| Автор |
Съобщение |
|
bashmaistora_1
Ранг: Минаващ
|
 Слабо място на софтуер
Та питанката е, ако сте открили слабото място в кода на даден софтуер и това позволява ползването му без да се плаща какво бихте направили?
|
| Чет Май 10, 2012 5:50 pm |
|
 |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Слабо място на софтуер
А какво би направил, ако видиш, че вратата на тезора на банката не е затворена. Който не иска да плаща, ще намери начин да не плаща. Явно ти си търсил и си намерил - следователно не плащай. Който иска да плаща, ще отиде и ще си плати.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Май 10, 2012 7:34 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Съгласен съм. Има една приказка че катинар не се слага за да не се влиза, а защото не трябва да се влиза.
|
| Чет Май 10, 2012 8:00 pm |
|
 |
|
bashmaistora_1
|
Е да де, ама се чудя само аз ли да си топвам от кацата с медеца или да дам и на други 
|
| Чет Май 10, 2012 9:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами то ако беше каца с мед щях да ти кажа само ти да си я топиш, иначе току виж днес има утре не, ама не е каца та няма да свърши ...
|
| Чет Май 10, 2012 10:11 pm |
|
 |
|
bashmaistora_1
|
Мислих да пиша за пропуска на хората разработващи софтуера......но останах много обиден от отношението им към мен като обикновен потребител. В крайна сметка като че ли е по-добре да запазя това за себе си и да не си навличам евентуални бъдещи проблеми.
|
| Чет Май 10, 2012 10:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Ами това е твое решение, както се казва дайствай по съвест 
|
| Чет Май 10, 2012 10:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък съм кротък човек ама на който се улее да ме обижда рано или късно му го връщам. Я публикувай и то с подходящ коментар - не мисли, че няма полза! Навремето nVidia се съобрази с мен (истина е, не се хваля) а ако някви шибаняци не реагират си е за тяхна сметка.
|
| Пет Май 11, 2012 1:05 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Ми кажи поне за кой софтуер ставаше дума де  Може на някой да му трябва, може и не. Има много полезни и също толкова безполезни програми
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Май 11, 2012 6:49 am |
|
 |
|
bashmaistora_1
|
Софтуера е музикантски, от няколко версии насам няма хапчета, лекарства, крака и ръце.... Той всъщност не е и чак толкова скъп- около 80-90 лева.... Причината да се закеркенеча със намирането на вратичка беше факта, че при най малката промяна на хардуера, въпросната програма започва да работи като ДЕМО. След upgrade на машината проведох една доста вяла кореспонденция със разработчиците, от която стана ясно че трябва пак да си платя.....да ама аз вече не искам да си плащам за нещо което веднъж съм купил. Ииии те така.
|
| Пет Май 11, 2012 12:26 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами виж сега, Като е музиканстки софта - предполага се, че си музикант - демек софта ти е само средство да си покажеш таланта-> като не те кефи взимаш/купуваш друг или краднеш друг. Едно време имах приятелче дето някакъв софт на Сони ползваше, бяха му го дали безплатно - щото не е било за студийна техника и за вадене на пари -> и те така си насърчавали незнам какво си. та както ти казаха - ако искаш плащай ако искаш не - и в двата случая има плюсове и минуси 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Май 11, 2012 1:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ааа то било като любимия ми EDIUS за видео - навремето го бях купил заедно с хардуера (още си е там и работи) и се замагари само заради ъпдейта на един от хардовете. За 15 мин. намерих хапче в нета и оттогава си ръгам нови версии на всеки комп - да има. Скоро дори бабаягата на която пиша ми извлече без проблем звука от няк'ви кофти ютубешки видеота.
|
| Пет Май 11, 2012 10:41 pm |
|
 |
|
bashmaistora_1
|
Да, нещо такова....нямаше да ме притеснява толкова ако вече имаше пробив... Смущава ме факта че аз правя първата крачка, от една страна си казвам- майната им, на когото мога ще помогна да си спести едни парички, от друга страна добре знам колко гадно е чувството да се мъчиш да създадеш нещо и някой гамен да ти прецака целия труд. От известно време съм решил да съм напълно изряден потребител и 99% от софтуера който ползвам е лицензиран или свободен, но това не ми попречи да поровя в чуждата купичка 
|
| Съб Май 12, 2012 12:41 am |
|
 |
|
nik
|
щом нямат отношение към клиентите си не заслужават пари, като толкова искаш да си купуваш софт купи си нещо друго където уважават клиента, така пак уважаваш и стимулираш труда на създателите, но на възпитаните и коректни създатели
|
| Нед Май 13, 2012 6:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ъъъ то и пиратстването си е включено в цената ако са кадърни. Щото непробиваема защита няма и всеки го знае. Номерът е клиентът да е доволен и да предпочете да си плати вместо да се рови из съмнителни сайтове със съмнителен успех. А пирати винаги ще има.
P.S.: в този ред: затова повечето програми си имат безплатна версия за Home User, т.е. потенциалният пират. Професионалистът няма време за глупости, вкл. и за непрофесионално написани програми.
|
| Нед Май 13, 2012 9:29 pm |
|
|