|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2768 Местоположение: София
|
 Re: Помиярите в София
Не, не е преиграване хуманността е човешко качество което ни различава от животните. Те ефикасните решения са много хубаво нещо ама някой път не са най-доброто което трябва да се направи. Ти също си хуманен но малко се правиш на велик. Щом гледаш у вас куче не си лош човек, само така приказваш.
|
| Пет Апр 13, 2012 11:04 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Започни да правиш разлика между "отглеждам куче вкъщи, за което съм отговорен и на което аз позволявам да ми ръфа пантофите" и "някой оглежда кучета на улицата, за които той не е отговорен и на които тоя някой позволява да ми ръфат децата". И човек е повече животно от животните - те поне не се прецакват едно друго заради парчета хартия, която дори не става за ядене.
|
| Съб Апр 14, 2012 12:09 am |
|
 |
|
pipilica
|
На улицата сами се отглеждат това че някой ги храни от време на време нищо не значи аз също съм хранил улични кучета, отгеждането на животно не е само хранене и контрол Това е всеизвестно, а прецакването е дейност на разума които имаме като хора и това че някои го правят не означава че е правилно.
|
| Съб Апр 14, 2012 12:26 am |
|
 |
|
head_up
|
Но това, че пречи ['щото е хуманна личност] за предприемането на каквито и да е [нехуманни] действия по тяхното премахване като [достатъчно висока] потенциална опасност за други индивиди от неговия вид - това определено значи нещо. Храненето е само частен случай, не знам от къде го вмъкна - "отглеждам" е доста по-общ набор от действия, не само мятане на храна до контейнерите, проблема е най-вече в контрола над животното и понясне на отговорност за дайствията и нуждите му.
|
| Съб Апр 14, 2012 1:04 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ммм колко съм хуманен не знам, виж куче отглеждам, но е научено да слуша, и повярвай не е с молитва, ако не се беше научило нямаше да оцелее и година. Кучето не е добър пример, виж с котките е друга работа, там вече може да ме мародерстваш, кучето мога да му тегля ножа без да се замисля, котараците са ми слабост, ако се наложи ще ми е неприятно. Повярвай, ако поработиш в кланница колкото мен, това дали да теглиш ножа на махленските псета няма да ти е никаква дилема.
Хуманноста честно казано ми е малко чужда, не знам как обаче това ме прави велик, по-скоро обратното, но човек е какъвто е и трябва да се приема какъвто е, не искам никой да ми се радва, както и гледам децата ми да не стават такива, дори май малко прекалено са хуманни, онзи ден малкото плака че дървото го боляло като му режа клоните. Ако обаче идва края на света хуманноста ще е последното което ще им е нужно, но винаги мога да ги науча да хапват събратя.
|
| Пон Апр 16, 2012 10:55 pm |
|
 |
|
pipilica
|
В кланница не съм работил но 5 години имах месарница и всеки ден бях в кръв и месо бях свикнал с труповете, тогава и човек да имаше на масата и него щях да расфасовам. Но никога не съм клал животно просто не мога, даже и кокошка. Пък ти ми разправяш че ще теглиш ножа на собственото ти куче дето го гледаш като член от семейството, не знам може пък и да можеш.
|
| Вто Апр 17, 2012 12:36 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ейии, големи коментари за проста тема. На БГ кое и е наред, че и помиярите?! Не било трябвало да се хранят  . По-скоро не трябва да се недохранват. Спомням си как преди години дори борчетата бяха изгризани а от помиярите - страаах. Тук навремето в центъра понякога се сформираха глутници, водачите бяха едри и явно наскоро изоставени и несвикнали. Звереха се понякога дори на мен но тактиката ми беше проста: овиквам и изпъждам водача и после си поигравам с другите за учудване на всички. Общинарите обаче си свършиха добре работата и водачите изчезнаха без явен отстрел. Днес разхождайки се из "промишлената зона" (там работя, де) забелязах как пред почти всеки магазин спи помияр. И нито един агресивен с изключение на два големи песа лаещи понякога по колите: изхранват се от бензиностанцията ама спят пред полицията - лошо влияние 
|
| Сря Апр 18, 2012 11:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
недей така, че хората тук си мислят, че само в БГ има кучета по улиците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 19, 2012 9:14 am |
|
 |
|
head_up
|
Абе те и за себе си мислят, че са хора, ама айде - тези които осъзнават, че за кучетата се полагат повече грижи (с хуманно отношение) отколкото за себеподобните им (и тях самите) - хващат си торбичката и забягват немили-недраги. Другите - кучета ги яли 
|
| Чет Апр 19, 2012 12:51 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Зависи кои хора визираш. Издръжката на Народното събрание предполагам е бая по-голяма, а вътре са 240 говеда. Та парите похарчени за тях са бая повече и бая по - безмислено похарчени. Поне да хванат да ги кастрират (депутатите), че тяхната популация е значително по-опасна от кучешката. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Апр 19, 2012 1:00 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Спокойно! Скоро въпроса с кучетата ще се реши. Сключено е споразумение с Виетнам отново за обучение на виетнамски студенти в БГ. @Цецо, По повод на идеята ти за депутатите - навремето в службата си имахме лаф, че началниците не бива да се псуват на майка, защото се размножават! 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Чет Апр 19, 2012 2:02 pm |
|
 |
|
zaphod
|
тоя напън "да се отличаваме от животните" ми напомня как сутрин шофьорите в софия се псуват на селянин кибичейки по задръстванията.
|
| Чет Апр 19, 2012 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абсолютно, и без да се обиждат Софиянци, ама те са от най-големите селяни, изключенията не ги броим, аз съм от Шумен, сега може и да е село, ама е било град доста преди сердика да цъфне на картата на света, та винаги съм мислел че имам повече доводи да се смятам за гражданин от Софиянци. .. това по повод псуването, и аз псувам че и колата бия, някой път айрбега може да си го върне. Кучета има из разни страни ... но в по човешките няма, то в Индия има и крави по централните улици, и прасета ... почти като при нас, ноняма страшно ще ги стигнем.
|
| Пет Апр 20, 2012 5:26 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е то ако селянин/неселянин в днешно време зависеше от месторождението ... Думата отдавна е добила смисъла на "тъпанар", а откак има мрежа смисълът да се живее в града съвсем ми се губи. А не толкова отдавна, преди няма и 20 години, като се местех през зимата на вилата (която сега обитавам постоянно) си беше бая откъсване. На втората зима се сдобихме и с телефон, през който постигах 2400 bpS в много добри дни ...  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Апр 21, 2012 2:40 am |
|
 |
|
pipilica
|
На село е 100 пъти по-хубаво отколкото у градо. Чист въздух, природа, птички, жаби, щурци.
|
| Съб Апр 21, 2012 4:31 am |
|
|