|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:54 am
Fail-safe - принципи, схемни решения
| Автор |
Съобщение |
|
bot
Ранг: Минаващ
|
 Re: Fail-safe - принципи, схемни решения
...
|
| Чет Апр 26, 2012 9:15 am |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тогава какъв е смисъла да спорим  ?
|
| Чет Апр 26, 2012 4:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами аз знам че повечето АЦП за над 17 бита са сигма делта, повечето да, всички сигма делта си имат разни косури инедостатъци, и в някои случаи предимства, но за 18 все още може SAR, аналог имат добри модели. Иначе за имах една задачка преди години за 24 бита, реални, слагах 31 битови, но повече от 20 ..айде 21 не успях да докарам, но тогава бяхме по-млади и глупави, а и тамимаше едни логаритмични усилватели ... Иначе относно входовете на ADC-то, знам че си имат някои и входни части, на силабс май към всички може да закачаш директно както тензо сензор така и други сензори, имат си и програмируеми усилватели и други екстри, не е в това въпроса.
|
| Чет Апр 26, 2012 4:30 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Леле... От fail-safe та до ADC... Авторът на темата се прекръсти на bot... Какво още следва?
|
| Чет Апр 26, 2012 10:22 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Стига бе - верно ли  ? Явно хората имат доста свободно време да се занимават с глупости  .
|
| Чет Апр 26, 2012 11:30 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
|
| Пет Апр 27, 2012 4:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Поне стана весело - човека, дето тръгна да ни изнася лекции как се проектират надеждни системи се оказа, че не знае как се ползва уачдог таймера  .
|
| Пет Апр 27, 2012 5:12 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Точно затова си помислих, че е един и същ човек зад двата ника - големи претенции с мизерно покритие. Поне надеждността да беше разяснил както трябва... А Пико-омразата при него явно е инспирирана от опитите да се прехвърлят собствените грешки към контролерите на Майкрочип.
|
| Съб Апр 28, 2012 9:24 am |
|
 |
|
mrcpuinstructor
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Авг 10, 2010 6:54 pm Мнения: 43 Местоположение: Пловдив
|
Здравейте отново! Не, bot е друг човек, не съм аз и дискусията за АЦП не беше подхваната от мен Напоследък не ми остава свободно време, а и се чудех как да начертая цялата схема на това, което исках да постна, затова не я постнах в крайния й вид. Пък и не знам дали да го сторя, защото явно има по-компетентни от мен, които разполагат с по-актуално инфо по темата или просто аз не умея да обясня каква точно беше целта ми. Може би трябва "да изям още много хляб", за да пускам нови теми във форума  Опитах да се аргументирам, останах неразбран и затова препдочитам да се обаждам по-малко 
_________________Моят програматор: http://www.robotgames.net/atmel/Cables.htm
Разблокиране - 74HC4060,74HC4040, 16 MHz кварц и рейки 
|
| Пет Ное 02, 2012 6:02 pm |
|
|