Отговори на тема  [ 230 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Следваща
Помиярите в София 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Помиярите в София
Научи ли го на "Свинско със зеле" или "Вратна пържола" .. представям си го как се сервира само ;)

Сря Апр 25, 2012 2:45 am
Профил

Ти си опасен пич.

Сря Апр 25, 2012 3:06 am
Профил

Еее ти сега от шега не разбираш ..... но имахме един заек навремето, свърши в тавата, брата беше малък и дълго тъгува че го сготвиме, ама той си беше нормален, не декоративен.

Сря Апр 25, 2012 3:15 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
zaphod написа:
много хубаво го е измислил това със слона "ама как можеш да твърдиш че слона не е нещо повече от другите, та кой друг има такъв голям нос". ето така ми звучат аргументите на разни възвисени хуманисти и етици.

Има лек проблем с това. :) Акъла е възможно най-якото приспособление, което ти дава абсолютната власт да си на върха на хранителната пирамида. Можеш да ядеш (ако поискаш) дори неща, които преди това са били абсолютния връх - например разни тигри и мечки. Освен това е и най-новото, преди нас не е имало други умни твари. Тези два факта еднозначно определят акъла като най-последната и висша възможна фаза на еволюцията. Доста далеч от хобота. :)

то това е така, никой не отрича че сме номер едно в класа, това което отричам е че сме друг клас. има огромно значение това. хуманистите и останалите леви отрепки точно това им е идеята - че сме по-горен клас и че не ни подобава "да се държим като животни", демек да участваме в състезанието където сме първенци. в безчет литературни произведения те с огромна горчивина констатират че "нищо не се е променило в човека" и че сме просто едни интелигентни маймуни, с идеята че читателя ще се засрами и ще спре да се държи като маймуна.

Сря Апр 25, 2012 7:20 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
Прасетата и кучетата са наистина умни и могат лесно да разбират и да научават команди и разбират като им говориш, с маймуни и делфини никога не съм имал контакти но е вярно.
Някъде бях чел че един фермер гледал много прасета и ги научил да си пускат и спират сами отоплението в клетката като натискат големи бутони със зурла. Гледал съм прасе като домашен любимец и смея да твърдя че е умно като куче, знаеше си името и изпълняваше ред команди.

Класическа грешка е да се приравнява интелект към способност за лесна дресировка.

Сря Апр 25, 2012 10:27 am
Профил
Аватар

zaphod написа:
Реконструктор написа:
zaphod написа:
много хубаво го е измислил това със слона "ама как можеш да твърдиш че слона не е нещо повече от другите, та кой друг има такъв голям нос". ето така ми звучат аргументите на разни възвисени хуманисти и етици.

Има лек проблем с това. :) Акъла е възможно най-якото приспособление, което ти дава абсолютната власт да си на върха на хранителната пирамида. Можеш да ядеш (ако поискаш) дори неща, които преди това са били абсолютния връх - например разни тигри и мечки. Освен това е и най-новото, преди нас не е имало други умни твари. Тези два факта еднозначно определят акъла като най-последната и висша възможна фаза на еволюцията. Доста далеч от хобота. :)

то това е така, никой не отрича че сме номер едно в класа, това което отричам е че сме друг клас. има огромно значение това. хуманистите и останалите леви отрепки точно това им е идеята - че сме по-горен клас и че не ни подобава "да се държим като животни", демек да участваме в състезанието където сме първенци. в безчет литературни произведения те с огромна горчивина констатират че "нищо не се е променило в човека" и че сме просто едни интелигентни маймуни, с идеята че читателя ще се засрами и ще спре да се държи като маймуна.

Еми айде пак семантика. Какво значи "нещо повече"? Аз твърдя, че сме нещо много повече, не просто сме се откъснали от основната група в маратона, ами направо водим с няколко обиколки. Сравнението на акъла с хобот е нелепо - все едно да сравняваш лопата с атомна бомба. Пълна нелепица, разбира се, е и схващането, че сме някви "божествени създания", които нямат нищо общо с останалата фауна. :)

Сря Апр 25, 2012 10:32 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Реконструктор написа:
Пълна нелепица, разбира се, е и схващането, че сме някви "божествени създания", които нямат нищо общо с останалата фауна.

Защо трябва едното да изключва другото? Аз твърдя, че сме божествени създания, както и всичко живо на Земята, и на нас е отредено да сме господари. Това са фундаментални теми, които се разискват от хиляди години и в крайна сметка не е измислено нищо ново. Разбира се не изключвам еволюцията и тн., все пак хубавото е, че нищо не е просто :)

Сря Апр 25, 2012 11:30 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Класическа грешка е да се приравнява интелект към способност за лесна дресировка.

Ти отглеждал ли си някога куче? Ама от пале, докато го заровиш?

Въпроса е риторичен.

Сря Апр 25, 2012 1:11 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
Реконструктор написа:

Ти отглеждал ли си някога куче? Ама от пале, докато го заровиш?

Въпроса е риторичен.

Абе аз съм отглеждал, умни са, но понякога се преувеличава с интелекта им, мога да кажа че котките не са много по глупави, по скоро се правят на глупави,което е отново признак на интелект.

Сря Апр 25, 2012 4:12 pm
Профил
Аватар

Гледал съм какво ли не.
За кучетата: 25г. имах болонки вкъщи (майка и дъщеря) и те бяха равноправни членове на семейството. Акълът им беше като на около 10 годишно нямо дете плюс други неща които децата не ги могат. Всъщност дъщерята се опита да проговори (не че имаше шансове да стане Гарелов напр.) но майка ми я развали с гевезене. Вземал съм си и помиярче от улицата макар и на 3 месеца и пак стана човек от него ама не без шамари.
Ако с човек се държиш като със животно той какъв става? Подобно е и със животните.

За прасетата се убедих лично едно лято на село когато свинята не си хареса малките и оцеля само едно. Женурята го хранеха с биберон но без да му обръщат голямо внимание, кучетата не го обичаха, ама то само за два месеца стана жив дявол и почна да разбира всичко, дори случайно изтървана реплика.

И к'во толкова вповече е човека щом с редки изключения продължава да следва животинските инстинкти и само дето им дава по-красиви имена: "нагон" срещу "любов" напр. А тъпите лебеди които са двойка доживот нагона си ли следват?
То май само делфините правят секс за удоволствие :twisted:
А че човекът се е оплел в създадените от него правила - грешка на природата :D и то само за няк'ви си милион години. А к'ви динозаври е имало...

Пет Апр 27, 2012 10:41 pm
Профил
Аватар

http://www.dnes.bg/stranata/2012/04/30/ ... ent-newest

А за такива дето им трябва ротвайлер до тях та да се почувстват и те нещо
какво трябва.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Апр 30, 2012 12:10 pm
Профил WWW

Ами .. за тая конкретно .. кой зане какво и трябва, не се знае родвайлера за какви цели го е ползвала ;), но иначе на тоя родвайлер му е бил малко боя като малък, затова така, куче което да не може да се превъзпита няма, даже в единия случай става по-послушно отколкото в другия, но бързо се вмирисва. Аз пак да кажа, няколко съм гледал, такова дето да се е хвърляло да хапе или да е агресивно е нямало, по-добре да го вкараш в пътя до де е малко, от колкото да го превъзпитаваш докато е голямо, след втората година не ми се е налагало да прилагам физически наказания, слушат и гледат в очите.
Сега има една друга категория кучета, тия разни малки дребосъци, там наистина възпитанието ми се струва невъзможно, агресивността им лесно се оправя, обаче да го научиш нещо повече е трудно, имам сега едно, гледа ме в очите и трепери, научи се да се прави на умряло но не може да се научи да пикае само навън, и ни с добро ни с лошо, просто тъпо и тва е, децата и жената много му се радват та не смея да го пердаша че то малко му трябва, но отначало и така пробвах и пак резултат никакъв.

Пон Апр 30, 2012 9:08 pm
Профил

Цитат:
но не може да се научи да пикае само навън, и ни с добро ни с лошо, просто тъпо и тва е

Ми може да не устиска ако го извеждате само сутрин и вечер или може да има проблем
животинката (говорил ли си с доктор).

А по темата в случая жената е за бой и глоба щото мисля има закон за расхождането на големи кучета да е само с наморник.

Вто Май 01, 2012 1:01 am
Профил
Аватар

Заплахата с глоба няма да спре голяма част от дебилите с кучета-убийции да ги
разхождат навън. Това трябва да са смачкани, комплексирани хора имащи нужда
да са част от глутница за да се почувстват по-сигурни, предполагам, или някаква друга извратеност,
няма да я разберем никога може би но е факт, че ги има.
Та такъв/такава с куче-катър ли е по-малка заплаха за хората навън
или някой запасал калашников по улиците. Последният може да контролира
действието на автомата, кучето-катър не може да бъде спряно понякога, особено
от по-слаботелесен стопанин. А ако се покаже някой с калашников ще го арестуват
мигом, кучето трябва да изяде някого та да се стигне и до глоба ако въобще.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Май 01, 2012 1:13 am
Профил WWW

pipilica написа:
Цитат:
но не може да се научи да пикае само навън, и ни с добро ни с лошо, просто тъпо и тва е

Ми може да не устиска ако го извеждате само сутрин и вечер или може да има проблем
животинката (говорил ли си с доктор).

А по темата в случая жената е за бой и глоба щото мисля има закон за расхождането на големи кучета да е само с наморник.

Единственото което му има е малкото мозък, всички от тоя модел са такива, не познавам някой собственик на такова да е казал нещо различно, проблема на това е че си има място но не иска да пикае смао там.

Чет Май 03, 2012 8:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 230 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Следваща