Отговори на тема  [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Следваща
страната на неограничените възможности ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: страната на неограничените възможности ...
Цитат:
все пак предпочитам да остават в "нормалните държави", за да не ми тровят въздуха с мрънкане и хленчене

Аз така викам за еколозите - нека всички си накупят хибриди и ел. коли и така ще има за мен бензин колкото си искам и евтин на всичкото отгоре, защото нали няма да има кой да го купува, а не можеш да кажеш на кулата в рафинерията да пуска по-малко бензин и повече дизел :D .

Вто Май 22, 2012 9:11 pm
Профил

3aek написа:
хахахахаха ще ме умориш от смях бре, тези деца все пак се учат право, финанси и прочее, като завършат AUBG почват работа с 3-4000 стартова заплата от това което съм чувал.
предполагам интересно им е било да отидат и да разгледат какво е в америка, имай предвид че таксите в AUBG са над $10 000 годишно така че семействата им са с възможности не са отишли там да работят на 5 места а както каза димитър да разгледат и междувременно поработят т.е. Work & Travel

по филмите гледат по цял ден колко е хубаво в америка, каква демокрация, справедливост и мир и щастие цари там и попадат наистина на някакви мангали-бизнесмени които ги карат да се трудят при някакви скотски условия :D

:D :D :D
Ами като учат право, финанси и прочие... уж студента е цвета на нацията .... толкова ли са безмозъчни да не разберат че между филм и реалност има разлика.....не е нужно да си гении за да се схване това.
Като са заможни родителите тогава да платят на децата си само Travel ... така ще видят само лъскавата страна и няма да реват че са им засадили борче в задното дворче.

Вто Май 22, 2012 10:23 pm
Профил
Аватар

zaphod написа:
въобще тия митове за "нормалните държави" са само в главите на разните идеалистчета, същите които ползват лафове като "кенефистан" и "абсурдистан". всеки път когато чуя как някъде в "нормалните държави" им е влязъл без вазелин ме обзема едно хубаво чувство, което май се нарича злорадство :twisted: все пак предпочитам да остават в "нормалните държави", за да не ми тровят въздуха с мрънкане и хленчене

стига глупости де, я да видим как работодател мангал ще вирее в германия или скандинавските страни? виж в гърция, италия, испания няма да има проблеми с циганията, явно и америка е на това ниво

Сря Май 23, 2012 6:39 am
Профил
Аватар

аха, значи вярвата в "нормалните страни" не ни напуска? америка не била от тях, но германия със сигурност е. ами що не ходят на бригада в германия, а ходят в америка?

Сря Май 23, 2012 7:13 am
Профил
Аватар

3aek написа:
стига глупости де, я да видим как работодател мангал ще вирее в германия или скандинавските страни? виж в гърция, италия, испания няма да има проблеми с циганията, явно и америка е на това ниво

Заек, в Германия е пълно с такива работодатели. Особенно в строителството и селското стопанство, е масова практика работа без договор + мизерни условия за настаняване. В Англия също имам наблюдения за доста такива случаи.

Виж за скандинавието се съмнявам, че може да се получи това. То отдавна сме го казали, ако някой може да построи работещ социализъм, това са те.

Сря Май 23, 2012 8:42 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
3aek написа:

Заек, в Германия е пълно с такива работодатели. Особенно в строителството и селското стопанство, е масова практика работа без договор + мизерни условия за настаняване. В Англия също имам наблюдения за доста такива случаи.

Виж за скандинавието се съмнявам, че може да се получи това. То отдавна сме го казали, ако някой може да построи работещ социализъм, това са те.

възможно е все пак там има вече 10 милиона турци, все ще има и работодатели от тях :)))

Сря Май 23, 2012 9:30 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
То отдавна сме го казали, ако някой може да построи работещ социализъм, това са те.

да те коригирам - те могат да построят най-дълго работещ социализъм :twisted:

Сря Май 23, 2012 10:51 am
Профил
Аватар

@Заек, има повече отколкото предполагаш. Предимно в строителството но има и в други сфери. Ти как мислиш, че нашта паплач толкова успешно си намира работа там. А я питай един дето от 10-15 години живее в Германия коклко немски знае - 5 думи на кръст я върже я не. За жените им да не говоря. Само децата им знаят език и им служат за преводачи... И даже живеят по-мизерно от гореспоменатите студенти в USA...

Сря Май 23, 2012 4:18 pm
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
стига глупости де, я да видим как работодател мангал ще вирее в германия

Заек, същата племенничка, дето беше в Германия на бригада сега е пак там, само че вече не на бригада. Работи в някакъв хладилен цех за обезкостяване на пилета по 10 часа на ден, плащат и около 250 евро на седмица и я карат да си купува от облеклото до ножовете и машинките за точене на ножове. Изхаби се/счупи се ножа и шефа и продава нов нож за 8 евро и машинка за точене за 80 евро :) . Няма застраховки, осигуровки и там още каквото се сетиш. Живее в един апартамент с още 5-6 човека и т.н. Да забелязваш някакви прилики/разлики с условията, дето ти спомена за бригадите тук :) ? Мизерници има на всякаде по света, както и другите човешки качества и това е разпространено равномерно навсякъде. Няма такава държава, дето да няма изцепки. Няма държава без престъпност и генерално нарушаване на закона. Това си е заложено в човешката природа и няма нищо общо с мястото, на което се намираме.

Сря Май 23, 2012 5:23 pm
Профил
Аватар

А бе от 7-те милиарда много над 6 живеят в мизерия, за съжаление. Това и не може
да бъде другояче без контрол на популацията; а получи ли се добър контрол така че
популацията да падне под 1 милиард и да може всички да живеят безгрижно ще отпадне
конкурентият натиск за безгрижните места и до някое-друго поколение или видът ще отмре
или популацията пак ще намери начин да нарасне.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Сря Май 23, 2012 5:39 pm
Профил WWW
Аватар

признавам за Германия познанията са ми като турист, от опит съм виждал че там в 20.00 магазините се затварят и няма къде хляб да си купиш ако си забравил, профсъзите минават и наказват ако някой е останал след работа, това ме подведе да мисля че пазара на труда там е регулиран и няма мангалщина, но явно съм сбъркал, забравих че има много емигранти

затова и изключих англия и франция защото в англия има огромна популация от колониите индийци и пакистанци , а във франция е пълно с африканци

Сря Май 23, 2012 6:03 pm
Профил
Аватар

Цитат:
от опит съм виждал че там в 20.00 магазините се затварят и няма къде хляб да си купиш ако си забравил

Едни приятели, дето живяха в Германия 6 г. спечелиха зелена карта преди години и дойдоха при нас. На втория ден тръгвам да ги карам да им купуваме лаптоп и те ми викат - чакай бе, днес е неделя какви покупки, какви 5 лева. И аз ги гледам като натровен 8O . И после ми разправят същите истории за магазините в Германия. Тук всичко работи 7 дена в седмицата от 6-7 сутринта до 10 вечерта. Някои почиват само един ден на коледа, а други са нонстоп 365 дена в годината. Трябва да се правят пари и да се експлоатира - ей това е капитализма :D .
Иначе това точно като в БГ по време на социализма - а съм забравил да си купя хляб до събота на обяд и после ходех по ресторантите да си купувам от ония малките кръгли питки, дето продаваха :D .

Сря Май 23, 2012 6:13 pm
Профил
Аватар

В Германия има т.нар. "Ladenschlussgesaetz" , "закон за затваряне на магазините".
Рядко дебилие ама наистина ги затварят в 6 и това е. По едно време някои ги бяха
пуснали пробно да затварят в четвъртък в 8... От 20 години поне се говори как
щели да го махат тоя закон.
Мене най-често ме изненадваха с официални празници дето не съм подозирал,
че ги има. Става човек, никой във фирмата, абсолютно целият град (Кьолн, не е
най-малкият) сякаш бомба е паднала. Добре, че обикновено собственикът на фирмата
се сещаше да ме подсети, че "утре е празник", демек да се запася :D .

Сря Май 23, 2012 6:33 pm
Профил WWW

Ей това с затварянето няма равно, миналата година бях на цебите, и ми трябва едно кабелче за щанда да подкарам, бях в магазина ако не 6 то не по късно от 6:01, ей оная лелка като каза не и тва е, какво ли не и обеснявах ама не, не ми го продаде.

Сря Май 23, 2012 11:02 pm
Профил
Аватар

А, веднъж и аз правих подобен наивен опит. Хем беше 2-3 минути преди часа
за затваряне. Доставиха си удоволствие гадините да се почувстват важни и да
откажат. Има го един тип злобни немски лелки които са изключително противни :D .
Наказват когото могат за простотията си (която им стига акълът да проумеят,
затова са и толкова зли). Тук нямаме такива. И там не са преобладаващи но ги
има и още как.

Чет Май 24, 2012 12:38 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Следваща