Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Титаник 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Титаник
Имаше един стар виц. Двама скинари хванали един евреин и го смлели от бой на улицата. Евреина едвам успял да попита: "Защо ме биете ве?" А единия скинар процедил през зъби: "Защото вие евреите сте виновни за потъването на Титаник". "Е как така, там пък какви евреи има намесени?" попитал евреина.
"А името Айсберг, говори ли ти нещо А?" и продължили да го ритат с кубинките.

Чет Апр 12, 2012 10:53 am
Профил
Аватар

http://www.dnevnik.bg/shimg/oo_1806576.jpg

Интересна е разбивката на оцелели/загинали по пол и класа.

Нед Апр 15, 2012 11:12 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен

А ето и една извадка от тук: http://www.reduta.bg/?p=2886

"„Титаник” може и да е клиширана метафора, но преди няколко години един изследовател – Рей Бостън, се спусна до останките на лайнера и смело обори баналната версия за неговото потъване.През 2008 г. тезата на Бостън беше публикувана в сериозния “Индипендънт” и наистина звучи правдоподобно:
„Титаник” се е самовзривявал много бавно, със съзнанието на собственика и капитана, че е обречен да избухне. Фаталният сблъсък с ледената планина е провокиран от пожар в един от въглищните трюмове, докато корабът се движи с пълна пара през потенциално опасните води на Атлантика.
А ето и най-любопитното: пожарът избухва още при скоростните изпитания на лайнера в Белфаст… десет дни преди да започне презокеанският му курс. Собственикът на “Титаник” Джон Пиърпонт Морган обаче решава да не отменя първото му плаване, надявайки се, че пожарът ще спре от само себе си. Самият той се досеща какво би могло да се случи и в последния момент не се качва на кораба. Вместо това Пиърпонт нарежда на капитана да пресече океана с максимална скорост, така че да стигне до Ню Йорк преди възможния взрив.
В нощта на катастрофата (14 април 1912 г.) дежурен оператор е най-големият некадърник в екипа – Джон Филипс. В 22 часа той получава 6 предупреждения за плаващи айсберги, но не показва шифрограмите на капитан Смит, защото не може да ги разчете. Едва в 23.40 ч. първи офицер Мърдок, вече много пиян, съзира ледената планина и, таралянкайки се, хуква да предупреди капитана. Но вече е късно. “Титаник”, както уточних, се движи с бясна скорост. Няма време за маневри. Няма шансове за спасение. Само след 37 секунди айсбергът ще се вреже в кораба и ще разцепи корпуса му на две.
Останалото си го знаем. Потъването продължава 2 часа и 20 минути, докато оркестърът не спира да свири “Към тебе, Боже, се обръщаме за помощ”…"

Нед Апр 15, 2012 10:21 pm
Профил
Аватар

Да и на друго място съм чел, че на борда е имало пожар, който не са могли да овладеят с дни. Вероятно става въпрос за тлеещ огън във въглищата за гориво, такова нещо е наситина много трудно да се изгаси... дали е вярно... казва ли ти някой.

Нед Апр 15, 2012 10:40 pm
Профил ICQ

Трудно, трудно .. колко да е трудно, наводняват отсека и са готови, при условие че така и така е пълен с въглища няма опасност да натежат, а иначе въглищата после и могри горят, е малко по зор ще е с гребането ама .. съдба. Не знам дали това е възможна причина, не знам и как е установил че въглищата са горяли.

Пон Апр 16, 2012 10:45 pm
Профил
Аватар

Ми не е причина за потъването то е ясно. Просто показва с какво нехайство се е подхождало към всичко, единствената цел е била да се счупи рекорда и да вземат лентата.

Вто Апр 17, 2012 9:54 am
Профил ICQ

Виж сега, от страни като наблюдател е едно, но всъщност не е чак таква болка, да не говорим че в момента идеяси нямаш в какво състояние пътуват корабите а и самолетите. Дори и тези на скъпите компании които са добре поддържани много често плават с един куп проблеми, просто каквото може се оправя в движение и така, спира се само за наистина сериозни повреди които могат да застрашат живота на пътниците, към момента когато е плавал Титаник може би не са сметнали това пожарче за чак таква опасност.
Онзи ден гледах от ония филмчета за самолетните катастрофи, ми те пуснали самолета без половината винтове по опашката .. за какво изобщо говорим ...

Вто Апр 17, 2012 1:22 pm
Профил

ToHu написа:
...
Онзи ден гледах от ония филмчета за самолетните катастрофи, ми те пуснали самолета без половината винтове по опашката .. за какво изобщо говорим ...

Мдааа, това и аз го гледах случая показва колко е важна педантичноста.

Един приятел ми прати този виц:
Жена праща мъжа си програмист до магазина: "Да купиш една луканка и ако има яйца - 10." Връща се той и тя го пита: "Защо си купил 10 луканки?", а той: "Ми как защо, имаше яйца"

Коментарите: Аз - това показва колко неточно се изразяват хората. Той - Не, показва колко са праволинейни програмистите. :)

От друга старна погледнато обаче, ако чакахме всичко да е идеално на 100%, май още да сме по дърветата.

Съб Апр 21, 2012 3:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2