|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:21 pm
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Пратка към Австралия
Става дума за това, че някой ги забавя. Кой и защо можем само да гадаем, това казах от самото начало. Възможно е и част от пратките да се забавят по параходите или дори да потънат барабар с някой титаник. Но със сигурност има и огромен % пратки чието забавяне не може да бъде обяснен по такъв начин, всъщност по никакъв освен ченгесарски начин. Кои точно ченгьори какво правят ако знаехме тия ченгьори отдавна да са изметени от обществения пейзаж, те все пак ако и да не са особено умни по нашите критерии със сигурност не са и дебили.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Май 15, 2012 7:58 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Правите грешка, като поставяте под общ знаменател писмо и пакет. Писма не съм пращал, но пакетите, които изпращам, винаги пристигат в предвидения срок.
edit: Ако искате бързи писма пускайте ги "с предимство"! За чужбина е около левче повече, но със сигурност ще бъде обработено и ще пристигне преди писмо пуснато в квартална кутия или трамвай.
|
| Вто Май 15, 2012 8:54 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да, ако предвидения срок е 6-8 седмици значи всичко е наред  Бе има ли още квартални кутии, че и в трамвай да си пускате писмата, струва ми се това го имаше по соц време.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 15, 2012 10:25 pm |
|
 |
|
741
|
Наскоро не съм се заглеждал дали още стоят кутиите по трамваите. Ама хората продължават да пускат. Преди време ватман се оплакваше по телевизията, че вадели писма от отделението с двигателите. Набутвали ги през прорезите за охлаждане на някакъв модел мотриси.
|
| Сря Май 16, 2012 7:17 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Така,ясно че ще е EMS. Чета на сайта на български пощи http://www.bgpost.bg/?cid=54И не ми се изясняват два въпроса. В пощата ли се приемат EMS пратките? Пише че се изисква "митнически декларация CN 23 за пратки със стоково съдържание;" Това има ли някаква философия и особенности или си е някаква рутинна хартиика дето попълвам на място?
|
| Чет Май 17, 2012 12:35 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми аз поне ги нося в централна поща, там са (за София).
За извън ЕС вярно, че има и тая беля с митническите декларации, за износ са много по-лесни за минаване (нали няма какво да взимат), даже мисля, че преди години виждах, че може да се пускат някак и онлайн (само тия за износ, естествено - и не съм го ползвал това никога).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Май 17, 2012 7:12 pm |
|
 |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
CN23 е една лепенка, която се лепи в пощата на пакета. Пише се на място върху нея какво пращаш, колко струва и колко тежи или нещо подобно. Никога не съм го писъл аз/ Винаги нагъзвам лелката в пощата да ми го пише /нали съм селяни - познавам я/. Ама тя цялата лепенка е малко по-голяма от кутия цигари, та хич няма много за писане. 2-3 полета са само. Иначе това с ЕМS според мене е само начин пощите да вземат повече пари за същото нещо май. Най-добро от всичко според мене е "малък пакет". Това обаче ако е до 2 кг пратката. Иначе му казват колет и става доста по-скъпо. Това с приоритета - има такава услуга, според същата лелка в пощата е само парлама, щото натовареността на нашите пощи не е такава, че да се задръстят с колети че да ги делят на с приоритет и без. А иначе разликата в цената е осезаема. Ама това е най-евтиния вариант от всякъде. Колкото и да тежи и каквито и отметки да му слагаш, не съм виждал цена по-голяма от 30 лв. Има си номер /въпреки че проследяването онлаън не е никак подробно/. Има си обявена цена - че ако се загуби да може да претендираш. Какво друго ти трябва... Другото което бях проверил е, че 30 дена след праането нямаш право да я търсиш. Като мине 30-тия ден и не е стигнала, тогава можеш да почнеш вече процедурата по търсенето. Досега обаче не ми се е налагало, а доста съм пращал... Не е имало проблеми... Само за сравнение, че се сетих. Бях пращал едно устройство с трафче вътре. Ама трафа китайски, и самото трансформаторче не е добре закрепено вътре и малко хлопа. Отделно дето кутията му малко се разлупва в единия край, та и бях сложил 1-2 какпи лепило. На митница някоя обаче, това са го отворили, и трафа са го разглобили /а той оригинално си е залепен/. Естествено оскубали са му жиците и нищо не става повече от него... Та явно тарашат по митниците... Извода - опаковайте така, че лесно да се вижда какво има вътре, и после лесно да могат да го поставят обратно - без да го почупят...
|
| Чет Май 17, 2012 11:54 pm |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
Да ползвам темата за подобен въпрос. Чакам една пратка от Австралия пратена от тамошните пощи като експресна. Направо ме очуди че до София е дошла за 3 дни ! Сега въпроса е някой знае ли коя наша фирма ги обслужва тези пратки от Австралия тук ? Трябва да ги намеря защото искам да пренасоча адреса за доставка. ако са български пощи яко съм го закъсал 
_________________www.ev-bg.com
|
| Вто Юни 29, 2021 10:27 am |
|
 |
|
stefan63
|
На австралийския тракинг не се ли вижда? 90% че са нашите пощи.
|
| Вто Юни 29, 2021 7:28 pm |
|
 |
|
Stoi
Ранг: Професионалист
|
Обадиха ми се по телефона. С DHL дойде. Тук нашите завеждат нов номер за проследяван техен си на DHL. От Австралия дойде за три дни, а тука нашите 4 дни не могат само да я освободят от митница 
_________________www.ev-bg.com
|
| Вто Юли 06, 2021 9:48 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Преди 2-3 седмици пратка от китай с TNT /fedex на нашите ограчи им отне 15-16 дни да я освободят . Имай предвид че от моя страна нямаше абсолютно никакво забавяне.
|
| Вто Юли 06, 2021 6:10 pm |
|
|