Отговори на тема  [ 125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща
За цигарите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: За цигарите
3aek написа:
ще отшуми, като спрат рекламите на цигари и по филмите престанат да експонират образа на коравия мачо с цигара в уста
децата ще спрат да подражават

и не само това , прави ми впечатление напоследък че добре платените не пушат. трябва да се наложи стереотипа за бедния пушач, това е златна възможност от която никой не се възползва. вредата на здравето се преглъща, но да те вземат за беден - никой тинейджър няма да се навие.

Пон Май 14, 2012 7:55 am
Профил

zaphod написа:
.......

При първия ми досег с Германия това беше почти най-големия ми шок: много малко (в момента не се сещам за нито един) от хората над средното ниво пушат.

Пушеха ( за пример) едни познати, семейство, тя мед.сестра, той-"мед. брат", но безработен. Децата им бяха при бабата, че те нямаха пари, за да ги гледат.

Ааа, първият ми шеф (милионер :) ), но той не си беше завършил образованието, беше си развратник и куп други неща, та него не го броя.

Пон Май 14, 2012 8:58 am
Профил

Съответно аз се чувствах като някаква отрепка задето пуша :)

Пон Май 14, 2012 8:59 am
Профил
Аватар

Хубаво е в дискусията да не направи някакво разграничаване на пушенето.
Според мен, не е редно да се слагат цигарите при лулата и пурите...

Пон Май 14, 2012 10:15 am
Профил

zaphod написа:
3aek написа:
ще отшуми, като спрат рекламите на цигари и по филмите престанат да експонират образа на коравия мачо с цигара в уста
децата ще спрат да подражават

и не само това , прави ми впечатление напоследък че добре платените не пушат. трябва да се наложи стереотипа за бедния пушач, това е златна възможност от която никой не се възползва. вредата на здравето се преглъща, но да те вземат за беден - никой тинейджър няма да се навие.

+1

Не забравяйте, че по-толерантни хора от пушачите НЯМА. Все пак ще се съгласите, че никой пушач не е направил забележка на непушач ЗАЩО НЕ ПУШИ, нали?

Твърдо трябва да има забрана за пушенето на обществени места. Не виждам причина защо трябва да дишам пушека на пушачите.
Ограничаване и забрана на производството - не мисля, че е добра идея. Като намалее или изчезне консумацията - производството от самосебе си ще се редуцира и изчезне. Дотации обаче в никакъв случай не трябва да има.
Това пушачите да плащат повече здр. осигуровки от непушачите ми се вижда сложно за изпълнение. По-скоро както Димитър предлага - всеки сам да си плаща здравните осигуровки (и пенсионните) по собствена сметка, а не да внася едни пари в "кюпа". При болест да разчита на тях, а не на тези в "кюпа" внесени от мен ... (може би идеята е малко крайна, но мисля че този принцип макар и не на 100% си струва да се заложи в системата)
Същото да се отнася и за и за алкохола и дрогата. Ако обаче някой извърши престъпление или катастрофа употребил опиати - наказанието му да е в десеторен размер ...
И все пак акциза и цените на цигарите трябва да се увеличат, за допълнително да се стимулира ограничаването на потреблението.
Поправете ме ако греша, но има БЕЛИ страни в които продажбата на алкохол е изключително под контрола на държавата ... (май някои скандинавски и др. северни страни)

Пон Май 14, 2012 10:47 am
Профил

За повечето неща съм съгласен. Но ако това със здравните и пенсионните осигуровни стане ( а би трябвало ), около 2 милиона души ще останат без здравни, а в перспектива около 4 милиона без пенсионни...
За да се ограничи обаче пушенето, то трябва да стане "занимание самотно". Да не може да се пуши на обществени места (в това число и улиците и парковете)

Пон Май 14, 2012 11:04 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Хубаво е в дискусията да не направи някакво разграничаване на пушенето.

+2
Лулата на мира трябва да бъде в отделна категория :mrgreen:

Пон Май 14, 2012 12:47 pm
Профил
Аватар

itso.t написа:

Да, пурите са още по-вонящи :D .

emilvtc написа:
Не забравяйте, че по-толерантни хора от пушачите НЯМА. Все пак ще се съгласите, че никой пушач не е направил забележка на непушач ЗАЩО НЕ ПУШИ, нали?

А, това беше изказването на годината - предлагам да го сложим в рамка :D . Емиле, стегни се малко, не са излагай, защото същото можем да кажем и за наркоманите, алкохолиците, убийците и т.н. за каквито още се сетиш :) .

Пон Май 14, 2012 4:10 pm
Профил

Dimitar,
По реакцията ти разбирам, че този виц не го беше чувал :-)

Пон Май 14, 2012 5:25 pm
Профил
Аватар

Ами ти пък като е виц сложи поне една емотиконка де, не го казвай толкова сериозно :D .

Пон Май 14, 2012 5:47 pm
Профил
Аватар

Егатий комплексарите дето сте се събрали тука :D

Съб Май 19, 2012 3:29 pm
Профил WWW

Аз не съм пушач, никога не съм пушил и нямам нищо против пушачите. Мисля че тоталната забрана е твърде пресилена, разделението си беше напълно приемливо и за мен и за всички около мен, пушачи около мен в момента няма. Първо според мен трябваше да се позволи едно заведение да е само за пушачи или само за не-пушачи, или да има разделени помещения. Ако някой е непушач да не влиза в заведение за пушачи, аз не влизам в чалга кръчми щото не ми понася чалгата, би ми се искало да я забранят ама едва ли. По същата логика пък пушача няма да влиза в заведението за непушачи, или као влиза няма да пуши. Повечето заведения които посещавам си имаха зали за непушачи и изобщо не е имало проблем с дима, да не говорим че на повечето читави заведения вентилацията е достатъчно добра за да няма проблем дори и в зоната на пушачите.
Щом на мен ина женами не ни пречат не виждам на някойкак могат да му пречат, според мен всичко е поредното мрънкане от едните и приемане на популистки малоумни, европедерастки закони от другите.
Има разни изследвания от преди доста години с интересни резултати, и канцерогенните и вредни елементи няма как да се разпространяват с цигарения дим, но ....

Съб Май 19, 2012 4:38 pm
Профил

ToHu написа:
според мен всичко е поредното мрънкане от едните и приемане на популистки малоумни, европедерастки закони от другите.

не си прав... това правителство не приема малоумни или педерастки закони ;-)

Просто се чудят как да пълнят хазната с всевъзможни забрани, глоби и таксички. Добре че днес парламента не работи, иначе дневно приемат по няколко такива закони. Вчера примено вдигнаха глобите за минаване на червено, за алкохол, за неспиране на пешеходна пътека, касови апарати за автобусния транспорт (със съответните солени санкции).
Отдавна си мисля да отворя тема и да изброявам всеки път като вдигнат глоба, такса и прочие. Ама нямам толкова свободно време, то всеки ден ще трябва да пиша по тая тема ;-)

Съб Май 19, 2012 5:27 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Просто се чудят как да пълнят хазната с всевъзможни забрани, глоби и таксички. Добре че днес парламента не работи, иначе дневно приемат по няколко такива закони. Вчера примено вдигнаха глобите за минаване на червено, за алкохол, за неспиране на пешеходна пътека, касови апарати за автобусния транспорт (със съответните солени санкции).

Малко е 200лв. за преминаване на червено, употреба на алкохол, или за неспиране на пешеходна пътека, на фона на джигитите-шАфьори в България глобата трябва да е минимум хилядарка и един месец чукане на камъни по магистралите. Колко лесно само бг шафьорите в чужбина си сядат на дзадника, на голям процент им отнемат книжката в рамките на първите 6 месеца, а да не говорим колко добре започват да шофират като се изръсят с някоя и друга хилядарка или пък след посещения на шофьорски курсове в събота и неделя, т.е. приказката кучето скача според тоягата като се приложи и всичко си идва на мястото.

Съб Май 19, 2012 7:38 pm
Профил WWW
Аватар

¶ написа:
...

+1
Аз тука българите (които са за малко) по шофирането ги познавам, чак като ги настигна после им виждам номера.

Нед Май 20, 2012 12:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 125 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Следваща