|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Окт 05, 2026 1:04 am
страната на неограничените възможности ...
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 Re: страната на неограничените възможности ...
оптимист си ти  ама ако се окажеш прав ще е добре, макар че се съмнявам. ако америка е добре, и нас ще ни е добре. америка е флагмана, ако нещо почне да се прави в америка, другите ще я последват. аз лично обаче вярвам в това което ни учиха като малки - социализма е най-демократичния строй  затова мисля че тия десни завои са само в мечтите ти, бъдещето на всяка демокрация е социализъм 
|
| Съб Юни 09, 2012 9:06 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Незнам в какво е бъдещето, но знам че положението със социализма в щатите е както викат тук "unsustainable"  . И понеже в тая хубава държава има едно много полезно нещо - викат му фалит, при който като се случи (без значение на човек, фирма, град, община или щат ще е) и се зачеркват както всички дългове, така и всички дадени обещания, т.е. много народ ще се прости с бенефитите, застраховките и пенсиите си за в бъдеще. Тия договори/обещания за сега са най-големия проблем, защото след като си обещал на някой нещо, като си го вземал на работа не може просто така да се отметнеш и да не го изпълнеш. Това може да стане само при фалит, т.е. ако вече е доказано, че не можеш да осигуриш изпълнение на обещанията. Условията на новите работници вече са съвсем други, т.е. проблема са само обещанията на старите. Та кофтито, е че трябва първо да се мине през фалит, ама просто го приеми, че това е лекуващия пожар, който минавапрез гората и изгаря всичко болно и изгнило, за да даде място на новото и по-здравото  . В Европа това явно не искат да го проумеят и продължават да наливат стотици милиарди в издънените бурета и съответно проблема вместо да се решава продължава да расте. До сега многократно е доказано, че това е бъдещето към началото на края и  .
|
| Съб Юни 09, 2012 3:39 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Димитре, и кое му е хубавото на всичко това?! Той zaphod е екстремист но аз гледам прагматично на нещата: животът е твърде кратък да го прекарвам в екстра работно време заради пералня, хладилник, автомобил и керемида над главата а чичко Паричко с поредната криза да ми изпие спестяванията щото искал за пра-пра-внука му 100 милиарда.
|
| Нед Юни 10, 2012 5:53 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бонго ти гледаш на нещата всякак другаг, но не и прагматично 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юни 10, 2012 6:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Е да, ама като опънем петалата отнасяме (в най-добрият случай) метър на два земя и три керемиди - да не гасне свещта. И за к'в тогава съм се блъскал цял живот по 'найсе часа на ден?! Колко мацки можеше да оправя през това време или на колко пейзажи, деца и т.н. да се порадвам? Не казвам да не оставя имущество след себе си ама чичко Паричко не е прост и постоянно сменя модата за да не е интересно наследството поне за непосредствените наследници.
|
| Нед Юни 10, 2012 6:13 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Живота си е борба. Както и да го гледаш. Освен това, аз не съм видял тук някой да твърди, че много пари се правят само с яко бачкане  От опит мога да кажа - НЕ СТАВА 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Юни 10, 2012 6:14 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, понеже цяла Гърция е прагматична поне колкото теб, видяхме до къде я докара - ще се любуват на колкото искат пейзажи като почнат пак да пасат овцете  . Добре, че не всички мислят като теб, защото още щяхме да сме в пещерите и тогава ти единственото нещо, дето щеше да ремонтираш щяха да са подпалките за огъня  .
Последна промяна Dimitar на Нед Юни 10, 2012 7:54 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Юни 10, 2012 7:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ти си глей хамериката, аз и овце ще паса - лошо ли е?
|
| Нед Юни 10, 2012 7:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами аз в тая тема както виждаш си гледам америката и ти си тоя, дето идва да ни дава наклони, кое как трябвало да бъде  . А овчарлъка не е зле - все от някъде трябва да идват сиренето и великденските агнета  .
|
| Нед Юни 10, 2012 7:56 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Димитре, изпи ли си кафето?  Мии тъкмо бях тръгнал да едитвам за да не доосираме: едно е да си 12 годишно овчарче през 19-ти век и друго на 40-50 г. сега и да си пасеш овцете. Не че наистина съм тръгнал да ставам овчар - има и по-благодатни животни. Мисълта ми бе, че мнооого усложнявате само за да сте верни на чичко Сам, а истината е проста и ние раята я знаем по-добре. Горните ми думи нямат общо с ГР, дори обратното. Ама нали е курорт - с кого ли не се срещаш, само изводи да правиш. ЕДИТ де...
|
| Нед Юни 10, 2012 8:09 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Коя истина бе Бонго, дето толкова добре я знаеш.
|
| Нед Юни 10, 2012 9:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Еее стига де! За цветенцата, пчеличките, мацките, децата и че животът е твърде кратък за да го похабяваш в глупости. Харе Кришна! 
|
| Нед Юни 10, 2012 10:13 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Сега остава да кажеш и в какви точно глупости си похабяваме живота  ? Сигурно с нещата, които правим и оставяме след нас, за разлика от отворения Бонго, дето не се занимава с глупости, а си мечтае да прекара живота си в оправяне на мадами и съзерцаване на пейзажи  . Твойте приказки Бонго ми приличат на оная за лисицата и киселото грозде  .
|
| Пон Юни 11, 2012 12:16 am |
|
 |
|
Цецо
|
Бонго, едно време на такива като теб са им викали - бохеми. Живота трябва да се живее и всички ми пречат да го правя.... нещо такова ви е вероюто...
Я се пробвай в изкуството, да не се окаже, че сме пропуснали някой талант...
|
| Пон Юни 11, 2012 10:27 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Няма нищо по-прагматично от това да ядеш баница когато някой ти даде.  Е, като свърши баницата, свиваш рамене и търсиш нещо друго за ядене. Може дори да се наложи да поработиш. 
|
| Вто Юни 12, 2012 12:57 pm |
|
|