата система е JTG icom. Ще направя експеримент да видим какво ще стане  А идея от къде може да поръчам LM1949 8бр?
|
| Чет Юни 28, 2012 5:39 pm |
|
 |
|
Пушека
|
|
| Пет Юни 29, 2012 9:03 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
За управление става абсолютно всеки транзистор поне 4-5А. 
|
| Пет Юни 29, 2012 3:43 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
В някои случаи самодиагностиката на ЕКУ-то мери индуктивния отскок след като се запуши транзистора и там не можеш да го заблудиш с резистори.
|
| Пет Юни 29, 2012 3:44 pm |
|
 |
|
a_stankov
|
Сигурно има и такъв вариант. Моите впечатления са от газови ЕКУ, 2 - 3 марки италиански. Всичките имаха идентични схеми на емулация на бензиновите дюзи. Едното имаше откъртена спойка на веригата за емулация и отчитане на инжекторно време, не можеше да прихване време от единия бензинов инжектор и не искаше да минава на газ. Другите бяха давени на автомивка.  . Газовите ЕКУ, които съм отварял изобщо не бяха защитени подобаващо срещу намокряне както бензиновите такива. Всичко е въпрос на проби, в общия случай не можеш да убиеш много работи 
|
| Съб Юни 30, 2012 10:47 am |
|
 |
|
teglicho
|
Колата е V8 4.5 битурбо 550hp с течна фаза и две помпи в бутилката. В момента няма адекватно управление нито на газ нито на бензин. Като се закачат инжекторите както е оригинално колата няма никакви проблеми. Не ми се разплита жица за да видя как точно прехвърлят дюзите но има голяма разлика ако минават през ECU-то на газта. Затова мисля да го променя. Смесите ще се управляват от налягането на рейката на газта в момента е 10 bar
|
| Съб Юни 30, 2012 1:50 pm |
|
 |
|
a_stankov
|
Явно нещо е разбутано. Принципно на газ, ще иска малко по-големи времена на инжекторите, за газовите.
|
| Съб Юни 30, 2012 10:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Баси, кой си купува такава кола, че после да и слагат и газова уредба, че и някой пък да се занимава да и прави и управление на газовите инжектори  .
|
| Нед Юли 01, 2012 12:48 am |
|
|