|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Окт 04, 2026 1:29 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Цецо, колко българи има в Чикаго (а и не само) едва ли някой може да каже. Аз съм чувал за Чикаго цифри от 50к до 150к. На последното преброяване в щатите като българи са се определили 57к - това за целите щати. Така че никой не може да каже със сигурност колко сме. А че българите в Чикаго живеят като общност е голяма смешка  . Верно че има чъркви, училища и от време на време се организират разни такива събори, ама то е повече с цел някой да прибере субсидиите от двете държави и да направят малко пачка, от колкото нещо с цел да се организира общността. Всичките ни работи тук, както и навсякъде са една голяма смешка  . А относно социалния живот тук - има си доста приличен социален живот, но на хората, които не могат или не знаят как да се включат в него им е по-изгодно да разправят хуморески как нямало социален живот и затова се прибирали в БГ. Това важи особено за хората които са дошли сами тук (затова го виждаш и повече при младите). Тези, дето са си дошли със семействата не им тежи толкова, че не могат да имат социалния живот, на който са свикнали в БГ, защото или езика не знаят добре или нямат познати/приятели или нямат пари за да водят желания социален живот или пък всичко изброено на куп  .
|
| Пон Юни 11, 2012 3:27 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е това за социалния живот, всеки го разбира по своему. За мен социалния живот е нещо от сорта: 1. Петък наобяд - шефовете ми звънят и ме правят на маймуна... Не мога да ги напсувам. В 17:00 си бия камшика, звъня на fitila или woody и къде 19:00 се намираме на 1500 метра по - висока и пързаляме дъските по нощен сняг... само дето в последно време Woody показва несериозност  2. Не съм на кеф вкъщи. Вдигам телефона и след 30 минути сме компания от 10 човека на бира и приказки. Другия вариант просто излизам от нас и влизам в някой познат... На сутринта ме боли глава. 3. Лятото. Петък...Абе като 1. Писва ми, вдигам си чукалата и след 5 часа пия бира и ям цаца...на морето. По случайност още 10 тина познати са направили същото. Пак ме боли главата. 4. Всичките ми роднини и приятели се намират на 4 часа път с кола. 5. И много други... Тук въобще не коментирам общата дивотия царяща в БГ. Обаче тоя социален живот, както аз си го разбирам няма как да го водя в САЩ. Проблема не е в липсата на барове в Чикаго  Няма ги хората дето ми трябват за да се чуствам социален. Затова си мисля, че ако ще се махам, ще е някъде дето със самолета да е не повече от 2-3 часа 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 11, 2012 4:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От това, дето го изброяваш единствения проблем и то само в началото е липсата на приятели. С времето обаче и това отпада. Особено пък като си завържеш познанства с хора, дошли от цял свят. Отделно хората (особено зеленокартовците) в 90% от случаите отиват при познати. Аз например като дойдох повечето ми пеиятели бяха вече тук и никога не съм имал проблем да ми се препият бири и след час да не сме се събрали с някой. По моите наблюдения най-голям зор имат тези, дето са дошли на по 16-20 години. Другите все се оправят някак си.
|
| Пон Юни 11, 2012 7:51 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Юни 11, 2012 9:12 pm |
|
 |
|
Цецо
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 11, 2012 11:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе за социалния живот е друго нещо, каквото и да има е друго, но не е в това работата. Аз като се замисля, за последните две години по често съм излизал с познати докато съм бил във Вегас отколкото тук, а прекарвам почти 90% от времето в БГ. Искам да кажа че човек като подхване работата, и като има семейство и в БГ и там е едно и също, е на ще стане година не мога да стигна до tgi. Иначе тамаз лично предпочитам да съм по далеч от Българската общност, имам няколко познати с които се знаем от сто години и с тях се виждам, но определено избягвам всякакви БГ заведения, сбирки и др. подобни. Последно водихме детето на БГ църква, то се оказа че в Инди в БГ църквата ходят само макета. Много от Българите които познавам никак не са се интегрирали, то ако ми е да гледам простотия ей го де е Перник, пък може и до Драгоево, тва едва ли го е чувал някой, те там вече за бой и селения говорим, перничани само може да се учат.
|
| Пон Юни 11, 2012 11:33 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бе ти нали на църква си отишъл, не да гуляеш, кво ти пука макета ли ходят, или бугари ? Събора, за който пратих линк, е на 100% финансиран от двама братя от Смолянско, собствениците на AmeriFreight, никакви пачки и никакви субсидии не е имало от България, та камо ли от САЩ. Беше си много добре организиран, понеже явно са очаквали двойно повече хора от миналата година бяха предвидили дори микробуси от паркинга до събора. Бира, Чибабчета, кИфтета на корем  Същите тия братя дофинсират всяка година църквите и училищата, дали е защото са го взели присърце, или защото им намаляват данъците, на кой му дреме на шмайзера ? Важното е, че го правят. Заведох колеги от фирмата на събора, и на тях им хареса.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 12, 2012 5:12 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то на мен не ми пречат макетата, въпроса беше че църквата уж Българска а там един Българин не ходи.
|
| Вто Юни 12, 2012 9:48 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Само до преди 100г. македонец = българин, та не бива да те учудва, че ходели македонци. Старата македонска емиграция в САЩ и Канада се отъждествява като етнически българи. В Монтреал църквата са я строили преди 100г. съвместно, същото и Бафало-во.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юни 12, 2012 10:20 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
|
| Сря Юни 13, 2012 12:00 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ще ти отворя бира като се видим за тоя лаф. Много е готин 
|
| Сря Юни 13, 2012 2:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами .. блока е можел да го събори, въпреки че не знам за колко голям блок става въпрос, ама не е чак толкова страшно, или репортера го е преувеличил, или служителиа на ГДБОП. Опасното са 2-та кг. тротил-хексоген, оловния нитрит не е толквоа разрушителен, а другите химикали може да са опасни, но не по този начин, това че от нещо се прави експлозив не значи че то само по себе си е експлозив или запалимо, всъщност доста от елементите и съединенията изпозлвани за направа на експлозиви са ако не негорими то горят с малко енергия. Черния барут е щял да придаде единствено пламък, миризма и малко пушек на експлозията, както и боеприпасите, е освен ако не е имал снаряди, но четейки по скоро става въпрос за патрони. Иначе да държиш всикчко това в къщи не е много разумно, най-вече оловният нитрит, тротил-хексогена сам по себе си е стабилен и сравнително безопасен, за да бъде взривен изисква детонация, въпреки че като старее става неприятен.
|
| Сря Юни 13, 2012 11:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе хубаво си говорим ние, ама бива ли да обсъждаме тоя човечец с тия фоерверки а да не кажем и дума за НЕГО ... колко време не беше рязал лента .. е днес му се усмихна късмета, та и рожденник да видим дали няма да го затворят за още месец два другата седмица .. околовръстното де ...
|
| Чет Юни 14, 2012 12:15 am |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
|
| Пон Юни 18, 2012 7:38 am |
|
 |
|
ToHu
|
еххх ама ... преди няколко дни го слушах как говореше че тоя закон ще го приема ткаквото и да става ... то ветропоказател не се врътка толквоа бързо и често.
|
| Вто Юни 19, 2012 7:51 pm |
|
|