| Автор |
Съобщение |
|
michev
Ранг: Форумен бог
|
 Настолна бормашина
Хи  Интересува ме такова нещо в ценови диапазон до 200лв. Към момента съм се спрял на тази, но не мога да намеря никакви мнения за нея из БГ пространството  Дайте някакви насоки към определени модели.
|
| Чет Апр 26, 2012 12:15 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Настолна бормашина
|
| Чет Апр 26, 2012 2:37 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3179 Местоположение: Пловдив
|
Зависи за какво ти трябва. Аз имам подобна. Купих я преди няколко години и струваше 150лв. Гледам по магазините из Пловдив, че можеш да намериш такава около 200лв.
Мнението ми е, че не става за прецизна работа. 1. Двигателя ми е 350W и при "продължителна" работа (например 10мин) загрява и трябва да спирам, за да се охлади. 2. Патроника има биене и аксиален и радиален луфт. 3. Подвижната масичка като пробиваш нещо по-дебело с малко по-голямо усилие поддава и се огъва. 4. А също така равнината на масичката не е перпендикулярна на оста на патроника.
Не знам какво мнение ти трябва. Ако имаш конкретни въпроси - питай. Вероятно за много случаи бормашината е подходящото решение ...
|
| Чет Апр 26, 2012 7:20 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Внимавайте къде си давате парите - в БГ боклуци дал Господ. А 200лв са много за подобен клас. Преди 2-3 години си взехме подобна в сервиза за 80 евра но от неевтин магазин. Никакви проблеми докато един ден тенекеджиите си я харесаха и й изпиха мозъка само за два часа. Оттогава проблемът е че ремъкът приплъзва колкото и да го натягаш но аз го оставям така за да държа настрана говедата. А за прецизна работа си има Дремел  А, на нашата бутоните Старт/Стоп са отпред, имат си спускащ се капак с голям авариен бутон Стоп. Това само по себе си говори нещо въпреки че за китаеца нищо свято няма.
|
| Чет Апр 26, 2012 10:28 pm |
|
 |
|
kolo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Апр 05, 2007 1:39 pm Мнения: 16 Местоположение: PLOVDIV
|
И аз имам същата.Лошото, е че няма менгеме и пригаждам едно китайско менгеме за работа.
|
| Пет Апр 27, 2012 9:21 am |
|
 |
|
HIFI
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 9:59 pm Мнения: 512 Местоположение: София
|
Записал съм се на курсове за категория А и полигона е на паркинга на битака на Малашевци. Докато чаках да го разчистят се разходих малко из клошарщината... На един щанд/сергия имаше настолни менгемета, стенд за дрелка която го превръща в бормашина (даже имаше палец за регулиране на дълбочината на пробиване и т.н.) Имаше няколко модела единия поръждясал, но все пак имаше избор дали да е с лост или врътка. Ако имаш път и ти се пазари с "джадай" според мен може да си намериш страшно евтино някоя останала от разграбен цех. Тази конкретно беше много масивна и имаше вид на добра.
_________________ I'm debugging my software mostly with soldering iron....
|
| Пет Апр 27, 2012 10:34 am |
|
 |
|
DD
Ранг: Минаващ
|
Може да потърсиш и Райдър. Всички подобни машини са китайска ОЕМ продукция, и няма голямо значение каква марка са им залепили на етикета. Като цяло малко по-добре от ръчна дрелка, но за точна и отговорна работа не стават.
|
| Пет Апр 27, 2012 2:20 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Тук има аналогични, но и по сериозни http://polymeta.bg/?page=newmach&cat=15&pid=39Все пак, фирмата е специализирана в металобработващи машини
|
| Пет Апр 27, 2012 2:36 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Каква е марката няма значение, но каква е изработката има, от китайско до китайско има голяма разлика. Гледай да не те прецакат с машина с алуминиева маса, лесно се чупи. Много е важно за какво ще я позлваш тая машина, но не може да очакваш прецизност от машина за 200-250 лв.
|
| Пет Апр 27, 2012 3:52 pm |
|
 |
|
a_stankov
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Съб Дек 06, 2008 9:22 am Мнения: 119 Местоположение: Пловдив
|
Всичко зависи от това за какво ще се ползва, общо взето тези до 200 лева са си пълен т...к с извинение. Нещо по-истинско сме купували от тук: http://www.kentavar.com/
|
| Пон Апр 30, 2012 10:16 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
И от мен един линк http://www.bubeta.com/бормашината е 240 лв
|