Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Аз даже съм ходил на люблянка, даже като бяха там шьофьора ни беше точно от там, от първите напуснали след преименуването и преустройството. Хубави хора, стига им мисли злото ...

Вто Май 08, 2012 9:15 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
http://dnes.dir.bg/news/zaplati-otzenka ... 08062?nt=4
Да им е честито:!:
то идват избори затова ;)

Сря Май 09, 2012 12:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Учени от РУ изобретиха електрически велосипед
http://rousse.dir.bg/news.php?id=11127393
Браво! :idea: :D :partyman:

Съб Май 12, 2012 1:41 pm
Профил
Аватар

Да ама заводът в Ловеч вече е китайски.
Е-ти чалга държавата :(

Ъъъ, втора тема:
Що тези дни засекретиха БНТ1? Булсата го прекодира и не се лови вече с ирдето картата ми заедно с основните "сериозни" канали, ама да не мога и по интернет да го гледам само защото съм в чужденеция...

Нед Май 13, 2012 12:19 am
Профил
Аватар

Че то остана ли нещо на ирдето? Като си идваш насам, вземай приемника и картата и си ги смени в някой офис - то вече всичко са минали на Булкрипт сигурно.

Пък завода в Ловеч - ми то цеха дето сглобяват Стените няма нищо общо със стария - на друго място е и е прясно построен цех.

Нед Май 13, 2012 11:17 am
Профил ICQ
Аватар

Абе и с тоя завод се оказа повече пушек отколкото нещо смислено. Малко стана като вица с компотите...

Не произвеждаме коли, а ги сглобяваме. И то не ги сглобяваме, а само прикачаме някой и друг детаил, колкото да се води, че е завършена в ЕС. Всъщност колите си идват почти готови. И то гонят някакви 2000 бройки годишно, което си е пълна смехория. За справка Шкода продаде 850 000 автомобила 2011 година, Дачия мисля 350 000. А те са реперите за Източна Европа . Един познат ходи в "завода" и се върна адски разочарован. Каза, че завода на Ровър дето въобще не тръгна и то преди 15 години, е бил на светлинни години технологично от тоя цех. В Ловеч няма един робот. Всичко е на жива сила, отверки и гаечни ключове.

Отделно, че рекламните бройки бяха наистина прилични автомобили. Но хора дето си взеха първите произведени в БГ, са напълнили форумите с оплаквания :) Само като погледнеш побългарената газова бутлика дето виси като херния отзад на колата, без никаква защита и открити кабели и клапани... Абе успяхме да изциганим даже китайски боклук.

Въобще за пореден път доказхаме, че не можем да правим коли. Мисля, че е време да спрем с опитите.

Нед Май 13, 2012 11:30 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
...
Въобще за пореден път доказхаме, че не можем да правим коли. Мисля, че е време да спрем с опитите.

Не ми е ясно какво сте доказали ама от поста ти за тоя завод разбирам, че поне с него
не сте и опитали :D .

Да почне човек да прави коли от нула и да гони производители със 100 години опит
и най-вече развити пазари едва ли е лесна работа; трябва някой много можещ и отдаден човек. И целият му
живот ще отиде докато има шанс да стане конкурентноспособен, да не говорим
за парите, които трябва да има за хвърляне докато стигне до мислене за конкурентноспособност.
Просто в БГ не е имало такъв човек - което не значи, че никога няма да се появи.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Май 13, 2012 12:35 pm
Профил WWW
Аватар

Ми това е 5 тия опит, поне аз за толкова се сещам :) И май пак се очертава неуспешен. Това имах предвид.

Нед Май 13, 2012 2:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Е аз не броя нито един за реален, това са само опити да вкарат тука някой
вече установен производител.
Което няма как да се случи, няма с какво да го привлекат (и много с което да
го отблъснат). То това важи за повечето ако не за всички браншове де.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Май 13, 2012 2:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мама му стара тази секретност "БГ интернет само за българите" вече не ме и нерви, само на смях ме напушва и то поради доста причини.

Нещо друго: изкопах сайта на ТВ7 и изгледах рекламите с перфектно качество. Веднага след това обаче се появи син екран, че Нетера ТВ нямала право да излъчва предаването. Брех, на сайта на нетерата не съм ходил, повтарям процедурата и пак същото. Значи царят дава а пъдарят не, ама царят дава защото знае, че пъдарят не дава и въобще една пушилка, едно мазало, само за да се пише някой, че барабар с Петко и него го гледат по интернет, и върви се чуди къде е логиката...

Пон Май 14, 2012 12:23 am
Профил
Аватар

Добре бе Бонго, вземи си една чиния и си гледай булсата. Какво му плащаш - там 10 тина евра на месец.

Пон Май 14, 2012 10:12 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Цецо написа:
Абе и с тоя завод се оказа повече пушек отколкото нещо смислено. Малко стана като вица с компотите...

.

Ами Цецо,няма как да не се "компотира" ситуацията защото :
1. Завода е в Ловеч.
2. В Ловеч без да е набъркан Гриша Ганчев нищо не се случва.

като имаш т.2.
натам сам си развиваш теорията дали този завод с това смешно производство е за да се прават пари или да се перат пари :!:
защото според т.2 пари за пране има много а вече не става толкова лесно като в 90-те години :!:
това е.

Пон Май 14, 2012 12:50 pm
Профил
Аватар

Да постфактум като подредиш фактите изглежда точно така.

Пон Май 14, 2012 2:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение ...
Цецо написа:
Добре бе Бонго, вземи си една чиния и си гледай булсата. Какво му плащаш - там 10 тина евра на месец.

Точно това правя ама те на 2-3 месеца човъркат нещо да отчитат дейност и да ми вгадят живота. А не мога да прескоча до близкия офис да ги напсувам, само си плащам.

А аз смених темата за БГ интернет, той булсата не става за всички.

Пон Май 14, 2012 7:36 pm
Профил
Аватар

Някой знае ли по-подробно клюки за това :?:
или Тренчев иска да поизтупа праха от медийната му активност :?:

-----------------------------------------------------------------------------------
Вестник Класа

"Предстои огласяване на скандал с българска банка в западния печат", уверява в интервю за "Класа" д-р Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа". "Аз съм свидетел на страховити неща, които се случват в България, които не се изнасят от по-едрите медии. Истината опитва да пробие през една или друга медия, но трудно намира такава възможност, защото не е удобна за много хора и институциите я прикриват. Не изключвам скоро да се появят шокиращи информации за неща в бизнеса, ако щете и в банките, в западния печат. Появят ли се там, няма как да не се появят и в българския. Знам много подробности, но се питам имам ли право да ги изнеса. Най-вече от гледна точка на това, че се правят някакви опити нещата да намерят решение. Но опитите са доста вяли и доста неубедителни. Не е приятно, когато човек има сметка в една българска банка и когато отиде да тегли, се окаже, че някой е изтеглил преди него. И то точно банката е изтеглила. Служителите са изпразнили сметката и за това имаме безспорни доказателства и колкото тези работи да ги прикриваме те ще излязат", предупреждава Тренчев.

Сря Май 16, 2012 12:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 1080  Следваща