|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Окт 05, 2026 1:04 am
страната на неограничените възможности ...
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 Re: страната на неограничените възможности ...
а, тъй ли било, а аз заблудено си мислех че е заради общия казан а чаршафите, дето 15 шейха контролират целия нефт, и там ли е крадене и лапане? нещо не съм чул възмутени дебати на тема "реформа в нефтената система" нито за нефтена каса, нито за другите шаблони.
|
| Чет Юни 07, 2012 7:36 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ей, аз не съм възмутен бе. Просто констатирам. Ако имах решение за предлагане щях да съм го предложил  . Животът е така конструиран, множенето на видовете се ограничава единствено от недостига на ресурси. Човеците в огромната си част не правят изключение, а тия дето правят (т.е. могат да изберат дали/колко да се множат) са на изчезване, все по същата причина...
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 07, 2012 8:13 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Не че съм гаден, ама ако на радетелите колко добра била американската здравна система им се случи да се разболеят от болест, за която няма изнамерено лечение, а само поддържащи лекарства, тогава е хубаво да споделят това-онова. Щото когато човек е здрав всяка здравна система му се вижда добра. Ако се разболее тежко и трябва всеки месец да се кихат парички, първи от него ще се откажат застрахователите, като предлог винаги ще намерят. За туй не ми хвалете здравни системи, предпочитам да съм здрав, прави и кУрав, и да не ми се налага да се уверявам колко по- най- са някой здравни системи.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юни 07, 2012 7:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз точно за американската система, винаги съм се чудил, как аджеба един човек с тежко хронично или онкологично заболяване си подновява застраховка???
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 07, 2012 8:29 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Чет Юни 07, 2012 8:59 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами подновява си я - дали не си мислиш, че хронично и онко болните в щатите не се лекуват  . HSB, току що по някаква случайност тук при нас се завъртя мохабеда за безплатната "Кук каунти хоспитал" тук в Чикаго и един колега от техниците каза, че я ползва най-редовно за родители си, които са тук от три години и още нямат право на помощ от държавата за пенсионерската застраховка. Та питах го дали е доволен от обслужването и въобще от медицинската помощ, която получават там и той каза, че е супер доволен и че единствения проблем, който среща ползвайки тая безплатна болница е, че когато случая не е спешен им се налага да чакат с часове докато им дойде реда. Което е разбираемо, като се има предвид каква част от населението обслужва тая болница и колко нелегална паплач и други хора, дето нямат застраховки ходят там.
|
| Чет Юни 07, 2012 9:46 pm |
|
 |
|
zaphod
|
и по-лош вариант има - да се преродиш свиня. дай сега заради тая възможност да не ядем свинете?
|
| Чет Юни 07, 2012 10:45 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
???? А на каква премия? Защото един такъв човек, даже по БГ стандартите може да харчи на година по 10ки хиляди долари за лекарства и терапии, което транспонирано към САЩ цените е поне 100 000 - 300 000$ на година, а често и повече. Каква вноска прави този човек, за да се застрахова? Защо не сме балъци, знаем, че основната цел на застрахователя е максимум вноски, минимум обезщетения. Подобен човек ще харчи тези пари в продължение на години, т.е. всяка година някой трабва да му подновява вноската. А застрахователя знае предварително, че за този човек в следващата година ще плати много, много пари. Т.е. тук няма елемент риск от настъпване на събитите, събитието е настъпило. Какъв е механизма? Вероятно има някакъв закон, който насилствено да принуждава застрахователите да не отказват услуги на подобни хора, щото аз иначе не виждам как ще ги накараш да го направят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 08, 2012 8:53 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма такъв закон. Нали по-горе казах, че това е един от недостатъците. В закона, който прокара Черньо има такава клауза, но заради многото малоумности в него сега върховния съд е на път да го отмени. Номера е че такива неща могат да правят само с индивидуални застраховки. Когато си в групова/фирмена застраховка няма как да променят условията само на един човек. Отделно има десетки организации, които помагат на такива хора. Щатски програми също има. Например наскоро на един нашенец щата почна да му плаща лекарствата за една рядка болест, които са около 5к на месец. На оня пич със 160я бона сметка пък някаква организация му я плати половината, след като болницата му беше опростила около 1/3 и човека само след две години си купи къща за 220к. Та има начини де, не е като да е в някаква джунгла, както си го представят много хора  .
|
| Пет Юни 08, 2012 11:36 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Димитре, защо лишаваш хората с_промити_с_комунистически_шаблони_мозъци от възможността да приказват колко сте зле там???
_________________ Хайде де!
|
| Пет Юни 08, 2012 2:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз никой не лишавам от нищо, както виждаш всеки си приказва свободно каквото си иска  . Но да знаеш, че някои хора тук са наистина много зле - както сме казвали много пъти има хиляди различни америки  .
|
| Пет Юни 08, 2012 3:18 pm |
|
 |
|
zaphod
|
абе точно че е по-джунгла от европата ви спасява от пълчищата маймуни жадуващи лесен живот.
|
| Пет Юни 08, 2012 7:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Това не е малко - на мен лично ми харесва. Макар че точно нашия щат е бетер европейска соц държава. Тук всяко дете до 18 г. и всяка бременна жена от момента на установяване на бремеността до една година след като роди получава застраховка от щата, ако няма собствена. И това даже без да задават въпроси дали въобще са легално пребиваващи и на всичкото отгоре застраховката покрива всичко на 100%. То и други щати имат такива неща, ама поне искат да видят зелена карта или американски паспорт. Поради тая причина Илиной и социалистическа република Калифорния са най-фалирали. Калифорнийците пък като бонус осигуряват и безплатен колеж за нелегалните, че било жестоко да остават неуки  .
|
| Пет Юни 08, 2012 9:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30862 Местоположение: София
|
Охх не знам по нашенско как е, ама като знам колко ни е близо едното село почвам да се притеснявам да не вземе комунизма да тръгне на юг .. ама тго гледй каква работа, колкото по на север, толкова повече комунизъм, Русия, Северна корея Южна корея .... канада, северни щати, централни ... и после южни ... и там комунизъм.. ехххх тия в калифорния що не се побратимят с куба, със сигурност и флорида ще севключи.
|
| Пет Юни 08, 2012 11:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
ТоНи, Флорида и Аризона се държат яко - те са засега як бастион на консерватизма. Нали миналата година Аризона приеха закон, че ако барнат някой леко подозрителен на улицата без легални документи веднага го вкарват в ареста до изясняване на ситуацията и после ако се окаже, че е нелегален веднага на самолета и кой от къде е  . Калифорнийците обаче как скочиха тогава, че се създавало прецедент с нарушаването на правата на хората. Какви права, какви пет лева бе - те първо направили криминално провинение, като нарушили една камара закони, а ние ще ги жалим и ще им даваме 100% безплатно здравеопазване и образование  . Още малко има да потърпят хората. Тая седмица например губернатора на Уискансин за пръв път в историята на щатите спечели рикол на вота (един вид прегласуване на изборите). До сега който е стигнал до рикол винаги го е губил. А пича стигна до там, защото разказа играта на профсъюзите в неговия щат (там където са се зародили на времето) и те му спретнаха въпросния рикол, ама се оказа, че хората го подкрепиха и сега профсъюзите издухаха супата. Говоря главно за профсъюзите на публичните и държавните служители. Може ли един даскал в нашата гимназия да взема средно 115к годишна заплата, а административния персонал средно 160к, а суперинтенданта на дистрикта (това е училищния район и тоя е директора му) да взема 415к (цели 15к над заплатата на Обама) и да се пенсионират с пенсия равна на 80% от заплатата си и с доживотна здравна застраховка на него и на семейството му, даже и след като той ритне камбаната? Гърция ряпа да яде в сравнение какво става тук с държавните и пъблик служителите. Ама на хората им писна вече и се почна - сега в Уискансин и Ню Джърси, а скоро и в други щати  .
|
| Съб Юни 09, 2012 12:33 am |
|
|